Çok etkileyici bir kareye denk gelmek. Şartlar ne olursa olsun Annelerimiz bizim baştacımız elbette bakardım. Peki ya sizler.. Bakalım hangileriniz merhametli
3 ay
Çok etkileyici bir kareye denk gelmek. Şartlar ne olursa olsun Annelerimiz bizim baştacımız elbette bakardım. Peki ya sizler.. Bakalım hangileriniz merhametli
Merhametli ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum, kendi hayatım işim gücüm var kendi ailem var çok şükür. Beni bırakıp gitse de gitmese de kocamın ailesine bakmakla yükümlü değilim. Gerekli yerlere yerleştiririm kimsesi yoksa ama kendim bakamam.
Teşekkür ederim yine de düşüncen için 🌹
Rica ederim 🌹
Sokakta hasta kedi görsem eve alır iyileşene kadar bakarım aşırı bağlanır bensiz ne yapar nasıl yaşar diye endişe içinde uyamam. Sokağa atamam. İnsan bu sanmıyorum eşim bıraksa beni aldatsa beni annesi bana muhtaç haldeyse bırakamam gibi tabi o anı yaşamadan insan bilemez ama aşırı hasassım ben
Teşekkür ederim 😊
ben olaya eşim olarak değil insan olarak bakarım eğer ortada yatalak bir anne varsa ve bana ihtiyacı varsa sırf kızı gitti diye sırtımı dönmek içime sinmez insanlık biraz da böyle zamanlarda belli olur kırgınlık başka şey vicdan başka şey ben elimden geldiğince bakardım 🤍
Teşekkür ederim 😊😊
Rica ederim 🙂
Çok zor bir soru ama insanlık namına bakardım elimden geleni yapardım. Tabii pozisyon gereği kendin bizzat bakamayabilirdim ama bakıcı tutardım. Maddi manevi olarak gerekli her şeyi sağlardım. Sonuçta eski eşim bile olmuş olsa onun annesi ve benim annem sayılır hala.
Teşekkür ederim 🙂Videodaki teyze gibi teyzeler umarım hep mutlu ve huzurlu yaşarlar
Amin 🤲
Bu soru gerçekten insanın kalbine dokunuyor 💔🌿 Sen şu an hem gurur hem merhamet arasında kalmış olabilirsin. Seni sebepsiz terk eden birine öfke duyman çok doğal. Ama ortada yatalak bir anne varsa konu artık vicdana dönüşür. Ben kendi adıma bakardım. Çünkü başkasının hatasını yaşlı bir kadına yüklemek bana ağır gelir 🕊️ Merhamet insanın kendine yakışanı yapmasıdır 💛
Merhamet her yürekte olmazmış. Toplumun bir kanayan sorunu olduğu için değinmek istedim
Cevap
21Cevap
Eşin terk etmesi durumu değiştirir ama anneye bakmak ahlaki ve kişisel sorumluluk meselesidir Karar kendi değerlerinize ve yaşam koşullarınıza bağlıdır Duygusal bağ ve görev bilinci etkiler Maddi ve fiziksel kapasite göz önünde bulundurulmalı Kararlı ve sınırlar net olmalı Kendi hayatını yönet
Teşekkür ederim 😊
"Yatalak " tabiri güzel bir tabir değil. Yatağa bağlı diye telafuz edilebilir ☑. ✨
Annesi ve eş farklı kişiler, birbirinden bağımsız da olabilirler, mizaç ve karakter bağlamında. Bu sebeple eşin yaptığı bir hatadan anne sorumlu değil. Bakardım ben. Kötülük yaparsam o, eşten bir farkım kalmazdı çünkü o durumda olsaydım şayet. 🕵♀️
Teşekkür ederim 😊🌹Görseldeki video çok etkilediğinden.
Rica ederim bu arada yorumları okudum mod olduğum için bakış acını sevdim. Zalimce bir tutumun yok tebrik ederim kimisi der o bana kötüydü velbasıl kelam yapmam vs. O kötü bir insan olabilir ama sen O iyiliği yapmaya layıksın insanlık bunu gerektirir. ✨🕵🌸
Velhasılı*
Tekrar teşekkür ederim. Sizin gibi iyi insanlar iyi ki var 🌹
Rica ederim ne demek senin gibiler de iyi ki varlar : ) 🎈🌸
Valla o zaman gelince belli olur ama muhtemelen bakmazdım. Şimdi herkes bakarım der de o yumurta kapıya gelince belli olur.
Bu biraz da kaynanayla olan iliskime de bağlı açıkçası. Muhtemelen çocukları baksın derim bırakıp gitmeseydi, annesini o düşünmüyor ben niye düşüneyim. 🤔
Sorumsuzca davranışı anneye yüklemek ne kadar doğru arkadaşım
Şöyle düşün hep seni kötüleyen evliliğine müdahele etmeye çalışan bir kadınsa kaynanan gene de yardım eder misin?
Ederdim, mükafat bir başka şey.
Böyleyse bıraksın gitsin isabet olur ben bakarım anneme neyse ki yumurta kırmayı öğrendim sürekli temkinli olmakta fayda var
Teşekkür ederim🙂
İnsanım demeye utandığım... Ben Ne vicdansızlıklar gördüm. Kimin annesi olduğunun önemi yok Anam diye yine Bakardım
Teşekkür ederim abi 😊
Allah dilerse düşmanına bile baktırır anlamaz o kişi neden yapıyorum şaşmam dediğin her şey şaşabilir imtihan dünyası kimin neyle sınav olacağı bilinmez
Amenna 😊
Şöyle bakmak isterim tabi merhametim var fakat ben bakamam yani birisine bakamam ben
Yemek yapamam altını alamam vs
Ama inan evime bir kadın tutup ona baktirabilirim sahip cikarim atmam
Ne güzel yüreğe sahipsin teşekkür ederim 😊
Yaa çok sağolasın
Bu okuduğum sorunun bai kahramanında bir kalp varki maşallah desem alem kıskanır kaldımı senin gibi bir insan evladı bu tarihte🙏
Estağfurullah 😊
Elbette bakarım
https://voca.ro/19Lka88iV1fD
Amenna, teşekkür ederim 😊
Rica ederim ☺🙏🏼
Eşim değilse aileside ailem değildir bu kadar basit
Bu konuda fazla katı değil misin? Sonuçta Annenin suçu günahı yok
Yani her insan farklıdır ben yapamazdım bunu demek istedim sana
Teşekkür ederim
Bakarım evet. Evladının yaptığı vefasızlığı annesine ödetemem
Teşekkür ederim 😊
bir şey söyleyeyimmi iyilik eden iyilik bulur argümanı sadece masallarda geçerlidir :)
Gerçek hayatta da var ama iyilik eden iyilik bulur misali 😊
Bakarım tabiki Allah hayırlı evlat versin herkese inşallah.
Amin, ecmain
Sen nasıl bir kraliçesin yaa
Şahsen ben bakamam umurumda olmaz
Neden bakmazdınız? Sonuçta eşinizin annesi sizin öz anneniz gibi değil mi?
Evet öyle prensipte. Ama eşim denilen bisey kalmadıysa anne denilen bir kavramda kalmaz bende silerim
Eşin sorumsuzluğunu Anneye yüklemek saçmalık ama siz bilirsiniz..
O da sizin tercihiniz. Kendi eşine sorumsuz olan birinin annesine neden bakayım. Gitsin o baksın. Vicdan yapmam umurumda olmaz
Beni terkedip giderken annesini de bana bırakan bir kadını nasıl sevdim aklım almıyor ama muhtemelen huzur evine yerleştirirdim ona bakabilecek tecrübeye sahip olduğumu düşünmüyorum
boş ver, ben öyle durumları düşünecek halim yok.
Bakmam elin kadınına neden bakayım utanması olan kendine baktırmaz
Yani zaten evimdeyse ben bakıyoduysam devam ederim ama o kadın da kızının evi terk ettiğini öğrenince artık ne olur bilmem
Terk etmese bile bakmam.
Bakici tutarim. bakmaya destek olurum lakin bakmam.
Vicdan kişiye endeksli olmamalı bence
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim :)
Ben bakardım, gerçekten. Onun duasını almak isterdim. Bu da benim imtihanım derdim.
Ben bakmam kendi çocuğu düşünmemiş bana ne 🤷🏻♀️ devlete teslim edersin bakarlar bence bunun merhametle alakası yok
Çünkü cennet annelerin ayakları altında.
Elbette 😊
Bakarım elimden geldiği kadar
Teşekkür ederim 😊
Terk edince annesine kendi bakar
Bakardım ula
Teşekkür ederim da 😊
Bakarım cunku annesinin sucu yok
Teşekkür ederim 😊🌹Merhametli yürekleri görmek mutluluk verici
🌸🌸
Valla çoğu bakmaz net yani
Maalesef ki haklısınız
Şimdi sordun herkes bakarız der kimse öz annesine bile bakmıyor neler görüyoruz
Öz annesine bakmama sebepleri istisnalar hariç gelin veya damatların istememeleri bazılarının. Kimi anneler de evlatlarının yuvası dağılmasın diye kendileri giderler.
Ama bu söylediklerin % 5 civarı bile yoktur
Huzurevlerine giderseniz bunun gibi nice fazla yaşanmışlıkları dinleyebilirsiniz.
Gittim ziyaret ettim herkesin hayat hikayesi farklı
Bence kimse bakmaz ya
Zor bir durum.
İşim olmaz
Kendi anama bakarım
Muhtemelen hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?