Ablamın eşi annesine aşırı düşkün tamam annesi ama onunki aşırı yani gelinler kaynanaya bakmak zorunda değiller bence ama ablamın eşi bakıcaksın yoksa ayrılırım annem senden önce diyor. Siz olsanız ne yaparsınız fikirleriniz nedir?
Öncelikle ablanın eşinin o tabiri kullanması kesinlikle yanlış olmuş fakat olaylar o kısma gelene kadar arkaplanda acaba neler gerçekleşti, bunları bilmeden net yorum yapmak iki taraf içinde haksızlık olur. Kaldı ki babalar neyse ama anneler gerçekten değerlidir. Şahsen ben eşiminde annesini kendi annemide başımın üstünde tutardım.
Diyelim ki, baba öldü ve anne yanlız kaldı. Çoğu şeyde de gerçekten yardıma ihtiyaç duyuyor, bazen hastalıkları ağır geçiyor vb... durumlarda eşlerin kadın olsun erkek olsun birbirine destek olması gerekir. Kadının mı annesi babası böyle bir duruma düştü diyelim, kadın daha sormadan erkeğin teklif etmesi gerekir. Ya da erkeğin annesi babası mı böyle zor bir duruma düştü; kadın hemen teklif etmesi gerekir vb...
Şimdi ana-baba bu öyle bakmıyorum etmiyorum, evimize gelemez gibi kelimeler yoktur. Onun anası-babası hasta olunca ya da yaşlanınca gelseler yine bakacağız. Ayrıca evlenince onun anası bunun babası lafı yapılmamalı zaten. Gerektiği zaman evde en iyi şekilde ağırlanmalı. Yani büyük konuşmayım ama evli olduğum kişi sonradan böyle bir arıza falan çıkarırsa mevzuyu alttan almam boşanmaya kadar gider bu durum.
Yaşlılık, hastalık sebebiyle bakım gerektiriyorsa her iki taraf da paşa paşa bakacak büyüklerine. Öyle senin annen benim babam muhabbeti dönmemeli. Bu durumda eşim istemezse iş boşanmaya gider. Ama keyfi olarak yaşlılığımi sizinle yaşamak istiyorum, benimle ilgilenin diyen biriyle de kimse ugrasamaz.
Ben onunkine bakmam, o da benimkine bakmasın. Biz ikimiz ikimize yeteriz. Annem senden önce gelir diyen hamcık bir erkekle birlikte olması hata zaten ablanın, ana kuzusu. Anasını da alsın sigtirsin gitsin güzel kardeşim.
Benimde rahatsız annem var , arada hastane kontrolleri oluyor ve benden başka bakacak kimsesi de yok. Ben şimdi ne yapayım.. yaşım 28 oldu bu yüzden evliliğe de yanaşamıyorum haliyle. Kısacası mecburiyet..
Kimse kimseye bakmak zorunda degil dinimiz acişindanda öyle gelin kaynanaya bakmak zorunda degildir, bakarsa guzel olur ama mecbur degildir. Ayri ev tutsun anasina arada yemegini temizligini yapar ya da bakici tutsun
Annem benim.. Zamanın da Babaannem anneme o kadar kötülük yaptıgı halde bakıyor. Başkası olsa bakmaz. Soruna geleceksek eğer hastalık varsa ucun da ondan çok soğurdum. Boşanırdım kesin..
Ayrılırım tabi o benim annem başka esi heryerden bulurum ama anneyi bulamam. Ayrıca bu benim annem değil onunda annesi olabilirdi ona da bakmak zorundayız
Bakmayabilir ama boşanma olmaz bunun için. Eşi de onun annesine bakmaz karşılıklı her şey sonuçta. Gün gelir onun oğlunun eşi de ona bakmaz. Allah'ın sopası yok sonuçta. İnsan yapar kendi çeker.
Bu bir boşanma sebebi değil, bakmak istemeyebilir, bakan bir yardımcı bulunur, herşeyin bir yolu var...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Annesine düşkün adamdan uzak dursun ablan. Yoksa köle olur benden demesi. Karşısındaki onu döver, ana da fesat biriyse tam bir felaket zaten. Zor kurtulur harap olur ablan. O yüzden ondan ayrılsın.