En ufak bir olumsuzluk olunca herkes boşan diyiveriyor. Bu kadar boşanmanın kolay olması iyi mi, kötü mü sizce?
3 ay
İnsanoğlunun uydurup bunun bir kuralmış şartmış gibi gösterdiği her şey bir gün yok olacak. Bunlardan biride evlilik. Çok tepki almak istemiyorum. Ama evlilik iki insanın bir ömrü paylaşması insanoğlunun kendi uydurup inandığı bir gelenek. Genele vurduğumuzda insanları özgür buraksalar çoğunluk zaten birbiriyle bir ömür geçirmez
Boşanmaların artması bana tek bir nedene bağlı değil gibi geliyor 💔🌿 Artık insanlar mutsuzluğa daha az tahammül ediyor ve kendi ruh sağlığını öncelik görüyor. Bu güzel bir farkındalık 🙏 Ama en ufak krizde hemen vazgeçmek de ilişkilere emek vermeyi zorlaştırıyor. Ben ilişkide çabanın ve iletişimin çok kıymetli olduğuna inanıyorum 💞 Eğer saygı ve güven bitmediyse çalışmak gerekir. Ama şiddet ve değersizlik varsa gitmek cesarettir 💪✨ Her ilişki kendi içinde değerlendirilir.
Cevap
10Cevap
Herkes sabırsız kimsenin kimseye tahammülü yok ve herkesin ego tsvan. Bide aile değerlerine sahip değiller
2000 2010 lar civarı o kadar yoktu 2020 lerde bu daha çok yükseldi 2030 larda bu oran daha da yükselecek bu kuşakla alakalı
Eskiden böyle miydi hiç dedeler ninelere kroşe çakardı da yine de boşanılmazdı hey gidi günler hey
Aşk nefret ekseninde etrafında dönse bile her şey yine birbirlerini delicesine seviyorlardı
Ne sevmesi be romantize edicez ya illa geçmişi
Çok uzak değil daha 2010larda bu boşanma oranı düşüktü 2000ler başında daha çok düşüktü 2020lerde bu oran yükseldi 2030larda bu patlama yapacak sanırım ama eskiden Türkiye tam bir hukuk devletiydi şu an bunu söylemem ben bu akıllı telefonlar çıkmadan önce veya ilk çıktığında her şey mükemmeldi medeniyet vardı kavgalar olsa bile anlayış vardı problemler çözülüyordu şimdi birine baksak niye baktın kavgası oluyor kaç yaşında çocuğun elinde ateşli kesici alet oluyor iyice saçmaladıkça saçmalıyor insanlar yıllar geçtikçe
Bunlar ayrı konular kimse reddedemez sosyal çürüme her şeye bulaştı artık
2000 den 2015 lere kadar mükemmel 2016 2019 arası ara dönem saçmalık başlıyor 2020 2026 en kötü dönem çöküş bunlar gözlemim
2026 yılında halen evliliklerin neden çok olduğunu sorgulayacağına, boşanmaları mı sorguluyorsun Rümeysa
Bu zamanda kimse severek evlenmiyor ondan çoğu boşanma ile bitiyor
Kötü ama bazen gerekli bazende evlilikte hapis hayatı çekmek gerekiyor seçimler bunlar
Yeni nesil bir tripleniyor boşanmaya kadar gidiyor kardeş önemli olan beyinimimizi boşamamak
İyi iyi. Avukatlar taş mı yesin :)
Anne babadan kaynakli
Toplumsal yozlaşma
İyi bir şey
Ağaçta meyve bol.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?