Ailemden tiksiniyorum, baskıcı anne baba ve yetişkin kardeşle bu toksik düzeni nasıl kırarız?

Ailemden tiksiniyorum

Kardeşim erkek 24 yaşında, ben 30

Onun okulu devam ediyor ben KPSS çalışıyorum.

Ailemiz bizim her şeyimize karışıp bizi proje çocukları yapmaya çalıştı

sadece ders çalış memur ol gibi dar bir kafaya sahip oldukları için bu amaca uygun olmayan hiçbir özelliği kazanmamıza izin vermediler

Ben lise 3'te iken şarkılardan haberim oldu. Hoşuma giden şarkıyı söylediğimde babam kimin için söylüyorsun dedi

Okuldan alınmamak için çalışkan oldum, dayak yememek için ne deniyorsa yaptım. Sus konuşma diye korkutarak büyütüldüm.
Kardeşim de erkek olduğu için onu da hiçbir şeye katmadılar, ona sus ya da şu işe bak bu işe bak demediler. Ödev yapmazsa ödevini yaptılar. Ama onu da çok dövdüler. Herhalde o erkek olduğu için şiddete tepkisi daha farklı oldu pek umursamadı, hem dayak yedi hem de bildiğini okudu.

Günün sonunda üniversitede çalışıp okumak istedim yok git ders çalış. Dersler zor geldi yapamadım, milletle uyuşamadım derdimi anlattım anlamadılar zar zor mezun oldum iş buldum, horospu evladı biçim birine denk geldim. Hakkımı yemek için kızarak konuşuyordu. Babam gibi anlıyor musunuz kendimi savunmasız hissettim herifin karşısında kendimi ifade edip hakkımı savunamadım. Ancak o zaman anladım tahribatı

Kardeşim de aynı şimdi okuyor herif dedi ki ben çalışacağım yok çalışma. Erkek çocuk hayatı keşfetmesi gerekiyor ama anam babam rahat hissetsin diye işe başlayamadı

Çocuğa sürekli aptal canım diyorlar

Tuvalette uzun kalıyor kapısını açıp çık diyorlar

Dışarı çıkıyor nereye söyle diyorlar

Git ders çalış, okul dışı aktivite yapma vs abi deli gibiler

24 yaşındaki adamın büyümesine izin vermeyip niye büyümüyorsun diye psikolojik baskı yapıyorlar

Ailemden tiksiniyorum, baskıcı anne baba ve yetişkin kardeşle bu toksik düzeni nasıl kırarız?