Çok kötü bi ailem var bu nedenle kendi hür irademle ayrılıcam ama engel olacaklar neler yapabilirim bana yardımcı olur musunuz
Kızlar tavsiye verse daha iyi olur
Çok kötü bi ailem var bu nedenle kendi hür irademle ayrılıcam ama engel olacaklar neler yapabilirim bana yardımcı olur musunuz
Kızlar tavsiye verse daha iyi olur
KYK gidip oradan ev arkadaşı bulabilirsin ya da tek gidersin. Böylece ailen senden uzakta iken istediğini yaparsın ama bir de ailen nasıl şekilde engel olmaya çalışır, ne kadar ileriye gidebilir bunlar da önemli. Yurt giriş çıkışlarında zaten aileye haber de veriliyor bir de o var.
Polis konusunda duyduklarında haklısın bu arada. Arkadaşımda yaşamıştı benzer sorunları. Eve zorla kapatılma, eğitimden alıkonulma, şiddet durumların varsa Instagram da postmodeern sayfasının biosundaki avukat hesabına yazabilirsin. Ücretsiz hukuki danışmanlık veriyorlar.
Arkadaslarım var onlarla ayrılıcaz simdilik calısıp birikim yapcıaz ayrı eve cıkartmazlar yurda vermezler her zaman esir olarak yetistirdilee okuyamadım da maddiyatta iyi degil siddetlerle büyümüs birisyim bu nedenle baska yol yok ayrı eve cıkmak zorundayım arkadaslarımla
Evet korkum var ama arkadaslarım hicbise yapamazlar uzaklastırma cıkarırsan diyolar
Uzaklaştırma kararını çıkarttırdığı halde yine de huzur bulamayan çok fazla kadın var. Şönim gibi kurumlar var, kadın sığınma evlerine gidip hem okuyup hem çalışabilirsin. Zaten orada devlette sana yardımcı oluyor maddi olarak. O yüzden bahsettiğim sayfayı önermiştim.
Evden ayrılıcagım zaman bu dedigini mi yapıym yani
Sadece danışabilirsin seni zorla eve kapatma durumları varsa. Ama yok yapmazlar ben konuşur bir şekilde giderim diyorsan gerek olduğunu sanmıyorum.
Reşit olman hukuken kendi hayatınla ilgili karar verme hakkın olduğu anlamına geliyor 🌿 Ama aile bağları sadece hukukla yürümüyor, duygusal baskı da çok yorucu olabiliyor 💔 Önce güvenliğini düşünmeni isterim. Gideceğin yer hazır mı, maddi olarak kendini sürdürebilecek misin? Bunları netleştirmen çok önemli 🌸 Engellemeye çalışırlarsa sakin kalıp kararlı durman gerekir. Gerekirse hukuki danışma hatlarından destek alabilirsin ⚖️ Hayat senin hayatın, ama adımlarını sağlam atmanı isterim 💛
Cevap
6Cevap

Maddiyatini kazanmadigin sürece gitme.
Ama hakları yok dimi bana zarar vermeye
Elbetde bu konuda zarar vermeye kimsenin hakki yok. Kendini savunmayi ögrenmeli ve maddiyatini alip gitmeyi planla.
Oyleyapıcam dayakta yesem ayrılıcm mecburum

Bunu yapma kardesim.
Mecburum
Mecbur degilsin kardesim.
Hayatımı bilmiosun
Anlatirsan dinlerim
Siddetlerle büyümüs birisyim bunu diyebilirim

Icindeki bu öfke seni yaniltacak durumlara sokabilir.
Yok yanılmıcm bu sefer artık sadece kendimi dişünücem

Kendini düsünme demiyoruz. Saglam bassin ayaklarin diyourz.
Biliyorum basıcam
Sen bilirsin kardesim.
Sagol
18 yaşını bitiren her birey yasal olarak reşit ve özgürdür.
İstediği gibi yaşamak hakkı vardır.
Siz neyi merak ediyorsunuz?
Pesimi bırakmazlar ve ben kendi ülkemdeki polislere adalete güvenmiyorum resit bi kızı ailesne teslim eden polisler de var diye duydum
Polis karışmaz 18 ini bitirmiş reşit birisinin hayatına.
Ailenizle olan kısmı ise size kalmış.
Ol
Ok
dışarı öyle toz pembe değil aile onayı al ayrılki yazır zora düştüğünde destek bulasın
Yok onların onayına ihtiyacım
Anlayıssızlar
Basta dediğini anlamadım. Ama evden ayrılıcagım zaman siddet görücem
Ne iknası keske ama imkansz ama 183 ne olıuo
Tamamdırsagol
Ebeveyn olunca anlayacaksın
Benimkileri bilmeden konusmussun herkesi kendi ailen gibi sanma
Kimsesiz yetimim ben.
Yaşın kaç
20
Daha çok gençsin ya ilk önce meslek sahibi ol derim yoksa ortada kalırsın hoş olmaz
Okuyup calırım arkadaslarımla birikim yapıyoruz öyle cıkıcaz
👍🏻
Maddi ihtiyacın varsa yardımcı olabilirm
Spkdayılardnsan hayır
Neden ön yargılı olma
İş bul öyle ayrıl
Oyle yapıcam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?