Maddi açıdan ev beni biraz daha zorlar ama daha rahat ederim. Öğretmenevinde de yol sıkıntısı yok ve ev eşyası aidat vs yok
Ne diyorsunuz, siz olsanız ne yapardınız?
Ne diyorsunuz, siz olsanız ne yapardınız?
Bir yıl için ev çok zahmetli olur sana. Fiyat olarak arada da uçuk bişey oynamaz. Bence öğretmen evi en mantıklısı olur. Temizlik derdim falanda olmaz öyle düşün.
Bu kararı verirken senin şu an en çok neye ihtiyacın olduğunu düşünürdüm 🌿 Eğer kafamı dinlemeye, düzen kurmaya ve kendimi ait hissetmeye çok ihtiyaç duyuyorsam bir yıl ev tutmak bana iyi gelebilir 🏡 Ama maddi yük stres yaratacaksa huzurum azalabilir. Öğretmenevinde masraf az ve pratiklik var 🌸 Ben olsam bütçeme dürüst bakar, beni gece rahat uyutacak seçeneği seçerdim 💛 İç huzurun paradan da konfordan da değerli.
Cevap
10Cevap
Öğretmen evinde devam et o süreçte birikim yap derim
Öğretmen evine ne kadar ödüyorsun
5 bin
Eve çıksam yaklaşık 15 bin olacak
Sadece bir yılsa ve odada tek kalıyorsan gayet makul yemeği vs hepsi var evde yemeği kirası aidatı faturaları derken en asgari 4 katı ücret ödeyeceksin tek artısı kendi özel alanın olması
Sadece kira 15 bin birde çoğu yerde
Yemek yok öğretmenevinde
Ekstra alabilirsin ama ben sevmiyorum kendim yapıyorum
15 bin de zaten sadece kira 5-6 aidat
Aidat evine göre değişiyor da rahatsan yerinden oynama derim ben kendi açımdan evi tercih ettim ama benimki bir sene değil yaklaşık bi 5 yıl kalmam gerekecek en asgari kendi eşyam kendi düzenim olsun istedim
Mantıklı.
Bir ev seçeneğim var onun üstünden düşünüyorum ondan dedim.
Sen neden 5 yıl diyosun Kendin için
Hani bir yıl için eve taşınmaya içine eşya almaya değmez açıkçası ha eşyalı ev ise olabilir öğretmen evi biraz daha otel tarzı sanırım misafirin gelemiyor edemiyor ailen vs gelse nerde kalacak derdi var
Kendim içinse sözleşmeli personel olarak atandım ben ilk görev yerim 3+1 sistemi var tayini 4. Yıldan sonra isteyebiliyoruz hizmet puanını vs düşününce en asgari 5 yıl diyorum
Haklısın
Sanırım ev tutmıcam
Hayırlı olsun işin ne iş yapıyorsun
Sağlık sektörü diyelim yorumda kendimizi çok açık etmeye gerek yok sanırım ☺️ teşekkür ederim
Sen bir sene içinde tayinmi isteyeceksin görevde kaçıncı yılın
3 bitti
Mesleğiniz öğretmenlikmi 3 yıldır öğretmen evindemi kaldınız
Evet
İlk geldiğimde kiralanacak ev bile yoktu
Zor olur elbette ama ogretmen evı daha ekonomık
öğretmenrvi 5 binmiş çok iyi devam et işte
Eşyalı ev tut daha uygun olur
Tabıkı ogretmen evi
Öğretmen evi
öğretmen evi iyi bence
Nerde hangi il