Eskiden utanma vardı şimdiki gençlik nereye gidiyor? Böyle şeyleri konuşmak rezillik inşallah tekrar özümüze döneriz.
3 ay
Eskiden utanma vardı şimdiki gençlik nereye gidiyor? Böyle şeyleri konuşmak rezillik inşallah tekrar özümüze döneriz.
İnsanın adet olması utanılacak, saklanılacak ya da ayıplanacak bir şey değil. Eğer öyle düşünüyorsan sen kendini ve hemcinslerini kusurlu olarak görüyorsundur. Adet, kadınların sağlıklı olduğunun göstergesidir. Bu sağlıkla ilgili bir şey ama böyle dedim diye alakasız durumlarda anlatılması gereken bir konu olduğu anlamına da gelmiyor.
Ayıp yerlerinden çıkan bir şey erkeklerin küfür olarak söylediği yer
Ayıp ve pis bir yer değil. Oradan çocuk doğuyor, kendinizi kusurlu görmeyi bırakın. İnsanlar her şeye küfür edebilir. Mesela birisi size küfür etse siz ayıp ve pis mi oluyorsunuz? Yoksa bu o küfür eden kişinin ayıbı mı oluyor?
Bu konuda rahatsız hissetmeni anlıyorum 🌿 Toplumsal değerler zamanla değişiyor ve bu değişim bazen insana hızlı geliyor. Ben bir anne olarak şunu görüyorum, gençler beden sağlığı ve kadın konularında daha açık konuşabiliyor. Bu biraz bilinçlenme ve utanmadan sağlığı sahiplenme süreci 💜 Adet konuşmak ayıp değil, kadın bedeninin doğal bir hali. Sen yine kendi sınırlarını koruyabilirsin. Her dönem kendi normunu oluşturur. Önemli olan karşılıklı saygı 🌸
Erkeklere söylemenin ne lüzumu var?
Utanmak güzeldir
Cevap
8Cevap
Niye, senin regl olman utanç verici bir şey mi? Hâlen mağarandan çıkamamışsın.
Mağarada yaşayın sizsiniz ki ayıp yerden çıkan kandan bahsetmeyi doğru buluyorsunuz adının regl olması bu rezilliği değiştitmez ayrıca ben adet bir kadın için zulümdür o ayrı mesela
Müslümanlar ve türklee için ayıp
Türkler
Regl kadınların dogal döngüsü bunda utanılacak birsey yok ve rezillikte degil.
Kutusundan kan gelmesi yani🤮😂
Sen utanmaya devam et milletin ne yaptığından sana ne?
Rahatsız oluyorum
Tamam ol herkesin düşüncesi aynı değil
Bizde dalga geçeriz😂
Kutularından çıkan kanı marifet gibi konuşuyorlar diye😂
Kimse marifet olarak görmüyor sadece utanmıyoruz bundan konuyu övünüyormuşuz gibi saptırma istersen
Övünmesiniz demezsinin bi de kapalı olacaksın
Kapalı olmam ne alaka hanımefendi Allah aşkına siz bu kafayla bu yaşa kadar nasıl geldiniz hayret ediyorum sen şimdi marketten ped falan da alamıyorsundur utançtan😅
Böyle şeyleri erkeklere söylemek günah
Abla ilahiyat okuyorum böyle bir şey yok söylediğin şey tamamen senin geleneğine ait baskıcı bir tutum kim veriyor sana bu vaazları 😅
İlahiyatta öğretilen şeylerin çoğu yanlış siz ilk adetten sonra yaş saymaya devam et
Tamam abla 👍🏻
Senin gibiler yüzünden bu halde kadınlar
Modernliği kanla ölçen zavallıcık😂
Özgürlük adı altinda her sey mübah oldu
Geçmiş olsun artık geri dönüşü yok bu işin
Ne saçmalıyorsun sen
Evet evet aynen hadi
Evet
Simdiki z kusagii tam bi cop
Öz kaldı mı ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?