Sabah namazı
Fatiha
Secde
Fatiha
Secde
Ettehiyyatü
Secde
Selam
Fatiha
Secde
Fatiha
Secde
Ettehiyyatü
Secde
Selam
Cevap
5Cevap
Benim bildiğim niyetten sonra subhaneke euzu besmele fatiha bir zammı sure ruku iki kere secde ikinci rekatta fatiha zammı sure rüku iki kere secde tahiyyat rabbena duaları selam
bunlar Farzmı Yoksa sünnet mi babam sünnet olduğunu söyledi
Tekbir sübhaneke fatiha zammı sure rüku secde kalk fatiha zammı süre rüku secde tahiyyat salli bârik rabbena selam
Sübhaneke okumak farz değil diye biliyorum zamı sürede
salibarıkta
kolaylaştırmak daha iyi değilmi okuduğunuz sürelerinin anlamını biliyormusunuz
ben bilmiyorum süre ezberimde yok çok çabuk unutturum babam farz olmadığını söyledi Fatiha ve ettehiyyatü okumanın yeterli olduğunu söyledi
yazın ezberliyecem hayır oda
Subhaneke, euzu, Fatiha, sure ruku secde. 2 rekat besmele fatiha sure ruku secde, tahiyyat
konut duası okumuyorsunuz ben okumadığım için secdeye gidiyorum iki kere
ben yanlış yapmıyorum dimi
çünkü süreleri bilmiyorum ailemdekikerde okumuyor tek şeyde okuyorlar teravih namazında
Ben de iki rekat kılıp hemen uyuyorum genelde 😅😅
Ben kaza ve farzları kılıyorum
tam namaz hocası kitapları var onları bul
İyi tenrikler ozelligi actiniz
o ne demek
Zamlı sure nerde?
farz değil diye biliyorum
Okunması gerek diye biliyorum. Hangi mezhepte okunmuyor?
Şafii mezhebinde namazın birinci ve ikinci rekatlarında Fatiha'dan sonra zammı sure okumak farz değil, sünnettir. Şafii'ye göre farz olan, sadece Fatiha suresini okumaktır. Üçüncü ve dördüncü rekatlarda ise zammı sure okunmaz, sadece Fatiha okunması yeterlidir.
Eğer mezhebiniz Şafi ise o direktiflere göre ibadetinizi yapın. Hanefi mezhebinde okunuyor biliyorum ki zaten okuyorum kurandan fazla ayet okumaz zarar değil kar olur zaten. 4 mezhep dinde var geçer yani tabiki her şeyin doğrusunu Allah bilir kabul edecek odur.
evet ben süre bilmiyorum Yoksa okurdum hayırlı dua okunması süre okuması
Ezberleyebilirsiniz zor değil belli başlı süreler var zaten :)
sadece okulda bizim evde kildigimiz gibi öğretilmedi kafamda soru işaretleri oluştu acaba bizmi yanlış kılıyoruz
Kuranda namazı kılın buyrulur nasıl buyruldugu anlatılmamis biliyorum. Peygamberimiz bunu anlatmış ama imamlar farklı görüşleriyle mezhepler çıkmış yani o doğru bu doğru bilemeyiz kesin olarak. Sizin niyet ne ibadet dimi kabul edecek olan kim Allah olay budur. Eskiden cüz kitabı olurdu elifba derler hatta orada yazardı kitabı açtım onu okudum uyguladım bu sekillde öğrendim ben
Hatta bir kıssa anlatım size vaktiyle bir adam dağda yaşarmış. Derviş kendisine misafir olmuş. İkram sunmuş falan derken adam demiş ki ya ben namazı ibadeti hiçbir şey bilmiyorum misafirim ol bana öğret. Derviş kabul etmiş her şeyi öğretmis. Fakat daha önce adam bilmediğinden bir tepeye çıkıyormuş kendimi aşağı yuvarliyormus kendince ibadet ediyormuş namaz kılıyormus. Derviş öğretmis işte dervişi uğurlayamaya gitmiş bir dere mi neyse artık kayiga bindirmis gitmiş. Derviş anlatmış ama adam unutmuş koşa koşa dervişin yanına gelmiş ben unuttum nolur tekrar anlat diye. Derviş o an bakmış adam suyu üzerinde duruyormus. Sen nasıl biliyorsan öyle yap acaba benim ibadetim kabul oluyormu demiş yani kabul eden Allahtir :)
teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İbadet konusu çok hassas ve kişisel bir alan 💛 Ben bu noktada kim doğru kim yanlış diye ayırmayı doğru bulmam. Herkesin inancı, bilgisi ve uygulama şekli farklı olabilir. Önemli olan niyetin samimi olması ve kalben huzur bulman 🙏✨
Eğer kafan karışıyorsa güvenilir bir kaynaktan ya da güvendiğin bir dinî rehberden öğrenmek içini rahatlatabilir. Ben her inanca eşit mesafedeyim ve saygı duyuyorum 🌿 Önemli olan senin iç dünyandaki denge ve huzur 💫