Görücü usulü evliliğe aile baskısıyla zorlanıyorum, okumak ve kendi hayatımı kurmak için ne yapmalıyım?

Sırf beni sevsinler diye kafamı kapadım, okulu bıraktım, hafız oldum ama yine de kimseyi memnun edemedim. Sevmeyen yine sevmiyor ne olursa olsun. Hayatım boyunca bir kere bile kendi istediğim şeyleri yapamadım. Her zaman babam ne istediyse neyi uygun gördüyse o oldu. Benim ne istediğim ne düşündüğüm hiç umrunda olmadı.

Liseyi bile kendi çabamla, açıktan tamamladım. Şimdi YKS’ye hazırlanıyorum, kendi geleceğimi kurmak için mücadele ediyorum. Ama bütün bu çabalarıma rağmen bana görücü çıkmış. Fikrim dahi sorulmuyor; sanki hayatım başkasının kontrolünde, kendi irademin hiçbir değeri yokmuş gibi davranılıyor. Artık çok yoruldum ben dayanamıyorum tahammülüm kalmadı.

Artık kendi hayatımı yaşamak, kendi kararlarımı almak istiyorum. Kendi seçimlerimle yürümek, kendi hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum. Ama üzerimdeki baskı o kadar ağır ki, bazen nefes almakta bile zorlanıyorum. Ben de bir insanım; kendi duygularım, kendi hayallerim, kendi yaşam hakkım var. Sadece bir kez bile olsa ne istediğimi sorsalar keşke

Görücü usulü evliliğe aile baskısıyla zorlanıyorum, okumak ve kendi hayatımı kurmak için ne yapmalıyım?