Eşim kuaföre gitmemi o istiyor ama para isteyince tersleyip gururumu kırıyor, bu tutarsız davranışı neden?

Geçenlerde psikolojim iyi değildi tutturdu kuaföre götürüyorum seni. Bakım iyi gelir vs vs boş masraf istemiyorum halim yok dedim. Geçti birkaç ay hâlâ ruh hâlim iyi değil eve bi şeyler alsam eşyalar hep eski püskü belki iyi gelir dedim. Ama hiç masraf yapasım yok ufak tefek obje aldım etkiler mi ruh hâlimi diye. Sonra baktım eşim haklı kendime bakım yapsam daha iyi olurum belki diye dün kuaföre gideyim dedim sor fiyatları dedi. Konumlarına baktı vs kuaförün. Tam para ver yarın gideyim dedim. Zaten evde boyamıyon mu dedi. O an aşırı gururum incindi. Sabah da aradım çocuğa harçlık lazım diye. Şurada dedi başka yere koymuş ne saklıyorsun çocuğuna evine harcıyorum dedim. Konuşuyordu yüzüne kapattım. Evin halini görseniz boş harcama yapmam eskici evi gibi eski püskü her şey umurumda da değil sağlık önemli ama böyle abuk sabuk tutarsız davranması gururumu incitti ne yapayım

Eşim kuaföre gitmemi o istiyor ama para isteyince tersleyip gururumu kırıyor, bu tutarsız davranışı neden?