2 yıldır evliyim, 26 yaşındayım ve çocuğumuz yok. Ailenin ikinci geliniyim. Eltim 31 yaşında, 8–9 yıllık evli ve iki çocuğu var. Eşiyle 17 yaşından beri tanıştıkları için uzun süredir bu ailenin içinde. Ben ise bu düzenin içine sonradan gelin geldim.
Kendi ailemde eşime daha çok söz hakkı veriliyor; anlatılanlar ona dönük, tanıtılıyor ve dahil ediliyor. Kayınvalidemde ise çoğu zaman sadece eltime hitap ediliyor, ben dinleyen kişi oluyorum.
Kayınvalidemler eskiden burada yaşıyormuş, ben eşimle tanıştığımda Tekirdağ’a taşınmışlardı. Bu yüzden eltim gibi uzun bir geçmişim olmadı. Bu arada eltimle aynı binada yaşıyoruz.
Bugün iftara katıldık. Aslında kayınvalidemler çağırmamıştı; eşimin abisi “neden bizi iftara çağırmıyorlar” diye sitem edince kendini davet ettirmiş ve biz de dahil olduk. Ha bu arada sadece eşimle ben oruç tutuyoruz.
Neyse orada her zamanki gibi yine kendimi dışlanmış hissettim. Kayınvalidem ve kayınpederim hep eltimin ve büyük oğlunun adını kullanarak konuşuyor, konular genellikle onların geçmiş anıları oluyor.
Kayınvalidem ezan okunurken yanımdan geçti ama bana bir şey söylemedi; eşime “Hadi gel, oruçsun sen, orucunu aç” dedi. Böyle durumlar sık olunca kendimi dışlanmış hissediyorum.
Bu arada ne eltim ne de ben kayınvalidemden hoşlanmayız ama ne olursa olsun yine de onların iletişimi hep farklı.
Mesela ikimiz de kayınvalidemizi sık aramayız ama kayınvalidem beni asla aramaz, eltimi ama günde 5 kere arar..
Ha bu arada eltimle aram iyi.. bir sorunumuz yok yani bunca zamandır. Hatta kayınvalidemin bana daha fazla böyle davranmasının sebebi de ikili oynadığı için oldu. Evlendiğimden beri gelip gidip beni eltime şikayet etmeye çalışıyordu en son eltimi de bana şikayet etmeye çalışınca elinde patladı ama faturayı tabii yine bana kesti. evimden eşya çaldı yakalandı.. yine yüzüme bakabildi. Zamanında eltimin evinden de çalıyormuş..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın dışlanmışlık duygusu çok incitici 🌿 İnsan aile ortamında görülmek ve adının anılmasını ister. Sen sonradan dahil olmuşsun ve kayınvaliden eski düzeni bırakmak istemiyor olabilir. Uzun geçmişi olan gelinle bağ kurması daha kolay geliyor olabilir ama bu senin değersiz olduğun anlamına gelmez 💛 Çalma ve ikili oynama konusu ise güven zedeleyici. Ben olsam mesafemi korur, beklentimi düşürür ve eşimle birlik olup sınır koyardım 🌸 Sen değerini onun ilgisiyle ölçme lütfen.