Sürekli bağıran baskıcı babayla nasıl başa çıkılır, eve dönmeli miyim?

Babamla küçüklüğümden beri zerre anlaşamıyoruz her şeye bağırıyo yani evde bağırmak için illa bişi buluyo 19 yaşımdayım üstüme o kadar çok baskı kuruyo ki küçük bi şehirde yaşıyorum iş imkanı yok denilecek kadar az iş bulamıyorum ve bu benim suçummuş gibi davranıyo evde yemek pişiyip ev yemek kokuyo diye bağırıp bütün kapıları pencereleri açıyo kışın ortasında ve sanki yemek yapmamışız da başka kötü bişi yapmışız gibi davranıyo bugün bana bi iş bulmuş ama 19 yaşında bi kızın girebileceği bi iş değil beni zorla oraya götürmeye çalıştı saat 2'den 3'e kadar oyalandım en son mecbur yanına gitmek zorunda kaldım arabada ikimiz tektik ve hani öyle bi bağırıyodu ki dışarıdaki insanlar dönüp bakma derecesinde arka koltukta oturuyodum en son ışıkta durdu dedi senin çalışmaya falan niyetin yok ben de dedim ki ne alakası var bana tokat atıcakken kapıyı açıp arabadan kaçtım kapıyı kapatmadan önce hadi ordan git kuzum mu olucaksın dedi bana ben de eve gitmedim babaannemde kaldım bugün yarın napıcam bilmiyorum eve gittiğindeyse annemlere bizi düşmanı olarak görüyo burası onun evi değil aileden değil köstebek o demiş evin asıl huzurunu kaçıran kendisi ve aşırı yalan söyleyen bi insan geçen gün yolda sözde olmadığım bi yerde beni sevgilimle görmüş 2 gün önce oluyo bu o gün dışarı çıkmamıştım işte bizi görmüş falan annem dedi o bugün dışarı çıkmadı onda bile sırf yalanı ortaya çıkmasın diye evde kavga çıkarttı sürekli bi yalan ve o yalana inandırma çabasında artık o kadar çok bıktık ki 4 yaşındaki kardeşim bile evde saklanıcak yer arıyo o evdeyken
Sürekli bağıran baskıcı babayla nasıl başa çıkılır, eve dönmeli miyim?