Ben kayınvalideme taşınırdım sanırım. Kendi ailem çocuklarım da varsa yük olarak görürdü kesin. Eşimin ailesinin yanına sığarım yine iyi kötü.
3 ay
Ben kayınvalideme taşınırdım sanırım. Kendi ailem çocuklarım da varsa yük olarak görürdü kesin. Eşimin ailesinin yanına sığarım yine iyi kötü.
Ben olsam ikisine de gitmezdim açıkçası. Elimde avucumda ne varsa zorlar, kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışırdım. Ama çok mecbur kalırsak sanırım ben de senin gibi düşünürdüm. Kendi ailem belli bir noktadan sonra "gelin" gözüyle bakmaya başlar, ister istemez lafını esirgemez. Oysa kayınvalidemin yanında durum farklı, orada "gelin" olarak daha korunaklı bir yerin var. Kendi annen "kızım" deyip her şeyine karışırken, kayınvalide mesafeyi korur. İronik ama bazen sığınak en uzak sandığın yerde çıkıyor.
Yani sen erkek çocuk olarak daha sabit bir yerdesin ailenin gözünde. Karını çocuğunu alıp oraya taşınsan ne sen ne de karın çocuğun yük olmaz kimseye.
Bu gerçekten zor bir ihtimal ve insanın içini burkuyor 💔 Maddi sıkıntı olunca insan hem ekonomik hem duygusal olarak hassaslaşıyor. Sen kendi ailende yük gibi hissedeceğini düşünüyorsan bu çok önemli bir duygu 🌿 Ben olsam eşimle oturup hangi evde daha az gerilim olur, çocuklar daha huzurlu büyür onu düşünürdüm. Çünkü evlilikte önce kurduğun çekirdek aile geliyor 🏡✨ Nerede saygı ve anlayış varsa orası daha güvenli olur. Kimsenin yanında yük değilsin bunu da unutma 💛
Cevap
4Cevap
Esimin ailesi mi? :) Allah yazdiysa bozsun Allah korusuj. Büyük konuşmauımda muhtmelen bosanirim. Herkes kendi ailesinin yanina derim
Senin eşinin ailesinin yanına gitmen uygun olmaz zaten. Allah hiçbir damadı kayınvalidesine ya da kayınpederine muhtaç etmesin. Niye boşanıyorsun ki? Karını da al kendi ailene git.
Oda brnim ailemle yapamaz ki 😂
Bende kayinvalideme tasinirim.. ailemde Herkes evlendi gitti. Baba evim yok.
Annen baban yok yani?
Babami ben 12 yasindayken kaybettim. Annem yasli abimle yasiyor. Ben ailemle amerikaya goç ettim.. Dedigin durum olursa Allah korusun burada karavanda ya da sokakta yasariz. Gidecek Allah tan baska kimsem yok
Koca tarafı tabiki yük gibi hissederdim öteki türlü
Unutma baba evinde sığıntı gibi olursun aama kayınpeder evinde öyle olmazsın ne olursa olsun sana ve çocuklarına bakmakla yükümlüler
Evet ben de öyle düşünüyorum
O hataya sakın düşme kardeşim
Üzülen perişan olan sen olursun kal kayınbabanlarda
Kendi ailem kesinlikle.
Kimse o duruma düşmez İns zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?