Bir çok kişi bu konuya karşıdır , ama bazıları da kabul ederler. Sizin de bildiğiniz üzere her yeni evlenen çiftin ufakta olsa , büyükte olsa bir borcu olur. Evlendikten sonra bir süre aile evin de para biriktirmek için kalmak , bazı insanlara çok mantıklı gelebiliyorken bazılarına da çok saçma gelir, rahat edemeyeceklerini düşündükleri için. Siz olsaydınız böyle bir teklifi kabul eder miydiniz. ?
Evlendikten sonra "Eşinin" ailesi ile beraber yaşamayı kabul eder miydin?
O kadar çok kadın tanıyorum ki ilk yıl eşinin ailesinin evinde kalmaya ikna edilip borçlar ödenip para biriktirip ayrı eve çıkma vaadiyle kandirildiklarini erkeğin köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeyi bildiğini o kadar çok kez şahit oldum ki boş palavra yani bir yıl sonra erkek diyor ki oh ne güzel annem babam yanında karım yanımda oh ne ala o konfor alanından çıkıp kendi yuvasını kurmak içinden gelmiyor rahatimiz yerinde işte diyor rahat da sana rahat senin ailen karına rahat değil o seni sözüne kanıp kabul etmiş bir yıl onlarla oturmayı. Kadın anne babasını bırakıp kendi yuvasını kurmaya adım atıyor ama erkek onda o yürek yok bazılarında yok sorumluluk almak işlerine gelmiyor.
Hayır kabul etmezdim makûl fiyatlı eşyalar var en pahalısı şart değil altın da 3 5 olsun benim olsun eşimin borcu benim borcum taraflar ne kadar iyi anlaşsa da aynı ev de yaşamam bütün özelimi eşyamı bir odaya sığdırmak istemem eşimle istediğim filmi istediğim gibi izlemek isterim sabahlıklarımla kahvaltı hazırlamak isterim arkadaşlarımı rahatça ağırlamak isterim iyi bir şey olsa karışma bizim evimiz olur temizliğe gelince şu evinin haline bak derler az olsun benim evim olsun düzenimizi bilelim
Hayır benim için teklifii daha söz konusuu olamaz.. Biz birey olarak evleniyorsak ayrı bir ev ve sorumluluklarımız olmalı borç falan varsa evlenmeyip beklemeyi teklif ederim veya 1+1 de olsa ayrı oturmayı birlikte çalışmayı teklif ederim.. 😊 Böyle durumlaraa bonservisiii verilip başka takıma transfeer olunmuş oyuncu gibi bakıyorum 🤷🏻♀️😂 kendi aileni bırak git bir baskasının ailesiyle yaşaa.. Kabul etmem.. Ne kendi ailemle nee de karşımdaki kişinin ailesiyle birlikte yaşamam...
Eger eşimin ailesinde yaşları büyük erkek kardeşleri ya da abileri varsa evli ya da bekar farketmez istemezdim. Ama bekar kız kardeş ve anne baba varsa ve ev de bu duruma müsaitse neden olmasın bir süreliğine ya da geçici olmadan yasayabilirdim
Tabi bu dediklerim karşımdaki aileye de bağlı herkesle birlikte yaşanmıyor eğer beni benimseyen ve benim de ailemden farksız hissedebileceğim insanlar olursa böyle bir şeyi kabul ederdim 😊
Ev bizim mahremiyet alanımız ve bu yaşam alanında dışardan evliliği etkileyecek, gölge düşürecek ya da karı koca arasındaki tutum ve davranışlara mesafe sokacak her ne olursa olsun evime girsin istemem. Rahat hissetmem kısacası.