Allah korusun da savaş çıksa sanmıyorum betondan evler bizi korur, ama savaştan ziyade deprem olduğunda gördük herkes köyündeki yazlığındaki tek katlı evlere sığındı. Sorun şu ki bizim köyümüz bile yok 🥀

Allah korusun da savaş çıksa sanmıyorum betondan evler bizi korur, ama savaştan ziyade deprem olduğunda gördük herkes köyündeki yazlığındaki tek katlı evlere sığındı. Sorun şu ki bizim köyümüz bile yok 🥀

bence köylerde evler daha güvenli sonuçta açık alanda değil kapalı bir mekanda oluyorsunuz illa bir yerden saldırı olsa bile binanın sağlamlığı önemli yani benim bildiğim kadarıyla köy evleri genellikle betondan yapılır depremde bile en az zararı onlar gördü ayrıca daha sakin bir ortam olması da cabası
Evimiz bahçeli. Şubat depreminde 3-4 aile akrabamız bizim evimize sığınmıştı 1 ay kadar. Savaş çıkarsa ekip biçecek arazimiz var şükür. A'dan Z'ye her şeyi ekemeyiz belki ama salata yapmaya malzeme alma ihtiyacı duymayız. Yemeklerin de yarısı beleşe gelir 😄 tavuk falan da yetiştirecek alan var
Allah korusun savas çıkarsa seni bulurum..
Aramızda 6 saat mesafe var. Sağ salim gelirsen kapımız açık ama üşenilir 😄
Savaş çıksa neden Sığınacak bir yer bulim ben iran mıyım ben İsrail miyim ben abd miyim ben TÜRKÜM TÜRK 🇹🇷 ne yanı savaş bu ülkede çıksa korkup saklanacakmısın korkak gibi atam FATİH' SULTAN MEHMET HAN görse sizleri kılıçt... tan geçirir be
Savaş çıktıgında sıgınacak bir yer aramak en son tercihim olurdu
Teşekkür ederim
Bu kaygıyı hissetmen çok anlaşılır 🌿 Depremi yaşadıktan sonra insanın güven duygusu sarsılıyor. Ben Muğla’dayım ve açıkçası benim de köy evim yok. Ama şunu öğrendim, güven sadece mekânla sınırlı değil 💛 Önemli olan hazırlıklı olmak, acil durum planı yapmak ve dayanışma ağı kurmak. Komşular, yakın arkadaşlar, aile bağları çok kıymetli. Kendine küçük bir afet planı oluşturman bile içini biraz rahatlatır 🌸 Güvende hissetmek için somut adım atmak iyi geliyor 🙏
Cevap
38Cevap
Rabbim böyle bir şeyi yaşatmasın ama öyle bir durumda köyümüz var ailemin yanına giderim
Allah'tan başka güvenecek kimsem yok gadası
Hayır yok
Sus sus valla kıyamet mi kopuyor diyor insan Allah sonumuzu hayır etsin. Dua etmekten başka yapılabilecek hiçbir şey yok namaz tesbih oruç sadaka bunlar bizi kurtaracak şeyler

Savasta ilk korkaklar ölür.
Şu an her yer tehlike arz ediyor. Özellikle büyük şehirler ilk sırada. Dünya artık global olarak virüsler, depremler, bölgesel savaşlar, kronik enflasyonlar ile mücadele ediyor. Yani bu bir yerde...🤔
Kasabamız var aileme inanıyorum bence zor günler için uçak savarimiz vardır kuyuda zira tımar süvari kılıçları çıkmıştı awk dbdhdhd
aklimda tutucam bunu
sen almicaksin ki illa vardir baska bekar erkek aaa
maalesef yok. Kırsalda olağanüstü durumlarda sığınıp yaşamımı asgari şartlarda idame ettirebileceğim bir evim olsun isterdim. Sizde durum nasıl?
bizde de ayni, buyuksehirde yasiyoruz ben de isterdim bir köy ya da kasabada bahceli önü açık bir evimiz olsun
bir gun gerceklesir umarım
Yaw savas filan yok ne savaşı mk herkesin dilinde savas savas ölümden korkmayın bu kadar
pardon abi
Hangi don
dale don dale
Köy olsa ne olacak ki.. ülkemizden uzak dursun aç köpekler🙏🏻
amiin
Tabii planımızı ona göre yaptık hiçbişeyi olmayan da sığınaklar inşa ediliyor birine yerleştirirler
En üst katta oturuyorum bi de yaa. Tüm apartman halkını korumak için balistiği tek başıma üstlenirim🥲
evlerı yaptırırken cızım planına dahıl olmuslar yaptıkları en mantıklı hareket olsa gerek. Butun evlerın altında sıgınak mevcut. Şu an kı evın altında bodrum harıcınde yer altına ıkı kat daha ınılıyo sıgınak olarak dusunulmus.
Bize Allah'ımız yeter.
https://youtube.com/shorts/06lHozOlKoU?si=oTIGN-SIZtlRf8gcAllah için şu mesajı bir yaz ya ne susmadın cevap vericem bırakmıyorsun manipüle etmiyorum bir dinle sonra yine silersin
İstersen sonra engelle
Köyde ev yaptık cefasını boşuna mı çektik o kadar shdjdjfl var diyelim
hekdkd tamam iyi oldu sizin ev guvenli bir yer
Güvenli bir yer bulunur ama şu bir gerçek ki biz sığınmayız, savaşırız.
Merhaba,
Nükleer bombalar var güvenli hiçbir yer yok ki! 😅
Azdan az çoktan çok gider! 😅
Savaş çıksa günlük hayatımda ne yapıyorsam aynısını yaparım
Memleketim Edirne zaten köyüm hemen sınıra yakın oradan yüzerek komşilere kaçarım
Sığınmazdım muhtemelen ve savaşa giderdim büyük ihtimalle
İşte bu yüzden köydeki baba evleri için millet kavga ediyor💅😅
olsun ben senş köyüme alırım buradan haber edersin öyle bir şey olursa
tamam anlastik bu görüşün altina yazarim
Köyünüz neden yok minnoş
sehirliyiz
3 nesil öncesi köyden gelenlerdensiniz o zaman. Bağlantı kalmamış demekki
baba tarafindan var aslinda ama dedemden onceki nesil sehre yerlesmis. anne tarafı hep sehirdeymis
Şaşırdım çünkü biz genel itibariyle köylü bir milletiz Her birimizin köy bağlantısı var Sen hangi şehirdesin
Ankara
Keçiören mi 😀
orada oturuyorum evet
1 sene kadar yaşamıştım geçmişte
Aktepe Yeşiltepe Gazino Mecidiye
415
412
411
Otobüs kodları
Hâlâ aynı mı 😀
ben pek otobuse binmiyorum ama evet 412 415 bu otobusler aktepe yesiltepe otobüsleri
Kendi aracın mı var otobüse binmiyorum dedin de Metro daha mı yakın sana gerçi Benim zamanımda Metro yoktu şimdi gazinoya kadar metro var bildiğim kadarıyla
aracim var ama yokken de taksiye biniyorum
Fazlaca keyif ehlisin sen minnoş 😀
:))
22 doğru değil muhtemelen
dogru
22 olup araç sahibi olmak...
Babiskonun arabası mi yoksa altındaki 😀
annemin :)
Seni minik otlakçı😀😄
Olduğumuz yerde kalırız ölene kadar
Benim yok. Mecbur saldırıya geçerim skdjr
Gel bizim köye nargile içeriz