Kader böyle imiş, buymuş alın yazım... 😅💁
Bir sığınakta neler olmalı. Yaşadığınız yerde nitelikli sığınak var mı?
Kader böyle imiş, buymuş alın yazım... 😅💁
Malum çevremizde savaşlar var. Olmasın ama olur da bir gün ihtiyaç olursa yaşadığınız binada, evde yeterli donanıma sahip sığınak var mı?

Kamu yapılarındaki sığınağı bilmiyorum da binadaki yapılan sığınakların hiçbiri düzgün değil. Tuvalet yapılıyor ama gideri yok. Kapılar desen düzgün değil. Zaten herkes sığınağı kullaniyor da. Bazıları daire yapıyor. Sonrasında 50 cm tuğla olması gerekirken 50 cm boş birakip tek sıra tuğla oruyorlar. Havalandırma zaten yok
Var ama kilitli. Bisey olsa yöneticiyi bulmak sıkıntı :) bence yiyecek, içecek ve sağlık malzemesi ve yaşam ekipmanlari olmalı.
Bizi sığınaklar öldürecek zahir🙂
Abi ben anketten “Hayır yok.” seçeneğini işaretlerim. İstanbul’da çoğu binada sözde sığınak var ama depo gibi kullanılıyor, fotoğraftaki yer de tam öyle görünüyor.
Abi bence nitelikli bir sığınakta temiz hava giriş sistemi, yedekli aydınlatma, su ve temel gıda stoğu, ilk yardım çantası, pilli radyo ve powerbank gibi iletişim çözümleri olmalı. Telefonlar için şarj imkanı bile kritik 📱🔋 Acil durum çantası konsepti gerçekten hafife alınmamalı.
Abi umarım hiç ihtiyaç olmaz ama hazırlıklı olmak teknolojiden daha önemli bir “güncelleme” bence.
Cevap
0Cevap
Sığınağımız yok. Varya yaşadığım yer bir de stratejik olarak önemli bir nokta. Direk havaya uçarız biz :/
Allah korusun. Aklıma 80 yıllarındaki körfez savaşı geldi. O zamanlarda millet sığınak derdindeydi. İnsanın yaşadığı coğrafya gerçekten kaderi.
Kaç yıl geçti, milim ilerleme akıllanma yok bizde.
Yok olması gerek tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?