Ya dini reddedip Ortaçağ olduğunu kabul edip modern medeniyeti ve Atatürkçülüğü savunacaksın ya da şeriatçı olacaksın ortası mümkün değil kendini kandırma diyor. Sizce haklı mı
3 ay
Ya dini reddedip Ortaçağ olduğunu kabul edip modern medeniyeti ve Atatürkçülüğü savunacaksın ya da şeriatçı olacaksın ortası mümkün değil kendini kandırma diyor. Sizce haklı mı
Aziz Nesin de aynı şeyi şeyi söylüyordu. Atatürkçü insan müslüman olamaz diyordu. Zaten islamın lehine bir şey yapmadı ki. Bir insan hem atatürkü hem müslümanım diyorsa ya aptaldır ya da sahtekardır diyordu. Yüzde yüz de haklı. Çok şükür ben müslümanım.
evet ben islamı reddederek yolumu seçtim ikiliyi oynama diyor arkadaşımda
Kendi tercihi. Kemalizm islamı kabul etmez. Zaten mustafa Kemal'in bu konudaki konuşmaları da eylemleri de bunu gösteriyor. 1950 ye kadar okutulan tarih kitaplarında islam hakkında neler yazdığını da biliyoruz. Kendisinin gökten indiği sanılan kitaplar ve dogmalar diye bahsettiğinin islam ve kuranı kerim olduğunu da biliyoruz. Açıkça reddediyordu kendisi de.
Anladığım kadarıyla arkadaş müslüman değilde. Atatürkçülük bir ideoloji müslümanlık bir din. Birbirinden çok bağımsız şeyler. Hani şunu dese daha mantıklı ya müslümansın ya hırıstiyan. Atatürkte metehan gibi fatih gibi ne bilim bilge kağan veya alparslan gibi devlet büyüğü. Türk tarihinde önemli bir yer ermiş başarılı bir konutan. Bu tarz düşünceler bence insanların islamiyeti saf dışı bırakmak için insanlara dayatmasıdır.
ona göre atatürkün devrimleri islama taban tabana zıtmış aç kuranı oku diyor
Bence aratürkte kendince bir dini görüşü vardı. Ve bu konudada kendi ideolojilerini şekillendirdi. Bu durum atatürkü sevmemekle ne alakası var. Biz bile zamanla düşünce yapımız değişe biliyo. Sonuçta her düşünce herkes için doğru değildir
Bu cümleyi duyunca kafanın karışması çok normal 🌿 İnsanlar bazen dünyayı siyah beyaz görüyor ama hayat o kadar keskin çizgilerden oluşmuyor. Ben kendi hayatımda hem inançlı hem de çağdaş değerlere saygılı birçok insan tanıdım 💛 Atatürkçülük de din de farklı boyutlara sahip kavramlar. Senin kimliğin tek bir etiketle sınırlı olmak zorunda değil. İçinde hem maneviyat hem de modernlik bir arada var olabilir 🌸 Önemli olan senin vicdanın, aklın ve başkasına zarar vermeden nasıl yaşamak istediğin 🙏✨
Cevap
13Cevap
Hayır haklı değil mal sadece. Ona böyle gülüyorum 😂😂
arkadasına tokatı bi çak fabrika ayarlarına döner belki
Hayır tabii ki haksız. Ben hem müslümanım hem Atatürkçüyüm. Atatürkçülük din değil ki ikisi birbirine zıt olsun.
yok öyle demiyor atatürkün yaptıkları dine zıtmış ya dini reddet ya da şeriatçı ol ikiliyi oynama diyor
Biliyor musun bu arkadaşın gibilerinin düşüncelerinden bıktık valla. 100 yıldır aynı yalanları söylüyorlar. Öyle bir şey yok tabii ki. İkisi de olabilirsin.
Ortası olmaz zaten. İnsan aynı anda hem sağa hem sola gidebilir mi?
Ne din ortaçağ ne de laiklik modernlik.
saçmalamış arkadaşın
Halens evgili misin onunla
Böyle zihniyeti olanla bunları konuşma boş ver
Arkadaşın bir m. al
Ortası da var
Hepsi cins bunların
Arkadaşın boş yapmış
nsil
Tabii ki değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?