Şeriat gelirse ne olur, Cumhuriyet ve özgürlüklerimle inancım arasındaki bu kimlik çatışmasını nasıl aşabilirim?

Bu zamana bu yaşıma kadar (23 yaş) hep Cumhuriyeti ve bana verdiği hakları savundum. 3 hafta önce babamla tartıştık. Babam koyu şeriatçıdır. Ve babamla tartışma konularım ise kadın haklarıydı. Babam ise şeriatın sandığım gibi bir şey olmadığını, zorla kapanma zorla evlendirilme ya da kafaya göre 4 eş alma ya da kadınların çalışmayıp evlere tıkılması gibi bir şey olmadığını söyledi. Şeriatın suçluya kısas yoluyla suçunun ödetilmesi olduğunu söyledi ve Müslüman olarak bunu savunmam gerektiğini söyledi. Ayrıca dışarıdan konuştuğum kişiler de bana şeriatı savunmazsam dinden çıkacağımı söylediler. Babam normal hayatta zaten öznel olarak şeriatı yaşadığımı söylüyor yani kurallara gayet uyuyormuşum ona göre. Ve babama bu ülkeye şeriatın gelmesinden korktuğumu söyledim o da gelmeyecek bu ülkeye, gelmez artık dedi. Ve ben yaklaşık 1 aydır kimlik çatışması içindeyim. Nerede duracağımı bilmiyorum. Şeriatın gelmesinden yine de korkuyorum ve şimdiki yaşamım kadar özgür olamayacağımdan korkuyorum. Ve bu sebeple istemediğim için dinden çıkmaktan da korkuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Şeriat gelirse ne olur, Cumhuriyet ve özgürlüklerimle inancım arasındaki bu kimlik çatışmasını nasıl aşabilirim?