Arkadaşlar eşimle 3 yıldır evliyiz. Kendimiz iyi anlaşıyoruz şimdi 14 aylıkta bi kızımız var.
Ailesiyle kara yapılarımız farklı o yüzden baştan beri mesafeyi korudum şu anda da öyle.
Direk soruya geçiyorum,
Bundan bir kaç ay önce eşimin teyze kızı geldi yaşı bana yakın. Kendisi biraz nasıl desem dedikodu meraklısı gibi ama genel olarak iyi olarak algıladım. 3-4 kez gördüm ara sıra seyrek halde bebeğimle. Bu kız bana öyle bi bomba artıkı ne yapacağımı şaşırdım.
Kendisi 1 yıl önce nişanlandı ve ben ve eşim evleneceğimiz zaman kayınvalidem eşime sözler vermiş işte para vereceğim oğlum gelin alışverişi altın falan diye neyse eşime 4-5Bin Euro vermiş. Her neyse eşimin teyze kızı kayınvalidemin bunu kardeşinden borç aldığını söyledi. Eşimin dedeleri bi arsa bir şey satmış herkes o payı almış. Kayınvalide kendi düşen payını almış dedi ama ekstra borç istemiş. Eşimin teyzeside kızının nişanından önce kayınvalidem abla borcunu yavaş yavaş öde demiş. Kayınvalide çıkışmış benden o borçu nasıl istersin diye. Aralarında ne karar verdiler ettiler hiç birimiz orada değildik. Bu olay sonrası iki kardeş küs 1,5 yıldır. Bunlardan hiçbirinden eşimin haberi yok.
Eşimin kuzeni bana eşimin haberi olmadığını söyledi söyleme sakın falan diye bende söyleme gitme söz verdim. Aylar sonrası açıkçası ana kız bilerek bana duyurdular gibi geliyor borç ödensin diye. Anneme bu durumu anlattım kızım sakın söyleme eşin ödemeye kalkar dedi haklı da. Hem vicdan yapıyorum hem napacağımı bilmiyorum.
Bundan 1 ay önce görümcem kayınvalideye doğum günü hediyesi olarak 3 çocuklar biraz para vereceklermiş kayınvalidemi göndermek için. Komik olan kayınvalidemin karakteri ortada zaten ufak tefek yalanları hep vardı. Eşim daha bi para ödemedi bu hac için.
Bizde 2 odalı evde yaşıyoruz para biriktirmeye çalışıp daha büyük eve geçicez inşallah durumunuz kötü değil ama kayınvalidemin borcunu eşimin ödemesini istemiyorum neden çünkü eşim yaptı tüm düğünü masrafları vs. Kayınvalide altın falan taktı biraz bana ama düğünde gelen hiç bir küçük altını vermedi geri üstüne bu borç meselesi yani hiç bir şey yapmamış oluyor gibi bir şey aslında. Kendisine çok öfkeliyim ama çok sorun yaşadığımız için önceden politik şekilde ayda 2-3 kez kısa şekilde eşimle görüşüyorum onun dışında ne onu ne kızını atamıyorum. Bana değer falan vermiyorlar. Annemle araları çok iyi değil ama kötü de değil. Her hafta cuma mesajı atıyor WhatsApp'tan görüşelim bilmem ne deyip hep bize atıyor. Annem iftara çağırdı geçen hafta bu kaç gün öncesinden tamam diyor sonra son dk yok kızım gelecek yapıyor. Zaten kızı böyle yapan da kocaman 60 yaşını geçmiş karaktere bak.
Napmalıyım ben? Eşimi üzmek istemiyorum oruç tutuyor ödemesine de hakkım helal değil. Ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer