Mesela kız kardeşim elini yanlışlıkla kapıda sıkıştırdı ama canım zerre acımadı umurumda bile olmadı bir de üstüne de ağladı acıdı diye o kadar sinir oldum ki onu o an öldürmek istedim o derece yeter ki ağlamasın
3 ay
Mesela kız kardeşim elini yanlışlıkla kapıda sıkıştırdı ama canım zerre acımadı umurumda bile olmadı bir de üstüne de ağladı acıdı diye o kadar sinir oldum ki onu o an öldürmek istedim o derece yeter ki ağlamasın
Geçmişte bir yerde ihmal edilmiş olma durumun var mı acaba diye düşündüm psikolog değilim ama sadece düşünce yani empati eksikliği olabilir belki onun canının acımasını abartı buluyor olabilirsin belki ya da verdiği tepkiyi
Verdiği tepki abartıydi kapıya sıkıştı ve bir anda yapmacık bir şekilde ağladı sanki yanında olmami ister gibi ay kiyamam canım kardeşim dememi bekledi diye düşündüm ve yapmacik ra geldi ondan ağlaması aşırı sinirimi bozdu onu varya bir kaşık suda boğmak istedim
Ailem sürekli sen büyüksün dediler 11 yaşımda bana oyuncak almayı bıraktılar bana değil diğer kardeşlerime daha çok iyi davrandilad bana çok baskı yaptılar
O yüzden kardeşinden de çabucak büyümesini ve abartılı davranışlar sergilemesini istemiyorsun büyük ihtimalle bilinçaltında çünkü kendin zamanında kendin kardeşlerin yüzünden çabuk büyümek zorunda bırakıldın bir anda seninle ilgilenilme bırakıldı onlarla ilgilenildi şu an çoğu insanın şımarık, abartılı davranışları senin için saçma geliyor olabilir o yüzden çünkü kendin annene babana şımaramadın belki de zamanında diye düşünüyorum.
Sanırım öyle
Bu duygun seni korkutmuş olabilir 🌿 Böyle anlarda öfkenin altında başka bir duygu yatar çoğu zaman. Kardeşine değil de onun ağlamasının sende tetiklediği bir şeye sinirlenmiş olabilirsin. Belki çocukluktan gelen bir kıyas, bastırılmış bir kırgınlık ya da ilgi paylaşımı vardır 💔 Ben terapilerimde şunu sık görürüm, en çok bastırılan duygular öfke olarak çıkar. Kendine kızmadan şunu sor, onun ağlaması bana neyi hatırlatıyor? Bu farkındalık seni rahatlatır 🧘♀️💛
Cevap
2Cevap
Hem böyleysen bir sıkıntın vardır doktara gitmelisin
Yeni böyleyim bayadir biri dese ben hastayım umrunda olmaz hiç zerre canım acımaz hatta bazen yalandan sanki umursuyormus gibi yaparım ki onu önemsedigimi sansin
Bir kitapta okumuştum erken çocukluk döneminde sevgi görmeyen fiziksel temas olmayan kişilerde empati eksikliği ve psikopatlık derecesinde davranışlar oluyormuş sanırım beynin bir kısmı tam gelişmiyor ve düzgün çalışmıyor kitabın ismi köpek gibi büyütülmüş çocuk istersen okuyup kendini analiz et ama bu durum çok ciddi görünüyor belkide başka bir nedenden hasta olabilirsin örneğin bazılarında kimyasal bir madde eksikliginden veya beyinde tümör oluyor bir araştır derim
Inan hiç bilmiyorum geceleri uyuyamıyorum
Ailem hala da aşırı eleştiriyor beni ama sadece beni
Bak uyuyamıyorum diyorsun artık bir uzmandan yardım alma vaktin gelmiş
Kaç zamanxir sürekli sabahliyorum bilmiyorum
Öğrenmek için yardım almalısın
Haklısın da param yok ama bence psikoloğa gitsem çok önemli bir şey olmadığını duyarım boşu boşuna para da veririm hiç bir halta da yaramıyorlar
Devlet hastanesine gidebilirsin
Psikiyatriye gittim bana ilaç verdi psikolog yoktu ve ben o ilacı bir süre içtim ama bri kaç gün icemeyince deliye döndüm kendime zarar vermeye çalıştım ailem benim değerimi bilsin diye sonrs da içtim 5 antidepresan hapı ve sonrs zaten hastaneye gitmek zorunda kaldım bir daha da kullanmadım ilaç ve doktora da gitmedim annem ben o ilacı içtiğim her gün bana deli dedi sırf o ilacı içtim diye bence ne bilim kavga ettiğimiz her zaman delisin dedi aşırı üzüldüm
Belkide annenin kötü davranışları seni hasta etti çok yazık şimdi sende kardeşine kötü davranarak onu hasta ediyorsun
Kız kardeşim küçükken ne kadar çabalamama rağmen asla yanımda olmadı ve beni sevmedi bende instikam almaya karar verdim
Allah yardımcınız olsun ama bu durum normal değil çocukken yaşadığın olumsuz seylerin suçlusu kardeşin değil tedavi görmeniz gerekiyor Allah korusun bu psikolojiyle birine zarar verseniz ne olucak hem sizin de hayatınız mahvolur
Kimseye zarar vermem ya bütün zararım kendime kız kardeşime yakin oldukça o benden uzaklaştı ona çok iyiydim ams ona eskisi gibi iyi olmadığım için daha el üstünde tutuyor beni ama artık bir önemi yok zamanında olacaktı
Psikolojik destek almaya ne dersin?
Bence almanın bie anlamı yok
Bence gerekli.
Kardeşinin canı yandığına üzülmeyip bir de ona öfke hissetmen falan bunlar normal şeyler değil
Hala da aşırı show gibi geliyor yaptığı sevmiyorum böyle şeyleri
Gerçekten destek alsan iyi olur
Bir yararı da olmaz ki
Hayatında 1 kere bile denemediğin bir şey hakkında yorum yapman saçma değil mi
Belli çünkü hiç başvurmamışsın
Herkes bir yararı yok diyor
Herkes kim Allah aşkına ben sağlıkçı olarak söylüyorum sana. Şu halde devam etmen sana da çevrene de daha zararlı. Denemekten kimseye zarar gelmez
Mesleğin nedir
Hemşireyim
Mesleğini tavsiye eder misin
Sana tavsiye etmem. Kardeşine üzülmeyen biri başkalarına hiç yardımcı olmaz. Önce destek almanı tavsiye ediyorum
Ne tuhaf birisin eli acımaz olur mu hiç
Acır ama rol yapıyor gibi sanki ona acımam için ağladı
Kıskanç olabilir misin?
Hayir ya kız kardeşimi asla kiskanmam bu arada ama ağlaması beni aşırı sinir etti onu oracıkta öldürmekten istedim
Yapmam ya korkarım bir insanı öldürmeye ama dovebilirim oan aşırı dövme sonra öldürme isteği geldi sanki yapmacik gibi
Evet tam da bu empatim yüksek oluyor bazen çok acıyorum bazen de aşırı düşük oluyor ve benden minnet beklemeleri sinirimi bozuyor gelişine saydirnak istiyorum minnet beklemeselee bile eskisi gibi vicdanım acımıyor artık yalandan millete aciyormus gibi yapıyorum bazen sırf onları önemsedigimi sansınlar diye mesela nişanlıydim eskiden ve eski nişanlım kaza geçiriyordu başına ikidebir bir şey geliyordu zerre vicdanım acimiyordu çok uğraştım acıması için ama hoşuma bile gitti bazen
One
* olabilir misin?
Derken
Neden
Neler etmedi
Ne bilim hasta olduğum zaman beni umursamadı beni kaç sene yok gördü ben de intikam alacağım dedim artık ona eskisi gibi olmayacağım başta zorlandım çünkü iyi bir abla ve insan olduğum için sonra zamanla alıştım sadece çok eleştiriyorum onu her fırsatta ezmeye çalışıyorum aslında o bana bunları yapmadı ama beni görmedi de hep 2.3. planda kaldım
Evet onuj ilgisini böyle canlı tutuyorum
Ne bilim eskiden can kulübü ile dinlerdim de şimdi mesela asla dinlemek istemiyorum sadece ilgimi çeken konu olursa dinliyorum
Doğru
Hiç bir duygu hissetmiyorum sadece nefret hissediyorum daha doğrusu acıma zerre yok iyiliğini asla istemiyorum kız kardeşimin ama kötülük te yapmam ona neyse
Bb
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?