Ailem beni zorla evlendirmek ve eski nişanlıma döndürmek istiyor, ne yapmalıyım ve kadın sığınma evi süreci nasıl işliyor?

8-10 aylık bir nişan sürecinin ardından 6 ay boyunca ailemden önce psikolojik (aşağılama, küçümseme ve imaj bozma) sonra beraberinde sosyal izolasyon (arkadaşlarım ve yakın aile bağlarımla buluşmayı, görüşmeyi ve anlatmayı engelleme), sonra iş ve üniversite hayatıma müdahale ederek beni ekonomik olarak bağlı kılma, sigorta ve insani ihtiyacım olan toplu taşıma kartları iptal etme, beni sonra da eve kapatmaya gidecek kadar ileri gidip üstüne bir de eski nişanlımla en azından durumu medeni bir şekilde bitirmeme engel olmak, mesajlaşmamızı konuşmamızı engellemek oldu. Karşı taraf da artık beni istemiyor, kendi ailem ahlaksızlık ve erkeklerle buluştuğumu engellemeleri (yemin ederim kafamda bitirmiş olsam da öyle bir şey yok), beni spor yapmaya veya kütüphaneye ders çalışmaktan hatta doktora gitmekten alıkoymaya kadar gitti. Ben şu an yurt dışındayım, burada yaşadım bir süredir ve Tr'ye gidip nikahımı, hatta annemle görümcemin telefonda benim imam nikahımı kıymayı planladıkları için ben ancak telefondan konuşurum, olay benim için bitmişti demiştim ama şu an bunu tekrar etmiyorum çünkü bana saldıracaklarından korkuyorum. Babam kaç keredir tehdit etti, telefonda vurduklarına, tehdit ettiklerine ve nikah kıymak için Türkiye'ye götürecekleri kanıtlarım var ama ailemi şikayet etmekten korkuyorum. İş bulursam en azından kendi ayaklarım üzerinde dururum, kimse bir şey diyemez dedim. Adamla ayrıldık zaten çünkü bu aile karışmaları fazla geliyordu, benimle ilgilenmiyordu, sorumluluk almıyordu şimdi olduğu gibi. Tek yaptığı; "kız istemiyorsa evlenmem" deyip suçu bana yıkması oysa ayrılık kararı alan biziz. Hem öfke hem de kırgınlıkla doluyum, ailemin yaptıklarını anlatsam üvey sanırsınız. Ne yapacağımı bilmiyorum, kadın sığınma evleri var ama bunlar nerede, nasıl bilmiyorum ve korkuyorum açıkçası evsiz kalmaktan

Güncellemeler
4 ay
şunu düzeltmek istiyorum ki nişanlandığım kişi iyi biriydiama anlaşamadık ayrılmaya karar verdik. Benim anlamadığım tek şey adam vazgeçti ve şimdi "kız istemiyorsa evlenmeyiz" diyormuş, benimle iletişim kurmuyor hiçbir şekilde. Bana yaz ne konuşacaksak telefonda konuşalım dedim ama bu düzende kaybolmaktan korkuyorum, birkaç aydır da psikolojik destek alıyorum. Bunalımdan çıkamıyorum kendimi çok güçsüz hissediyorum. Adam kaç kere konuşalım diye Türkiyeye gitmiş, o da farklı ğlkede yaşıyor.
Güncellemeler
4 ay
Kariyerime, okuluma ve arkadaşlıklarıma aileler sürekli müdahalede bulundu ama adam da benimle hiç ilhgilenmedi nişblıyken. Ayrılma kararı almadan önceye kadar sürekli görüşelim konuşalım dedim bana "bizim aileleri biliyorsun" diyip reddediyordu. Birden soğumaya başladı benim özgüvenim özsaygım ciddi etkilendi bu durumda. Zaten ağır depresyon geçirmiş bir insandım ailemden dolayı antidepresana başladım
Ailem beni zorla evlendirmek ve eski nişanlıma döndürmek istiyor, ne yapmalıyım ve kadın sığınma evi süreci nasıl işliyor?