Ama pişman oldum üzüldüm kendime yani yıllardır kapalıyım aile baskısı yüzünden kapandım lise 1'de kapandım ama pişman oldum tanıdık kimseye denk gelmedim ama geri kapanmak istiyorum bilmiyorum kafam çok karışık bu konuda?
3 ay
Yav bak açıklıkla kapalılık arasında hiçbir fark yok. Ben 31 yıldır açığım. Ne sokakta dar, aşırı kısa, dekolte giydim ne de açığım diye önüme geleni tahrik ettim, s2ştim. Sen eğer doğru düzgün üsturuplu giyinen, namusuna sahip çıkan biriysen açık olman veya olmamanın bir anlamı yok. Ben açığım İzmirliyim hayatımda içtiğim içki sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Hiçbirinde de içtim deyip de gtü başı dağıtmadım. Çok yakın kız arkadaşlarımla içtim veya tek içtim film izledim müzik dinledim sonra gittim zıbardım. Tek başıma tatile gittim. Denize gittim mayomu giydim plajda uzandım. İçeceğimi yudumladım müziğimi dinledim tadını çıkarttım. Bakan baktıysa da o onun eşşşşek oğlu eşşşşekliği ne yapayım yani? Haşema giyenleri görüyordum. Akıl işi değil. Ulan su tenime değmeyecekse saçım sular içinde yüzmeyecekse tenimi rüzgar okşamayacaksa düt öyle denizi.
Ben çok kapalı gördüm namaz kılmayan, oje süren, makyaj yapan, topuklularla nalınlı at gibi takadak tukadak gezen sevgili yapan nikahsızken herifin arasında binen evine giden. Verdiyse de vermediyse de kendi bilir. Çok da açık gördüm namaz kılan makyaj yapan şort giyen ama içki içmeyen veya içki de içen ama ramazan kandil diye Kuran okuyan hiç erkek arkadaşı olmayan veya tam tersi erkek arkadaşı olmuş öpüşmeden öteye gitmemiş ayrılmış ama kendini suçlu hisseden de gördüm.
O yüzden bu açıklık kapalılık olayı şekilden ibarettir. Allah denilen bu yaratıcıya kainatı evreni yaratma eylemi atfediliyor. Çok güçlü olduğunu ol deyince olduğunu söylüyorlar. Geçmişi de geleceği de o bilirmiş falan filan eğer bu yaratıcı gerçekten varsa (ben şüphe duyan biriyim) tek derdi kadının saçının gözükmesi veya gözükmemesi olamaz bence.
Bir düşünelim ben Allah olsam her şeyi ben yaratsam çok güçlü olsam benim yarattığım kul niye saçını açtı gtünü açtı diye düşünmem yani. Ben nitelik bakımından zaten her şeyim ve her şeyin üstündeyim. Saçına g. tüne mi karışacağım? İyilik yapmış sevap yapmış kötülük yapmış bununla da ilgilenmem gerçi.
Yapay zekaya bugün çok güzel şeyler sordum. Dedim ki yazı ne zaman bulundu? Milattan önce 3200 yılında bulunmuş. Homosapiens dediğimiz modern insan yani bizler ne zamandır dünya üzerinde vardık dedim. 300 bin yıldır dünya üzerinde yaşıyormuşuz. Dedim ki 300 bin yıl önce yaşamış homosapiens insanıyla 2026 yılında yaşayan homosapiens arasında bedensel, IQ veya EQ (duygusal zeka) olarak bir fark var mıdır dedim. Bana bedensel açıdan beslenme ve yaşam şeklinden dolayı daha kaslı ve kemiklerinin daha kalın olduğunu, IQ da ise o zamanlarda yazı, felsefe, matematik, edebiyat gibi kültür alanları oluşmadığı için IQ'larının bugünkü gibi değil daha çok avlanma stratejisi, yaşadıkları klanla başka klanlarla karmaşık ilişkiler gerçekleştirmek şeklinde olduğunu söyledi. Duygusal zeka olarak da 300 bin yıl önceki homosapiensin tıpkı bugünkü gibi ölülerini gömdüklerini, aileleriyle yavrularıyla yaşlılarıyla ilgilendiklerini onları tedavi etmeye çalıştıklarını yardımlaştıklarını söyledi yani EQ duygusal zeka olarak da anlamlı bir fark olmadığını söyledi. Sonra dedim ki homosapiens 300 bin yıldır var yazı da MÖ 3200'de başlamış. Yüzde kaçı ediyor insanlık tarihinde dedim. 5200/300.000= %1.,7 'sine tekabül ediyor dedi. Yani dedi insanlığın dünyadaki ömrü 24 saat olsa ve 00.00'da başlasaydı yazının icadından yapay zekanın geliştiği zamana kadar geçen zaman 23:35 civarına tekabül ediyormuş. İnsanlık tarihinin son yarım saatlik dilimindeyiz yani. Sonra dünya üzerinde insanlığın yaptığı en eski dini yapı nedir diye sordum. Bana GÖBEKLİTEPE cevabını verdi. O da milattan önce 9600 yılındaymış. 300 bin yıldır homosapiens olarak dünyada varız. 11.600/300.000 =%3,8 yani ömrümüzün %4'ünü ilahi olsun olmasın din kavramıyla geçirmişiz. İnsanlık tarihi 24 saat olsaydı. Saat 00.00'da başlasaydı GÖBEKLİ TEPE'den İSLAMİYETE kadar 56 dakikadır dinlere inanmış oluyoruz.
Göbekli Tepe → son %4
Yazı → son %2
Sanayi Devrimi → son %0,1 bile değil
Bu da şunu gösteriyor:
İnsanlığın %96’sı tapınaksız, yazısız, devletsiz geçti.
Bu da ne demek biliyor musun? Yazı olsa da olmasa da din olsa da olmasa da din olsa da olmasa da sanayi devrimi olsa da olmasa da yaşarız var oluruz. Olaylara böyle bakınca her şey her kavga o kadar anlamsız manasız oluyor ki
Bu kadar yılın ardından böyle bir adım atman cesaret gerektirir 🌿 İçinde hem özgürlük hem suçluluk hissetmen çok normal. Aile baskısıyla verdiğin bir kararın yükünü taşımışsın. Şimdi kendi isteğinle denemek istemen çok kıymetli 💛 Pişmanlık duygun korkudan mı yoksa gerçekten buna hazır olmamandan mı geliyor, bunu sakince düşün. Acele karar verme. Birkaç gün kendini izle. Senin bedenin ve hayatın senin seçimin 🌸 Kendine şefkatli ol.
Cevap
15Cevap
Yaş aralığın doğru mu bilmiyorum ponçik ama yazık etme kendine Şeytana Uyma
Aile baskısı yüzünden kapandım diyorsun sonra açılınca pişman oldum diyorsun bir karar ver
kendini nasıl iyi hissediyosan öyle takıl
İşte kararsızım
Rahat takıl nası sevıyorsan
Neden oldu bu pişmanlık
Kapan sende o zaman gecikme
Kapan bence tekrardan
Nereni açtın ki
Selamlar. iyi misin nasıl hissediyorsun
Hangi halinle kendini daha rahat hissediyorsun
Sakin olur musun?
Fizigin kötü mü niye kötü hisettin
Kaç yaşındasın