Türkiye’de evlilik zorlaştırılmalı mı, evlilik yaşı 25 olup 1 yıl zorunlu eğitim şartı getirilmeli mi?

Türkiye’de evlilik kurumu ciddi şekilde yıpranmaktadır. Artan boşanma oranları, aile yapısındaki zayıflama ve ilişkilerdeki bilinç eksikliği artık görmezden gelinemez bir noktadadır.

Bu nedenle açık bir şekilde ifade ediyorum:
Herkes evlenmemelidir. Evlilik zorlaştırılmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, evlilik kurumunu korumak ve güçlendirmek adına yasal bir düzenleme yapmalıdır.

Önerim nettir:

• Evlilik yaşı en az 25 olmalıdır.
• Evlenecek çiftlere en az 1 yıl zorunlu eğitim verilmelidir.
• Bu eğitim sürecinde iletişim becerileri, psikolojik uyum, kriz yönetimi, ekonomik sorumluluk ve aile bilinci gibi temel başlıklar ele alınmalıdır.
• Süreci başarıyla tamamlayan çiftler evliliğin ilk adımını atma hakkı kazanmalıdır.

Evlilik bir hak olduğu kadar ciddi bir sorumluluktur. Bilinçsiz yapılan evlilikler hem bireylere hem çocuklara hem de topluma zarar vermektedir.

Sağlıklı evlilikler; güçlü aileler oluşturur. Güçlü aileler ise güçlü bir Türkiye demektir.

Artık evliliği kolaylaştırmak değil, bilinçli ve sağlam temellere oturtmak zorundayız.

ABDUL KADİR KUK - EVLİLİK VE İLİŞKİ DANIŞMANI

Türkiye’de evlilik zorlaştırılmalı mı, evlilik yaşı 25 olup 1 yıl zorunlu eğitim şartı getirilmeli mi?