Bana çok saçma geliyor artık, çiftler mutlu değiller sadece mutlu olan devletmiş gibi geliyor. Ekonomik açıdan da çok kötü bir şey malum Türkiye şartları...
2 ay
Bu çağda evlilik, eskisi gibi yalnızca iki kalbin birleşmesi değil; iki hayatın, iki yükün, iki kaygının iç içe geçmesidir. Sevgi hâlâ vardır belki ama artık tek başına yetmez; faturaların, geçim derdinin, yarına dair belirsizliğin gölgesinde soluklanır. İnsan bazen bir yuva kurduğunu sanırken, aslında hayatın ağırlığını paylaşacak bir omuz arar sadece.
Mutluluk, eskiden olduğu gibi kendiliğinden gelen bir misafir değildir artık; davet edilmesi, korunması, hatta bazen zorla tutulması gereken kırılgan bir haldir. O yüzden birçok çift, yan yana yürür ama aynı yolu hissetmez; aynı çatı altında yaşar ama aynı huzuru paylaşamaz. Dışarıdan bakıldığında bir birliktelik vardır, içeride ise çoğu zaman suskun bir mücadele.
Evlilik, bu devirde bir umut mu yoksa bir alışkanlık mı, bunu belirleyen artık yalnızca aşk değil; sabır, anlayış ve hayatın gerçeklerine karşı birlikte direnebilme gücüdür. Belki de mesele evlenmek değil; bu ağır çağda, iki kişinin birbirine rağmen değil, birbirine rağmen değil, birlikte kalabilmesidir. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın bizleri.
Teşekkür ederim.
Evlenip boşanmış biri olarak en güzel şekilde fazlasıyla tecrübe ettim.
Ruh eşi, kalbin sustuğu yerde seni anlayandır; doğru insan ise sustuğun yerlerde seni incitmeyendir.
Hayat arkadaşı, omzuna baş koyduğunda dünyanın yükünü hafifleten, yürüdüğün yolu anlamlı kılan kişidir.
Ruh eşi tek bir kişi olmak zorunda değil. Aşk yetseydi, kimse ayrılmazdı. İnsan değişir, hayat değişir;uyum ise bulunan değil, kurulan bir şeydir. Belki de “ruh eşi” dediğimiz, birlikte doğru olmayı başarabilen iki insandır. Meseleyi bu açıdan değerlendirmek lazım.
Hayır değil. Evlenmeden de sevgilimle seyahat ederim, ülkeler gezerim, sohbet ederim, her şeyi yaşarım. Evlilik çiftleri yoran bir müessese haline geldi. Salon, o, bu, şu derken 3-4 milyon gidiyor. Sonra finansal kaygılar ve tartışmalar saygıyı bitirip boşanmalar oluyor. Hiç gerek yok.
Teşekkürler
Evlenmek yerine kendine yatırım yapmak daha mantıklı bence. Evliliğin acelesi yok. Evlendiğinde üst düzey bir maaşın yoksa artık ne kendine para harcayabiliyorsun ne de hayattan zevk alıyorsun.
Kanka bu devirde evlilik bazıları için zor ve yorucu görünebiliyor ama doğru kişiyle olunca hâlâ anlamlı olabiliyor mesele şartlardan çok kiminle ve nasıl bir hayat kurduğun oluyor ❤️🌹
Bence kanka mesele evliliğin övülmesi değil insanın gerçekten yanında kaldığı kişiyi bulabilmesi yoksa sadece adı evlilik olunca içi dolmuyor ❤️🌹
Haklı olduğun nokta var kimsenin içinden ne çıkacağını tam bilemeyiz ama bu evliliğin anlamsız olduğu anlamına gelmez doğru insanı seçmek ve zamanla tanımak riski azaltır yoksa her ilişki aynı belirsizliği taşır ❤️🌿
Saygı duyman çok değerli farklı bakış açıları olması da normal sonuçta herkes kendi yaşadığına göre düşünüyor önemli olan karşılıklı anlayışlı kalabilmek ❤️🌹
Ne demek her zaman böyle karşılıklı anlayışla konuşulunca her şey daha sağlıklı ilerliyor güzel iletişim kurmanız bile önemli bir şey ❤️🌹
Bu yaşta böyle sorgulaman çok normal, hiç de saçma değil bence 🫶 Ekonomi gerçekten zorlayıcı, evlilik artık “aşk var, hadi evlenelim” kadar basit değil 😕 Ama bence mesele evliliğin kendisi değil, kiminle ve hangi kafayla evlendiğin. Doğru insan, doğru iletişim ve ortak hedefler varsa hâlâ değer. Yanlış kişiyle ise bedava olsa bile değmez 💔 Peki sence evliliği çekilmez yapan şey ne, para mı yoksa insanlar mı? 🧐
Cevap
20Cevap
Doğru kisi doğru zaman önemli evlilik niye mantıksız olsun sorumluluk alabilen karakterli seven insanlar evliliğini sürdürebilir bosanma sebeplerinin en büyük sebebi ekonomi de var tabi ki ama ondan ziyade sadakatsizlik daha ön planda insanlar masum degilse evlilik tabi ki biter devir degil insanlarla alakalı
hala ilk senesinde gibi evlilik sürdüren 20 yıllık evli insanlar var evlilik güzel bir şey zaten ama insanlar kötü aile kurmanın ne gibi kötü yanı olabilir aile kuramayan sadık kalmayan evlenmesin bi zahmet
düzgün insan kalmadı iste zaten sebebi bu
Sen mutlu çift gormemişsin o zzaman 😂 Anam babam evlenirken orta maddi durumları vardı ikiside calisiyordu mutluydu hala mutlular artık şu saçma dapan dusunceleri bırakın ve o düşünceleri kim sokuyorsa ona demek istediğim şey SG artık şu ulkeden. Ben evlnmeyi çok istiyorum eşimi de mutlu edebilirim bu kadar itirazı olan yol alsin
Terbiyesiz sensin dogru konuş hadsiz hadsiz tavır yapma burada hadi kardes
Kes sesini ben kimseye senin gibi cvp yazmadım manipüle etmeye çalışıp sonunda hadi kardeş diyip mağdur ayağına yatamazsın, yazık bir de evlenmek istediğini yazmışsın önce kızlarla nasıl konuşacağını öğren gerçi kimse senin gibi biriyle evlenmez orası da ayrı... evlenme aşkıyla yanıp tutuşuyorsan önce insanlığı öğrenmelisin malum lazım olucak hayatında
Senden mi öğrenicem lan neyi nasıl dusunceğimi sen kimsin de bana akıl veriyorsun kalkmişsin birde ezik muamelesi yapıyorsun başarisi olmamış kendine hayrı olmayan bir yıkıksin sen gelmişsin bana burada ders veriyorsun manipüle ediyorsun diyir birde ben düşüncemi dile getirdim anlama kıtlığın var senin belliki evlenmek istesem zaten düzgün insanlarla konuşurum burada mı ariyacam feminist kafasında kızlar kadar ezik kız yok şu dünyada defol git ya rahatsız etme
Adamligi senden öğrenecek değilim beğenmiyorsan yol al cokda umrumda adamlık öğretmenden önce kadın olmayı öğren beceriksiz cahil karı daha evlenmekten korkan zavallı eşiğin tekisin basarabildigin pek bişey bile yoktur senin senin gibi kzii kim niye alsın aşağlik mahlukat
Evlenmekten korkmuyorum , senin gibi insanlıktan nasibini almamış orangutanlardan midem bulanıyor. Hayatın boyunca hep aciz olup anan gibi birinin sana hizmet etmesini isticeksin o gömdüğün kadınlar olmasa gebericeksin. Yemin ederim yanıt verirken bile midem bulanıyor evlenmek istiyorsun ya nah bulursun bu beyinle yaşaman bile zor böyle uygulamalarda gt gezdirmeye devam et bir baltaya sap olamıcaksın ztn
Aynen çoğu kadın bide mutsuz hangi kadınla konussam pisman
Aynen ya
Mantıklı, iki insan birbirini tamamlarsa hayat cennete dönüyor
Ben yıllarca o şekilde mutluydum. Gayet güzel. Pişman değilim evlendiğim için ama bitti
Evet, bakalım yeni birisi olduğunda onunla nasıl güzel anılarım olacak
Hayır evlenilmez hiçbir yönden çok zor şartlar sonra güven...
Ortaçağ artığı geleneğin mantığı olmaz Sümeyye
Ben artık yeniledim Bilmiyorum ya 40 yaşından sonra hani düşünüyorum hayatım sonlandırmayı
Onemli olan dogru kisi , gerisi hikaye
Dogru kisilerde zamanla yanlisa donebilir. Hayat dinamik hicbisey ayni kalmiyor
Peki bir omur hicbir aidiyet olmadan nasil yapacaksin
Sorun evlilik yonunde ve tr sartlari olunce cevabim sadece evlilik yonundeydi , tabiki kendine yettigini dusunup evlilik dusunmuyosan o ayri
Dogru , bu tamemen kişisel tercihler ve oncelikler ile alakali.
Böyle de yalnızsın ama o da kötü
Bilemiyorum ben de uzun süreli yalnızlığı tatmış bjri olarak o da kötü geliyor bana ama yanlış bir kişi ile olmak daha kötü tabi
Evlenmeyip napcan dost hayatı mı
Sadece değil ama yaşayan da var
En doğrusunu yapıyorsun
Evlilik insan doğasına aykırı
Kişiye göre değişir bnce
Akepeden kurtulunca evlenirim belki
🤲🤲
Pek değil
sevismek bile mantiksiz bi prezervatif dunya para
Flörte takıl
Zengin koca bul kafan rahat olur :D
Akıl karı değil