Yurtdışından dönmüş maddi durumu iyi bir yazılımcı olarak neden vizyonlu bir Türk kadını bulamıyorum?

Değerli insanlar merhaba,

Yaklaşık 20 yıl İngiltere'de yazılım mühendisi olarak çalıştıktan sonra birkaç gün önce Antalya'ya taşındım. Artık hayatımın geri kalanını burada geçirmeyi planladığım için ve hayatımın yalnız geçmeyeceğini bildiğimden sosyal medyadaki evlilik sitelerinde, uygulamalarda ilan yayınladım. Hatta eşi vefat etmiş, çocuğu olan hanımlara açık olduğumu belirttim. Birkaç yazan oldu. Ama yazanların vizyonsuzlukları, cehaletleri ve tamamen ilk odaklandıkları şeyin cüzdanınız olmaları beni hayal kırıklığına uğrattı.

Arkadaşlar bu arada iyi bir aktif çalışma gelirlerimin yanı sıra hatırı sayılır pasif gelirlerim de var ( Kira gelirleri, borsa temettü gelirleri, ADSENSE gelirleri, Tema satış gelirleri vs ). Bunun yanı sıra hem fenni ilimlerde hem de dini ilimlerde kendimi çok iyi yetiştirdim ve geliştirdim. Ama gel gelelim kimse sizin ilminizle ve kültürünüzle ilgilenmiyor.

Örnek 1 ; Birinci iletişim kuran hanımefendi ile biraz tanışma faslından sonra konu emekli olup olmadığıma geldi. 20 yıldır yurtdışında yaşadığımdan Türkiye'de emeklilik hakkımın olmadığını, İngiltere'de ise 60 yaşına kadar beklemem gerektiği anlatmaya çalıştım. Ama devletin yurtdışında çalışanların, çalıştığı gün kadar Türkiye'de prim parası ödeyerek emekli olabileceğini ama bunu finansal açıdan mantıklı bulmadığımı zira emekli olabilmek için 5-6 milyon TL gibi SGK'nın toplu bir ödeme istediğini, bu parayı yatırmam ve emekli olmam durumunda alacağım maaşın 20 bin civarında olacağını, halbuki bu paraya alacağım 2 veya 3 daireyi kiraya versem bu paradan çok daha fazla gelir elde edeceğimi anlatmaya çalıştım. Bayan aynen şunu söyledi; " ben sigortası olmayan birini istemiyorum ". Böylece olumsuz sonuçlandı. Halbuki Türkiye dünyada en kolay sigortalılık olanakları sunduğundan bihaber bu bayan. Bağkur var, isteğe bağlı sigortalılık sistemi var, GSS var, var da var. Ama emeklilik kazançları çok kötü.

Diğer konuştuğum birkaç bayanla da benzer vizyonsuzluklar ile karşılaştım.

Örnek 2; Bir başka bayan tesadüfen Antalya'dan çıktı. Hangi semtte eviniz deyince, söylediğim semti duyunca " aaa o mahalle çok kötü " dedi. Onunla da daha başlamadan semtin kötü olması nedeniyle kaybettim. :).

Durumlar böyle olunca modum baya düştü, psikolojik olarak etkilenmeye, ve kendimi başarısız biri olarak düşünmeye başladım.

Bütün bunları öğrenen bir arkadaşım; " oğlum sen manyak mısın, pırlanta gibi adamsın. Ne halt etmeye kezbanlara kendini ezdiriyorsun. Burada bir sürü Rus hanım var. Al birini geç, onlara her akşam bir demet çiçek alman yeterli " dedi.

Evet erkek yazarlar, bu konuda bana yol gösterici tavsiyelerinizi almak isterim.

Güncellemeler
4 ay
Türk Bayanların Vizyonsuzluğu
Yurtdışından dönmüş maddi durumu iyi bir yazılımcı olarak neden vizyonlu bir Türk kadını bulamıyorum?
Cevapla