Asi ergen kardeşimle nasıl iletişim kurup üniversite ve iş konusunda ikna edebilirim?

Biz Sivas'ın Gürün ilçesinde yaşıyoruz.

22 yaşında kardeşim var. Bizimle sohbetlere muhabbetlere katılmıyor çoğu zaman sofraya yemek yemeye gelmiyor kendi başına sonradan yiyor Ne bileyim trip falan yapıyor yani Ergen ergen sebebini de şöyle açıklayayım. Kardeşim lisede şehir merkezini istedi ilçedeki okulları beğenmedi, biz de hem yaşı küçük hem de kız başına yapamaz diye göndermedik. Bizim evde de kanun annemle benim lafımdır babam daha pasif birisi.

Neyse o zaman ya lgs'nin ilk öğrencileri ya da teog zamanıydı pek hatırlamıyorum puanı 350 küsürdü dediğim gibi göndermedik o da okumadı sürekli okuldan kaçtı arkadaş ayağı yaptı vs... sürekli benimle sınıftakiler uğraşıyor falan diye bahane üretti..

Açığa geçti mezun oldu okuldan çıkınca ama harıl harıl ders çalışmaya başladı ama sürekli hâlâ bizi suçluyor. "Ben adalete gidecektim engel oldunuz diyor.

Ben Alanya'da çalışıyorum bir de bana pek ses edemiyorum ama anneme sürekli şikâyet ediyormuş. Neyse üniversite sınavına girdi İstanbul'u kazandı hukuk ama biz ta Gürün'deyiz İstanbul'da tanıdık yok bir şey yok açıkçası annemin de eli kolu kardeşim, annem çalıştığı için ev işleri hep ona kalıyor bu sefer annem perişan olacak göndermedik biz de, iki senelik burada Gürün'deki üniversiteye gönderelim dedik.

O da buradaki üniversiteyi beğenmiyor. Eyvallah ortamı pek düzgün değil ama en azından kimseyle görüşmese dersine odaklansa iki seneyi bitirip diploma alır çıkar dedik istemedi o zamandan beri bizle doğru düzgün konuşmaz bile.

Annem'e de çok asi olmaya başlamış ben evde yokken özellikle bazen bir bardak su istese bile vermeyip odasına çekiliyormuş annem birkaç kez açıkçası şiddetle karşılık vermiş beni arayıp şikâyet ediyor ama bana da pısırık biraz. Benden korkar zaten. Evde bir ağırlığım da vardır babamdan çok benim lafım geçer. Neyse bu aralarda konumuz şu ;Alanya'da halam var orada otel müdürü yanına çağırmış gel burada garsonluk yap diye bu da zaten burada iş güç yok kabul etmiş bize sormadan Benim de başta mantığıma geldi ama annem burada tek başına hem perişan olacak hem de kız başına açıkçası pek göndermek istemiyoruz Eyvallah halamızın evinde kalacak Halam da bir bekar ama dediğim gibi pek niyetim yok gelmesine Gürün'de işte bir arkadaşımın ablasının kuaförü var iş buldum ona 10 lira maaşı var aylık zaten bizim burası küçük yer Hani verseler bile esnaflar 10-15'ten yukarı vermezler En azından hem anneme destek olsun hem de evde otursun istiyorum Yarın işte iş görüşmesine gidecek ama bayağı bir kavga etti ilk defa bana da sesini yükseltti ben de kızdım tokat attım şimdi de odasına girdi akşamdan beri ne çıktığı var ne bizimle konuştuğu var benim de biraz sabrım yoktur Biraz kırıcı konuştum falan ama Ne yapabilirim bu kızla Bilmiyorum artık mesela baş edemez duruma geldi Özellikle o üniversite mevzusundan sonra

Asi ergen kardeşimle nasıl iletişim kurup üniversite ve iş konusunda ikna edebilirim?