Eşim emekli maaşına güveniyor çalışmıyor ben gece gündüz çalışıyorum zoruma gidiyor bu haksız mı değil mi evimize geçeceğiz para lazım çalışmıyor ben yapcam masrafı falan da anca öyle olur gözü bana dikmiş ben nereye kadar çalışcam ve birikimim olacak çocuğum da var ne olacak böyle bilmiyorum ben çalışmazsam ev dönmez geçinemeyiz ne olacak böyle bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)5 ayBak kardeşim, benden sert ve net bir cevap istiyorsan söyleyeyim: Sadece emekli maaşıyla bu devirde değil ev döndürmek, tencereyi kaynatmak bile mucize.
Eşinin bu tavrı sadece haksızlık değil, aynı zamanda büyük bir sorumsuzluk. Sen gece gündüz çalışırken onun "emekli maaşına güvenip" kenara çekilmesi, hayatın yükünü tamamen senin omuzlarına yıkması kabul edilebilir bir durum değil.
İşte bu tablonun acı gerçekleri:
Sömürü Düzeni: Eşinin "gözünü sana dikmesi", senin emeğini kendi konforu için kullanması demektir. Sen onun emekliliğinin finansörü değilsin, sen onun hayat arkadaşısın.
Çocuğun Geleceği: "Çocuğum var, ne olacak?" diye sormakta çok haklısın. Yarın bir gün eğitim masrafları, sağlık giderleri kapıya dayandığında emekli maaşıyla mı karşılayacak? Bu çocuk sadece senin değil, ikinizin.
Gelecek Kaygısı: Sen nereye kadar bu tempoda çalışabilirsin? Yarın yorulduğunda, sağlığın el vermediğinde ne olacak? Belli ki eşinin bir "B planı" yok, çünkü onun planı tamamen senin çalışman üzerine kurulu.12 Yorumla- 5 ay
Yarın bır gun hastalansam esım doktora göturcek parası bıle yok yasadım uanı
- 5 ay
Ben varsam ev doner ben olmazsam varya olmuyor işte
En İyi Cevaplar
5 ayTürkiye’de tek bir emekli maaşıyla, özellikle çocuk varsa ve ev masrafı, kira/taksit gibi giderler olacaksa hayatı rahat döndürmek çok zor. Mümkün ama genelde “idare etmek” seviyesinde olur, birikim yapmak neredeyse imkânsız hale gelir.
Ama mesele sadece para değil. Senin zoruna giden şey aslında yükün tek taraflı olması. Sen gece gündüz çalışırken onun çalışmaması sende adaletsizlik duygusu oluşturuyor. Bu çok insani bir tepki. Evlilikte ekonomik yükün tek kişide toplanması uzun vadede öfke biriktirir. Sen şu an sadece yorulmuyorsun, kırılıyorsun da.
Eşinin emekli maaşına güvenmesi anlaşılabilir ama eğer ev geçimi sen çalışmazsan dönmeyecekse, bu sürdürülebilir değil. Hele çocuk varken. Senin de birikim yapma, yorulmadan yaşama hakkın var. Sürekli “ben yaparım” modunda kalırsan bir noktada tükenmişlik yaşarsın.
Burada kritik olan şu: Bu bir para problemi kadar bir sorumluluk paylaşımı problemi. Eşin gerçekten çalışamayacak durumda mı yoksa tercih mi etmiyor? Eğer tercihse, o zaman bu denge konuşulmalı. Çünkü sen sonsuza kadar tek başına taşıyamazsın.
Şunu bil: Bu düşünceler haksız değil. “Ben nereye kadar çalışacağım?” demek bencillik değil, gelecek kaygısıdır. Çocuğun için de daha dengeli bir yapı gerekiyor.
İstersen sana şunu sorayım: Eşin neden çalışmıyor? Sağlık mı, iş bulamama mı, yoksa istemiyor mu? Buna göre tablo değişir.00 Yorumla
Bir kaç hafta izin al yapabilirsen eğer 7-14 gün civarı, işten çıkmışsın gibi davran. Biraz sıkıştığı anda kafasına dank edip iş bulmaya çalışırsa tamam sorun yok ama yok hala oturmaya devam ediyorsa bence boşan.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Alev, yükün omuzlarında kaldığını hissettiğinde içinin daralması çok normal 🌿💔 Tek maaşla hele çocuk varken hayat zor dönüyor. Sen hem maddi hem duygusal olarak yoruluyorsun. Bu haksızlık hissini ciddiye alıyorum. Evlilikte sorumluluk paylaşımı şart 💬🤝 Eşinle sakin bir zamanda açıkça konuşmanı isterim. Korkunu, gelecek kaygını ve birikim isteğini sen diliyle anlat. Çalışmak istemiyorsa bile ek gelir yollarını birlikte düşünmelisiniz. Bu yük tek başına taşınmaz 🌸 Sen güçlü bir annesin ama her şeyi tek başına yapmak zorunda değilsin 💛
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
29Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
5 ayBunun yaşı kaç önce bunu sorayım 60 yaşındaysa çalışmaması normal ama 45 yaşında erken emekli olup çalışmamak çok anormal
04 Yorumla- 5 ay
Daha önce ne iş yapıyordu peki
Bir mesleği vb var mı
Kolayca iş bulabileceği - 5 ay
Daha önceleri polislikteymiş sonra polislikten atılmış kimya fabrikasında işe girmiş oradan emekli olmuş işte başka da öyle elinde bir mesleği ya da bu işi yapabilecek çünkü bazı insanlarda böyle hani girişimci ruhu var hani ben bu işi yaparım ya da yapmak zorundayım bir işe girmek zorundayım gibi bir insanlarda bazılarında böyle bir algı olması lazım bunda öyle bir algı da yok yani
- 5 ay
Polislikten neden atılmış peki
- Aile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı.
5 ayemekli maaşı kimen neye yetebilir ki kendi evi barkı olan sadece eşi ile birlikte yaşayan insanlar geçinemiyorlar
00 Yorumla
5 aySizde roller değişmiş maalesef evi geçindirme sorumluluğunu siz almışsınız
013 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle
- 5 ay
Size muhtaç ama kılını kıpırdatmıyor
- 5 ay
Çok zor maalesef
- 5 ay
Alışkanlık var ama aynı zamanda mutsuzlukta var
- 5 ay
şu an yaşadığınız hayat değil eziyet ve sürekli bu şekilde devam edecek gibi gözüküyor
- 5 ay
Ya tabii ki de eziyet yani adam çalışmasa etmezse adamın hayatı yalan olmuş yani evlilik demek beraberlik demek beraber çalışılır beraber bir birikim yapılır beraber sevgi için indirilir bunda öyle bir şey yok bu gözü bana dikmiş ben çalışayım ben getireyim ben ne diyeyim adam da iki tane fatura verdi mi tamam adam evi geçindimiş oluyor ama benim de canım nereye kadar ya yarın bir gün hasta olsam yataklara düşsem vallahi bu adam bana bakmaz bakacak durumu da yok
- 5 ay
Haklısınız inşallah bundan sonrası istediğiniz gibi olur
Gizli Üye(36-45)5 ayGeçen gün de sanırım eşiniz çalışmıyor diye bir tane paylaşım yapmıştınız. Hala aynı mı değişen bir şey yok mu
00 Yorumla
5 ayEmek maaşıyla ölünmez bile.
09 Yorumla- 5 ay
O yüzden çoğu emekli, emekli olduğu halde bile çalışıyor. Geçinmek çok zor bu ülkede.
- 5 ay
Vallahi benim babamın emekli maaşı var bir tane evi var bir tane de kendi evi var adam dört tane çocuk korkuttu ve halen de iki çocuğu da okutuyor yeri geldi adam geri gitti bak fırında halen kendisi çalışıyor adam 60 62 yaşında o insan değil mi on canı yok mu Türkiye’de bunun bir çok örneği var doğru ama insanlar bir şeyler yaparlar kendine bir birikimini yaparlar bir evini düzene sokarlar bir şeyler yaparlar ondan sonra evlenirler hani diyorlar ya götü yiyen evleniyor götü yemeyen evliliğe girmesin yani kimsenin başında yakmasın
- 5 ay
Eskiden öyle idi, bir maaşla hatta emeklilik sonrası bile ev, araba alınabiliyordu. Şimdiki durum felaket. Dediklerine de katılıyorum..
- 5 ay
Bilmiyorum yani bu adam bana ne gibi bir fayda sağlayabilir yani ben anlamadım yani tamam ben zaten mücadele veriyorum üç senedir ben mücadele veriyorum zaten bundan öncedir 11 senedir ben çalışıyorum artık yani ben de bir sıkıştığım zaman bir şey olduğum zaman hani benden bir şey beklemezsin yani biraz da o elini bir şeyin altına alsın yani her sürekli yani ben çabalamak ben şey yapmak zoruma gidiyor ya
- 5 ay
Eşini karşına alıp bi konuşman lazım aslında.
- 5 ay
Diyecek bir şey bulamadım, Allah sabır ve dayanma gücü versin.
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
5 ayDönmez ki ev kirasi da varsa asla
022 Yorumla- 5 ay
Ev kiraları zaten 30 binden başlıyor minimum neredeyse
- 5 ay
Seninkisi ölü yatırım bence ya yani boşa kürek çekmek gibi bir şey
- 5 ay
Buna bu kadar masraf edene kadar ona harcadığın ya da emeği çocuğuna dediğin gibi geleceğini harca daha iyi gibi geliyor tek başına da zaten ayakların üstünde durabilirsin sanırım
- 5 ay
Evet işte zoraki bir birliktelik evlilik mi ki
- 5 ay
Yo gayet severek ederek isteyerek evlendim yani ama yani söyledim dedim bak ben bekarken de çalışıyordum evliyken de çalışıyordum bak dedim ki birlikte dedim işe girerim çalışalım dedim evimizi yuvamızı kuralım dedim başka türlü dedim olmaz dedim yani çünkü benim eski evliliğimden de bir tane çocuğum var dedim ben onun için de bir şeyler yapmak zorundayım dedim hani benim üzerime dedim fazla yüklenme dedim beraber evliliğimizi güzelcene yürütelim gidelim dedim yani ama adam da nerede adam 25 lirasına güvendi geldi bir de beni bekar evimde kaldı kendi evine de şey yapmadı çünkü orada masraf var bir dünya masraf orayı da para yok hadi belki çalışır bir şeyler yapar o da yok vallahi maaşına güvenip oturdu yani ama bir sene iki sene ama çekçek nereye kadar yani yoruldum ben de yani benim de bir canım var ben hangi birine koşturayım
- 5 ay
Canın kıymetini bil derim hangi işe yetiseceksin
- 5 ay
Ya kıymetimi az böyle bir iyilikte nasıl bileyim hani ne yapacağımı şaşırdım bir taraftan evliliğimi bozmak istemiyorum belki düzelir umuduyla bir taraftan da gerçekten bana yapılanları ben artık kaldıramıyorum ve saçım dökülüyor saçım artık artık üzüntüden stresten saçım dökülüyor yemek yiyemiyorum uyuyamıyorum sürekli düşünmekten kafayı yiyorum artık uyku ilaçlarıyla uyumaya çalışıyorum
- 5 ay
Ya sağlıkta elden giderse zaten geriye ne kalıyor ki senin için
- 5 ay
Aynen öyle ben bunla evlenmeden önce daha böyle rahattım rahat derken hani para sıkıntım yoktu paramın kenara koyma koyuyordum çoluk çocuğumla ilgileniyordum yani paramın ne olduğunu biliyordum anladın mı ama şu an iki senedir kenarda biriktirdigim bekarken biriktirdigim hiçbir para kalmadı ve ramazan ayına geldik benim işler düştüğü için adam kırayı bile ödemek duruma geldim yeğenim ben gideceğim gene kira birinden bulacağım borç harç ya da bir kenarda bir şey de kalmadı bu geldiğinden beri
- 5 ay
Sen bekar annem moduna geç bence gerek yok bu kadar stresi sağlığından da olacağım bu gidişle
- 5 ay
İnanır mısın bilmiyorum hani ben bekarken bu kadar sıkıntı yaşamadım kiramı da ödüyordum faturalarımı da ödüyordum hani bir erkeğe minnet etmiyordum yani çocuğumla da ilgileniyordum her şekilde kendimle de yani bu adam geldi beni buldu emin ol hiçbir şeyim kalmadı kenarda ve akıl sağlığım gidiyor yani
- 5 ay
Ayrılma şansın varsa ayrılmayı dene bence dediğin gibi tekrardan eski haline dönmeye çalış sağlığına dikkat et daha genç birisin yani yaş olarak da gençsin görsel olarak da genç gösteriyorsun zaten işin de varmış gücünde varmış ne minnet edeceksin dediğin gibi hayatını yaşa geç
- 5 ay
Orası öyle de yani ama seçilen kişi yanlış olmuş keşke dediğin gibi biri olsaydı sana destek maddi ve manevi açıdan destek olan birisi olsaydı yükünü hafifletseydi ama sana yük getirdiği için dedim bak boşanmak mantıklı en güzel bekarlık
- 5 ay
Evet daha mantıklı geliyor şu an sana bir faydası olmayan bir kişiyi barındırmanın bir mantığı yok ben bekarım birikimimi kendim kafama göre her şeyi kendi kafama göre yaşıyorum yapıyorum yani
- 5 ay
Şu an yaşım genç en azından ileri bir yaşlarda önce kendi hayatımı düzene sokarım ondan sonra hayatı düzende olan bir insan gerçekten aile babası bana bir faydası olan bir insanı hayatıma sokarım en azından böyle bir insanla ben çok fazla şey yapamam yani çünkü 35’ten sonrası çorap söküğü gibi geliyor yani ben kaç sene daha çalışacağım ki bu adama bakayım
- 5 ay
Kesinlikle senin de bir yerden sonra performansın düşecek belki hasta olacaksın sen bakıma ihtiyaç duyacaksın ya bunları düşünüp değerlendirmek ve yatırım yapman lazım zaten ama tek iki kişiyle olur bu işler tek taraflı olmaz
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 ayUzuucu evliliğin nasıl
04 Yorumla- 5 ay
İsalalh açılır durum kotu eşin bakmıyor mu ywrdim etmiyirnu cinselik nasıl
- 5 ay
tamam
- Aile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı.
5 ayYakında boşanırsın
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
5 ayZamanla geçer
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Çalışma ev dönmezse kocan çalışır
00 YorumlaYüksek prim yatırdıysa olabilir
00 Yorumla
5 ayKaç yaşındaki Emekli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı.
5 aytembel adamdan olmaz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ayO para kime yete 20 k
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 577 cevap paylaştı.
5 aySen ne iş yapıyon
Hayır emekli maaşı yetmez00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 386 cevap paylaştı.
5 ayBöyle bi eşi nasıl kabul edip evlendin?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı.
5 ayHep aynı şikayet bıkmadın mı tatlım
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı. Seeeen daha once bosaniyordun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yani çok düşüncesiz davranıyor
08 Yorumla- 5 ay
Şimdi buna yorum yapmam doğru olmaz. Sonuçta bu sizin ilişkiniz. Ama düşüncelerinde haklısın çünkü hayat yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor ve bu durumda senin sorumluluğun da yükün de artıyor çünkü tek çalışan ve geleceği düşünen sen olduğun için hâliyle yıpranıyorsun. Evet Sevgi herşeyin üstesinden gelebilir fakat anlayışsızlık olan sevgiyide saygıyıda bitiriyor.
- 5 ay
Sağlık olarak senden benden sağlam olabilir ama kafa olarak geride. Yanlış anlama eleştirmiyorum herkesin başına gelebilir fakat yüksek yaş farklarının temel sorunlarından biri de bu oluyor ( fikir uyuşmazlığı ) adam Şu an emekli modunda olursa olur olmazsa olmaz kafasına girmis seni çok zor bir süreç bekliyor
Gizli Üye(36-45)5 ayDonmez senle nasi gorusulur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayYatmaya alışan çalışmaz
00 YorumlaEmekli maasıyla tavuk bile dönmez
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 ayCocugu aldin mi
02 Yorumla- 5 ay
Ya buna çok sevindimmm🥰🥰🥰🥰
- Aile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı.
5 aydönmez
02 Yorumla- 5 ay
zengin kocaya kaç
5 ayDönmez
10 Yorumladönmez
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 796 cevap paylaştı. Dönmez tabiki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayNasip etme Allah'ım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 660 cevap paylaştı.
5 ayNasıl emekli oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayYedek bir koca bulamaz mısın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayŞanslı koftehor😅
02 Yorumla
Cevap sahibi5 ayHayır senin gibi birine sahip olduğu için sansli
Aile & Toplum konusunda 15,5b cevap paylaştı. Olmaz öyle
00 Yorumla
5 ayŞu zamanda imkansız
00 YorumlaYaşlar kaç
00 Yorumla