Hayatımı tekrardan kazanmalımıyım?

Merhaba,

24 yaşındayım, 3 yıllık flörtümün ardından evlendim herşey flört ve nişanlılık sürecindeki gibi iyi gitmedi maalesef. Evliliğimizin 1. ayından sonra eşim bambaşka bir insana dönüştü, küfür hakaret ve üzerine aylarca şiddet gördüm. Çocuğum yok.

Üniversite mezunuyum çok iyi bir firmada iyi bir konum ile çalışıyorum kendi ayaklarımın üzerinde durdum bugüne kadar, eşim 1. ayda işi bıraktı ve çalışmamaya başladı herşeye ragmen düzelmesini bekledim düzeltmeye çalıştım fakat artık olmadı 5 ay önce evi terkettim 3 ay önce ise boşanma davamı açtım, henüz duruşma tarihim belli değil bu süreçte eşim veya ailesi bir kez olsun bile aramadılar buradaki değerimi daha iyi görmüş oldum. Ayrıldıgım günden beri ne kadar üzülsemde bir tarafım çok mutlu hayatımı tekrar kazanmaya başladım küfür ve hakaretten ve tembel bir insandan kurtuldum tekrar arkadaşlarımla görüşmeye başladım özgüvenimi kazandım bu süreçte yeni hobiler edindim saz kursu keman spor gibi aktiviteler yapmaya başladım. Hayatıma yeni birini almayı bir süre düşünmüyordum fakat karşıma birisi çıktı ne kadar uzak durmaya çalışsamda aşık olduğumu hissettim kendisiyle tüm sorunlarımı paylaştım kendiside bu süreçte bana destek olmak istiyor fakat ben izin vermiyorum ama bir tarafımda mutlu olmak seninde hakkın diyor.

Kendisiyle görüşüyoruz aramız çok iyi şuanlık birlikte eğleniyoruz çocuk gibi oluyoruz yan yanaykende fakat hep bir tarafım ezik ve suçlu hissediyor. Sizce yaptığım yanlışmı doğrumu bana bu konuda destek olabilir misiniz?
Hayatımı tekrardan kazanmalımıyım?