Biri okuyabilir mi yardım tavsiye için?

yaşıtlarımdan biri okursa daha iyi olur diye düşünüyorum 5 sene önce sanaldan Ela diye bi kızla tanıştım o kız benim her şeyim oldu ailevi olsun maddi olsun manevi olsun hep birbirimizin yanında olduk hatalı da olsak en mükemmel biziz derdik kendimizi üzmezdik tabii ki sevgililerimiz de olurdu ama mesela Ela'nın sevgilisi bana bi laf söylese Ela ayrılırdı benimki Ela'ya laf söylese ben de ayrılırdım çünkü biz arkadaşız birbirimizi üzen insanlarla işimiz olmaz bu olması gerekendir duygularımız ne olursa olsun biz o insanlarla asla konuşmazdık benim tek arkadaşım Ela onsuz yaşayamam neyse konuya geliyorum Ela bi gün sanaldan biriyle sevgili falan oldu ben çok sevmediğim çocuğu ama bir şey demedim arkadaşım sevdiği için adı da Emir'di çocuğun bizim mizah anlayışımız biraz farklı ben sürekli Emir'e sataşırdım lakap takma dalga geçme edit falan Ela da benim sevgililerime yapardı tek yaptığım bundan ibaretti neyse Ela çocukla sevgili oldu zamanının yarısını ona ayırdı ben çok üzüldüm sayamadığım kadar tonlarca ona paragraf yazdım beni anlasın diye her seferinde anlamış gibi bir şeyler yazıyordu ama yazdıklarını asla uygulamıyordu Emir'le ilk ayları full böyle geçti sonra bu çocuk haddini aştı beni ailevi travmatik şeylerle vurdu ağladım arkadaşlığımızı eleştirdi ve bu benim için en önemlisiydi belki de onun haddine değil eleştirmek sonra bu çocuk panelden bilgilerimi buldu şaka olsun diye babama yazmış az çok ailesi baskıcı olanlar yaşadığım korkuyu anlar diye düşünüyorum çok şükür konuyu toparladık babam anlamadı bir şey ama önemli olan bu değildi Ela bu olaylara rağmen Emir'le konuşmaya devam etti bu beni çok kötü etkiledi 9 ay oldu ilişkileri daha çok şey var da anlatamıyorum Ela'yla da küsemiyorum o olmasa cidden yaşamam Emir'i de bırakmıyor herkese kin tutmam ama o çocuğun hayatta olması bile beni rahatsız ediyor eski Ela'm olsa böyle saygısızlık yapmazdı arkadaşlığımıza napacağım bilmiyorum lütfen anlayın 5 senemi verdim arkadaşlığımızda yaptığı değişime bakın
Biri okuyabilir mi yardım tavsiye için?