Arkadaşlar annemi anlayamıyorum ne yapmalıyım?

Annem günlük mevsimlik işçi. Kız kardeşim de gidiyor iş olduğu zaman. Bir evimiz var kiracı oturuyor aylık alıyoruz fakat oturduğumuz ev yıllık kirasını ödediğimiz bir ev. Allah’a şükür ben atandım. Atandığımdan beri aileme destek oluyorum. Yıllık kiranın yarısından çoğunu ben veriyorum vs. Bir karar aldım araba almak istediğimi söyledim parayı toplayıp bundan dolayı az bir miktarda yardım da bulunabilirim dedim. Kendi ihtiyaçlarım vs hariç. Bugün konu geçti ramazanda iş var gibisinden. Ben de gitme anne dedim. Sonuçta o evde erkek kardeşim de yaşıyor ve annemin altınlarıyla araba alındı çalışsın diye fakat çalışmıyor doğru dürüst. Anlayamadığım şey zaten kira parasını verdik. Sadece mutfak gereçleri ve bazı ihtiyaçlar var. Bu ne kadar tutabilir ki. Her zaman her şey benden bekleniliyor. Erkek kardeşim çalışmazsa bunda sıkıntı yok. Benim ona verdiğim parayı harcayıp kardeşimin çalıştığı parayı altın alıyorlar. Altın da kardeşimin evlenmesi için. Sizce net bir çizgi çizeyim mi beni yönlendirebilir misiniz
Arkadaşlar annemi anlayamıyorum ne yapmalıyım?