Sevgilim oruç tutmaz namaz kılmaz beni kandırdı?

Herkesin dini görüşü, yaşama tarzı kendine. Fakat karşınızdakine bu konuda yalan söylemeyin ya… sevgilimle 9 aydır beraberiz. Muhafazakar ve dindar bir ailede büyüdüm, ben de inançlıyım ve inancımın emrettiğini yaparım. Dört dörtlük bir Müslüman değilim elbet benim de hatalarım, günahlarım var. Ama asla sevgilimi bu konuda kandırmadım. 11 yaşından beri oruç tutarım, sıklıkla namaz kılarım, Kur'an okurum. Dediğim gibi dört dörtlük değilim, sevgilim var, tesettürlü değilim, dedikodu yaparım, vs. Sevgilim ise bana benimle aynı aileye ve aynı değerlere sahip olduğunu söyledi. Kur'an okumayı biliyorum dedi, bilmiyormuş. Cumalara iş yüzünden gitmiyorum dedi, meğer keyfi yüzünden gitmiyormuş. Teravihe gitmedi, oruçluyken sigara içiyor çünkü neymiş bağımlıymış bırakamıyormuş, yani bildiğiniz oruç tutmuyor. Ben böyle bir adamla hayatımı sürdürmek istemiyorum. Böyle bir adamla evlenmek, çocuklarımın böyle bir babaya benzemesini istemiyorum. Sizce değiştirmeye çalışsam değişir mi? Yoksa herkes yoluna mı?

Sevgilim oruç tutmaz namaz kılmaz beni kandırdı?