Ailem kız kardeşimi çok eziyor?

23 yaşında kız kardeşim var bizim evde şimdi annem ve abimin lafının üstüne laf geçmez zaten bütün evi Maşallah parmağında oynatan annemdir annemin lafının üstüne kimse laf söylemez Benim hayatımı da kardeşimin hayatını da annem kopardı. bizden çalıp çalıp abimize verdi. abime bütün imkanları sunar , bana da kız kardeşime hiçbir imkan sunmadı ve bütün planlarımızı ya da neye hedeflesek ne için uğraşsak da hep annem önümüze engel koydu. tek başına da yetişemediği için hep de abimle bastırdı bizi.

benim yaşım biraz daha büyüdü ama 22 yaşındaki kız kardeşim için durum öyle değil Hayattaki her şeyi abim ve anneme bağlı abim ve annemin elinde Bütün kararları planları hayatı... yani kardeşim A dese de abimgil B dediği an mutlaka o B olmak zorunda.

Kardeşime ilk lisede istediği okula, adalet bölümüne göndermediler üniversitede hukuk fakültesi kazandı ona da uzak şehir ve kız başına diye göndermediler. çalışmasına izin vermezler, harçlık vermezler bir ihtiyacın var mı , Bir şey var mı diye sormazlar. Ben çalışıyorum yine ben biraz destek oluyorum kardeşime ama Bana da Kredi çektirdiler ödemediler onun borcu çıktı başıma. Ona çoğu zaman yetişemiyorum bile o da bir gün asilik yapan bir kız değildir.

Neyse asıl konuya gelecek olursak halam Alanya'da otel müdürü kardeşimi çağırdı Yanına hem bizde kalırsın hem de benimle beraber işe gider gelirsin diye orada garsonluk yapmak için 30.000 mi Ne Maaş falan dedi.

Şimdi yaşadığımız yer Sivas'ın küçük bir ilçesi Yani iş yok hiçbir şey yok çalıştıranlar da zaten 5-10.000'den yukarı çalıştırmıyorlar.

Açıkçası okutmadıkları için de başka hiçbir imkanı da yok kardeşim de gitmek istedi Tabii halamızın yanında kalma şartıyla Halam da bekar tek başına yaşayan bir kadın hani zaten elinde büyüdük.

Başta babam ve abim olur dedi ama annem gene onların aklına girdi yok nereye kadar onun evinde kalacak yok işte Ben kızımı dizimin dibinden ayırmam yok Ben işte onu farklı insanların içine koymam tabii biz çalıştığımız için Evin temizliğini yemeğini falan her şeyini kız kardeşim yapıyor tam bir hizmetçi olarak kullanılıyor yani arkadaşı bile yoktur doğru düzgün hiçbir hayatı yok Ne bir sosyal aktivitesi var ne başka bir şey var akşama kadar hizmetçilik yapar hem Aileye Hem sülaleye yok babamın başka akrabalarına falan filan... O da Tabii bu durumdan şikayetçi planlarını anlattı, Bunları bunları yapmak istiyorum falan filan dedi ama annem Yine de ben seni göndermem Sen gidersen biz perişan oluruz falan kafasında. Bugün de yine biraz bu konuda tartıştılar abim de tokat attı kardeşime tabii Ben işteydim bunu işten geldikten sonra bana anlattı Kardeşim şu an kardeşim hiçbiriyle konuşmuyor ben kaçacağım gideceğim diyor.

Bir yandan da üniversiteyi 2 senelik açıktan bitirmeye çalışıyor sağ olsun sevgilisi de ben de çok destek oluyoruz ama yine annemizle falan hiçbirinden destek yok.

Yani ne yapabiliriz nasıl yapabiliriz Açıkçası ben hiç bilmiyorum çünkü kardeşim Eğer kaçmaya kalksa falan hani başına ne gelir ne olur bilmiyorum açıkçası ben de gitmesini istiyorum ama Benim lafımı dinleyen kimse yok. bizim ailede kız çocuklarına kızlara pek de bir adam yerine koyan yok Ne yapabiliriz acaba bu durumda

Ailem kız kardeşimi çok eziyor?