Neden kimsenin favori arkadaşı, en yakın dostu olamıyorum sizce?

Neden kimsenin en yakını olamıyorum? Kötü veya dedikoducu biri değilim sadece biraz mesafeliyim o da yaşadığım bir travmayla alakalı. Biriyle kolay kolay yakınlaşamıyorum ama çok seviyorum. Yinede kimsenin favori insanı olamıyorum. En basitinden şöyle bir şey anlatayım. Bir kız arkadaşımla birlikte bir arkadaş edindik. Ama o arkadaşım o kızı hiç istemedi yine de soğuk davranmadı. Bende soğuk davranmadım ama kişiliğim gereği saatlerce konuşamıyorum ya da kolay kolay samimileşemiyorum arkadaşım ise tam tersi çok kolay samimileşir ama aynı zamanda aşağılayıcı bir tiptir karşısındaki kişiyi devamlı tersler. Arkadaş olduğumuz kız o arkadaşımı daha çok sevmekle sonuçlandı. Bana “neden devamlı onunla daha samimi olduğumu soruyordun ya” diyerek arkadaşımla beni kıyasladı. O arkadaşım ise bana o kızı umursamadığını söyledi hayatından çıkardı benimde hayatımdan çıkarmamı istedi çıkardım. Dürüstçe söyleyebilirim ki o kıza ben daha çok değer vermiştim arkadaşım gram değer vermiyordu kendi de söyledi bunu. Aramızdaki tek fark ben kolay samimileşip saatlerce konuşamam arkadaşım ise tam tersi şakalaşır gülüşür. Aşırı ters bir tiptir mesela herkesi tersler genelde ama aşırı sevilir. Bende 3 yıldır bu arkadaş sorunuyla uğraşıyorum son zamanlarda bu arkedaşıma dikkat etmeye başladım tersleyen kaba davranan biri olmasına rağmen neden herkesin yakınlaşmak istediği biri olduğunu. Pek bir sonuç bulamadım. Hala daha neden kimsenin favori arkadaşı olamadığımı çözemiyorum neden bu kadar zor? tek bir kişi istiyorum ama imkansız gibi

Neden kimsenin favori arkadaşı, en yakın dostu olamıyorum sizce?