Eşimin ailesi yalnız kalmak istediğimi anlamıyor?

Altlı üstlü oturuyoruz, eşim gece vardiyasında çalışıyor, bende hamile olduğumdan dolayı çalışmıyorum şu anda. Gün içinde eşim uyuduğundan pek iş yapamıyorum bende dinleniyorum, kaynanam onlara gidip orada takılmamı istiyor, özellikle misafir gelince bensiz yapamaz. İniyorum ben, biraz durup yine kendi evime çıkıyorum. Sonra eşim işe gidince de inip muhabbet edelim istiyor. Ama o zaman ben anca ev işlerini yapmaya başlıyorum. Zaten kendi ailemden de uzağım ziyarete gidemiyorum hep, boş bulunduğum anlarda da onlarla facetime konuşmak istiyorum. O da eşim gidince mümkün ev ses geçiriyor. Kaynanam Dün aradı beni “bize gelsene” diyor, “annemle konuşuyordum sonra gelirim” dedim, “uyumaya yatmadan önce gel canım sıkılıyor” diyor.

Eşim evdeyken neden dışarı çıkmadığımı soruyor hep, Allahın geri kalmış köyünde yaşıyoruz kimseyi de tanımıyorum nereye çıkayım Allah aşkına. Tanıdıklarım tabikide var ama onlar hep burada durmuyor iki hafta da bir şehirden geliyorlar. Yalnız çıkmaya da uygun bir yer değil. Birkaç kere çıktım onda da nereye gittiğimi merak ediyor, söylüyorum (anca uzakta bir markete gidebiliyorum zaten) 20 dakika içinde 5 kere aradı nerde kaldın diye.

İkidebir şehir hayatını kötülüyor, “herkes hapis gibi yaşıyor köy hayatı en güzeli bahçemiz var” diyor. Bende evlenmeden önce şehirde yaşıyordum ve asla hapis gibi değil. Biri üzerine kapı kilitlemediği sürece canın sıkılınca çek kapını çık, ne birine açıklama vermek lazım ne de gidebileceğin yerler sınırlı. Bende bunu söyledim. “Sen zaten asosyalsin” dedi bana. Ama ben evde durmaktan da mutluyum ki. Çıkıp gezebileceğim yerler olsa çıkarım, ama köyde çıkacak yer yok. Evde durmaktan da mutluyum.

Dışarı çıksam ikidebir arıyor, evde dursam yine batıyor onunla birlikte durmamı istiyor hep. Ben evde yanlız olmayı seven biriyim. Ben inmesem eşim gidince kendisi çıkıyor 5-6 saat gitmiyor, eşim zaten 6 da çıkıyor evi süpürmek silmek 6dan sonra yapabiliyorum. O da çıkınca neden daha pis buralar diyor. Gece 12de eve gidince de ben ne annemi arayabiliyorum ne bir arkadaşımı.

Ben ne desem de kurtulsam bu düzenden? Kapıyı açmasam da olmuyor evde olduğumu biliyor kadın. Hamileyimde çok çabuk halsiz kalıyorum bulantılarım var evde durmak şu an bana en güvenli gelen şey.
Eşimin ailesi yalnız kalmak istediğimi anlamıyor?
Cevapla