Eşimin ailesi her şeyin içinde olmak istiyor, beni ve benim ailemi yok sayıyor?

Müstakil bir evin üst katında eşimle ikimiz, alt katında eşimin babaannesi, babası ve erkek kardeşi kalıyor (annesi vefat etti 3 sene önce). Mutfak oturma odası banyo falan ayrı. Ayrı bir apartman katı gibi. Ama hep içli dışlı olalım istiyorlar. Başta tamam sıkıntı yoktu kendi ailem gibi görüyordum hepsini, ama zamanla manipülasyonları farketmeye başladım.

Bana sürekli üst kat için minnettar olmam gerektiğini söylüyorlar. Tamam sağ olsun babası yapmış. Ama bizim kültürümüzde zaten evlenmek isteyen ya da oğlunu evlendirmek isteyen bir ev ya da böyle ayrı bir kat yapıyor. Bu zaten benim hakkımdı. Her masrafı kendileri yapmış (baba oğul), beni ve ailemi beklemeden, sonra da onların gram katkısı olmadı demeye getiriyorlar lafı. Eşim demiyor da babası ve babaannesi ima ediyor. E biz daha evlenmeden hazırdı ki hepsi. Kendileri yaptı diye de paldır küldür çıkıyorlar yukarı özel hayat sıfır.
Rahmetli kaynanam önceden daha gelin gelirse diye tabak bardak falan almış hediyelik. Bana da “kendi çeyizini kullanma ilk birkaç sene bunlardan kullan” dediler bende gönülleri olsun diye kabul ettim nasıl olsa vefat etmiş kadın. Sonra misafirlerin önünde e zaten senin çeyizin bile yoktu dediler tek laf edemedim.. verdikleri tabakları çanakları geri iade ettim kendi eşyalarımı kullanıyorum diye de vefasız oldum bu sefer. Biz bilemedik affet demeye başladılar.
Eşimin erkek kardeşi olur olmadık şeyler istiyor eşimden pahalı pahalı, bana bir şey alınsa aynı paraya değer bir şey istiyor eşimden. E ben hamileyim paraya ihtiyacımız var. Kimse düşünmüyor bunu. Benim ailem düzenli olarak para gönderiyor zaten bana. Benim aileme gereksiz der gibi oldular eşim söyledi bunu öyle demesinler diye. Bu sefer de “ne münasebet gönderiyorlar onlar kim” demeye başladı babası.

Olanları anlatıyorum rahatsızlığımı dile getiriyorum, ama eşim hep “evlendiğimi idrak edemiyorlar daha” deyip kapatıyor konuyu. Hep içimizdeler asla evli gibi değiliz. Biryere gidiyoruz hep bizimleler. Markete giderken bile.

Nasıl bunu engellerim? Bende s. alağın biriyim asla eşimi ne manipüle edebiliyorum ne dediğimi dinletiyorum varsa yoksa babası kardeşi babaannesi.. ayrılamam da artık
Eşimin ailesi her şeyin içinde olmak istiyor, beni ve benim ailemi yok sayıyor?