- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
5 ayManevi olarak yeterli olgunluğa gelsekte maddi açıdan eksikliğimiz varsa o adımı atmak , aptalık olur. Bilemeyiz. İlerde maddi olarak iyi imkana sahip olursak o niyete gireriz. Lakin ; ben sevmek kolay değildir. Hadi evleneyim deyip rastgele birisiyle de olmaz öyle. Maddi ve manevi olarak hazır olduğumuz da gerçekten seveceğimiz insanın da olması gerekiyor. Bu devirde olgun düşünceli , merhametli , sevgiyi saygıyı bilen anlayışlı sorumluluk sahibi ve akıl olarak uyum sağlayacağımız kendini bilen , güvenilir ve dürüst insan bulmak zor. Bulsakta sevmek yüreğin söz hakkıdır. Yine bizim değil. Yani çok iyi karakter deyipte sevemiyorsun. Bu sebeple be şöyle söyleyeyim. Maddi açıdan tutarlı bir kazancım gelirim olursa o niyete girerim. Aksi taktirde mantığımın kabul etmediği bir adımı atmam. Şu anki dönemde bu tarz insanı bulmak bir şanstır. Be sadece o şansı bir kere kullanma hakkına sahibim. Onu da herhangi biri deyip tanımaya çalışmam. Zamanla. Acele etmeden gerçekten aklımın ve yüreğimin ortak kararı olarak o adımı atmak isterim. Ve maalesef ki maddiyata önem vermesekte geçim için bir gelir şart. Önce o geliri sağlamak sonra niyete girip sabırla beklemek.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)5 ayBen ne istediğimi iyi biliyorum da
Bu topraklarda o kumaştan kaldı mı bilmiyorum...
Aklı hür fikri hür ve vicdanı hür olan
Hiçbir kimsenin ( Ailesi dahil) etkisi ya da baskısı altında kalmadan kendi rızası ile karar verebilen
Ailesi ile kocası arasında dengeyi kurabilen, laf taşımayan
Ve en önemlisi kendini satılık bir meta değil bir Cumhuriyet kadını olarak görebilen biri...
35+ kadını akşam yemeğine davet ediyorum, " Annem /Babam izin vermiyor" diyor mesela..
Ha velev ki birini bulduk
Kız babasının saçma sapan soruları :
" Kızıma bakabilecek misin?"
" Bakıyorum zaten..."
" Nasıl yani?"
" Şu an karşımda işte bakıyorum"
" İşin garanti mi?"
" Hiç bir garantisi yok, yarın turnike geçiş vermez, işe gelme diyebilirler" demiştim.
.
Bunun gibi saçma sapan sorular... Sıkıldım... Gerçekten sıkıldım. Son nefesimize kadar rızkın Allah tarafından ayetle sabitken benden ne garantisi bekliyorlar?
00 Yorumla
Açık konuşmak gerekirse, artık evlilik gibi bir beklentim olmadığını söyleyebilirim. 34 yaşıma geldim; bu yaştan sonra yapılacak bir evliliğin faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum. Kaldı ki çocuk dışında her şeye sahibim ve hayatım yolunda giderken, tüm bunları mahvetmekten korkuyorum.
03 Yorumla- 5 ay
Anladim tercih mesrlrsi her şey iyiyse sıkıntı yok ben kendi adıma mutsuz olduğum durumlar var hayatımda her şey iyi degul maalesef
- 5 ay
Umarım hayırlı bir kısmet bulursunuz. Moral bozmak istemem ama bana sanki bir geçiş dönemindeymişiz gibi geliyor ve ilişkiler inanılmaz bir hızla yozlaşıyor. Bu yüzden gerçekten dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum.
Sanki her yüz kişiden yalnızca biri gerçekten mutlu olma beklentisiyle bu yola çıkıyor; geri kalanlar ise ya benim gibi güven duymadıkları için kendilerini baştan oyun dışı bırakıyor ya da karşı taraftan bir fayda sağlama niyetiyle ilişkiye başlıyor. - 5 ay
Maalesef zorlaştı bilmiyorum
Evlenmek için en önemli şart guvenebilmek bence. Güven olduktan sonra maddiyat. Maddiyat da bir şekilde halledilir diye düşünüyorum ama bu devirde tabi baya zor
14 Yorumla- 5 ay
Evet doğru güven önemli
- 5 ay
En önemlisi bu aslında da
Yapay Zeka Cevapladı
30 yaş bu konularda çok sorguladığın bir yaş oluyor, seni çok iyi anlıyorum 🥺💛
Erkeklerin adım atmaması da insanın hevesini kırıyor tabii 😅
Ama evlilik gerçekten “yaş” değil “doğru insan ve doğru zaman” meselesi 🧡
Sırf yaş geçiyor diye yanlış biriyle evlenmek çok daha yıpratıcı olur. Enerjini önce kendine vermen, sosyal çevreni genişletmen, hobilerle ve yeni ortamlarda bulunman tanışma ihtimalini artırır 🎨🌿
Sen değerli olansın, seçilen taraf olduğunu unutma 💫💕00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,9b cevap paylaştı.
u 5 ayEvlenmek gibi amacım yok
00 Yorumla
5 ayevlenmek için kaderimin değişmesini bekliyorum
çünkü bu kaderle değil evlilik hiç bir şey bulamam :D21 Yorumla- 5 ay
😅😂 kader meselesi sorma
5 ayDoğru insanı.
Efendi, saygılı, sadık olan bir hanımefendiyi.12 Yorumla- 5 ay
Senin sorun muydu,
Çok pardon. Yorumumun tamamını siler misin lütfen. - 5 ay
Yok silmedim en iyi cevao sizin ki
Gizli Üye(45 üstü)5 ayEvlenip balayina gideceklerine evlenmeyip alayina gidiyorlar. Adamlarda din veya iman gibi bi opsiyon olmadigi icin evlenmek icin hicbir sebepleri kalmiyor. Ben de dinsiz olsam ben de asla evlenmezdim. Ama simdi evlendim guzel bir yuvam var Elhamdulillah
01 Yorumla- 5 ay
Doğru
5 ayEvde kalmış kadın sendromuna girmeye başlamışsin. Yemin ederim kuzenim bak öğretmen senin gibi düşünüyordu 39 yaşında evlendi geri de boşandı ama kısmet bu işler karşılıklı çaba olması lazım kimse kimseye beleş sevgi veya ilgi vermiyor yeni Dünya düzeninde zaten ilişki kurmak zor kadınlar daha da zorlaştırıyor
07 Yorumla- 5 ay
Evde kaldığımız düşünmüyorum evde kalmak tabiri kadar saçma tabir yok ben istesem şu an bile evlenirim kimse boşta kalmaz herkeisn alıcısı var ama istemediğim sevmediğim biri ile sırf evlenmek için diğer kızlar gibi evlenmiyorum
- 5 ay
Sadece
- 5 ay
Ayrıca benim evde kaldığımı ne belirliyor yaşım 30 50 felan değil
- 5 ay
30 geç çünkü hem çocuk için hem de 30 dan sonra gençliğin bitiyor olgunluk başlıyor ama Allah böyle uygun görmüş demek ki
- 5 ay
Benim çocuk riskim 23 um de de vardı yeni olan bir şey değil bu sebepten benimle olmyacaksa olmasın zaten
- 5 ay
Neyse bosber
- 5 ay
Ne dediler pcos mu çıktı ne oldu
Sen de adım atsana birazcık belki doğru olan budur insan için cabasindan fazlası yok diyor yüce Allah
Yani nah sana beleş aşk diyor
Ne kadar ekmek o kadar köfte
014 Yorumla- 5 ay
Sanane atmıyorum kardeş seni ne bağlar erkek de adım da atamiyorsa bir bok yapmasın ben kendi değerimi biliyorum
- 5 ay
Öyle bir ilişki istemiyorum hayatımda benim hayatım seni de ilgilendirmez
- 5 ay
Ben mal değilim sensin mal bir erkek adım da atamiyorsa kendine erkeğim demesin ortalikta gezmesin taksın eteği otursun evinde
- 5 ay
Biz adım atanları tercih ediyoruz
- 5 ay
Ee ne bu öfke umrunda değilse ben sana ne yapmışım da bunları diyorsun bana ahlaksız terviyesiz herif seni ilgilendirmez senin ne hadddine bana bu kelimeleri etmek 25 ine gelmişsin kendini yetistirememizsin
- 5 ay
Senin gini erkeklerden Allah muhafaza sen evlenme ya evden çıkma hatta
- 5 ay
Dediğim gibi sen evlenme hiç vazgeçtim diğer erkeklere sordum ben hatta erkek olanlara sana sormadım üstüne alınma
- 5 ay
Senin gibisine mi kaldım kendim kendi cicegimi alırım param var senin gibi bir kadından para istecek kadar düşmedim cok şükür kalite yerlerde
- 5 ay
Erkek kalitesi diplerde yemim ederim
- Aile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı.
5 ayBu yaşa kadar evelenecek erkek bulamadım demiyorsun da , erkekler neyi bekliyor diye soruyorsun 😂 cami önüne git cuma günleri belki biri gönül verir.
16 Yorumla- 5 ay
Sen kimsin ya bunlari bana söylüyorsun senin ne haddine
- 5 ay
Sen böyle kalmayacksin
- 5 ay
Dünya kimseye kalmadı ayrıca gencim ben
- 5 ay
Tamam özür dilerim benim ne haddime sen sordun bende cevapladım kötü bir şey demedim evet dünya bana da kalmaz.
- 5 ay
Evet kimseye kalmauacak kirilanlar kırdığı yerden kırılır inşallah sonra da kirdikleri kişileri hatirlarlar hep böyle beddua ederim
- 5 ay
Özür dilerim kafama göre konuştuğum için.
Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı. Bizim Türk kızları ne a p tal evlenmek istemiyoruz sadece bunun cesaretle olgunlukla adamlıkla da gram alakası yok
01 Yorumla- 5 ay
Asıl Türk erkekleri aptal erkek gibi bile değil etek takip otursunlar evinde ne diyim ben de hata böyle bir soru sordum
- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
5 ayEvlendim fakat daha senesi olmadan boşanma durumundayız, onca düğün masrafı vs yaptım, karşılığında ise anlaşılıp
Mutlu olmak istedik00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 319 cevap paylaştı.
5 ayBulunduğumuz ekonomik şartlar evlenmeye ne ölçüde izin veriyor? Bunu da düşündünüz mü?
02 Yorumla- 5 ay
Dogru ama bir yerden konuşup anlaşmak gerekli
- 5 ay
Kira veya ev kredisi maaşa denk geliyor. İki kişinin çalışmadan yaşamını sürdüremeyeceği bir dönemi yaşıyoruz. Altının gramı 7000 TL
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
5 ayİsteyen kim, Evimi arabamı almışım , işimi kuralı seneler oldu.. niye dirdir çekeyim
03 Yorumla- 5 ay
İstemiyorsan evet de böyle yalnız mi yasacaksin ömür boyu
- 5 ay
Evlenmem dedim , yalnız yaşarım demedim kiiii
- 5 ay
E ne olacak sanıyorsun yaşlanınca
Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Katılıyorum bu sitedekilerden bi b*k olmaz.
Sadece erkekler değil sitedekilerden00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBazı kızlara erkek yağıyor boşta pek kalmıyorlar niyeyse ucuz malın alıcısı çok olur ondan sanırsam
06 Yorumla- 5 ay
Yani sen niye evlenmiyorsun soru buydu aslinda
Cevap sahibi5 ayYok ki evlenmeye değer biri olsa bakılır o yola girilir
- 5 ay
Anladım
Cevap sahibi5 aySenin de yaş geçti he hemşire bebek
- 5 ay
Hala gencim sukur
Cevap sahibi5 ayBilemem onuu
Gizli Üye(36-45)5 ayEvlenmiyoz sevgili istiyoz sevilmek istiyoz biz
010 Yorumla
Cevap sahibi5 ayErkek dedigin:uzun olmali yakisikli olmali zengin olmali ilk adimi atmali hediyeler almali hesabi hep o odemeli
Kadin dedigin:kadinlarin hepsi melektir hicbir sey denemez!
Yahu sizin bu zihniyetinizden ne olur acaba? Her seyi erkekten bekleyen kendine bakmadan erkekleri elestirenden hicbir sey olmaz
Cevap sahibi5 aySenin derdin ne ya surekli ayni sorulari soruyorsun? Neden erkekler sana adim atsin?
- 5 ay
Kadinalrin hepsi melektir demedim sorularimdan rahatsiz okuyorsan beni engelleyebulirsin basit bir tuşa bakar
Cevap sahibi5 ayO zaman kadini erkegi yok bunu anla melek degilsenuz esitiz demektir sende adim atabilirsin avrupada bu konulari coktan asti biz hala ne konusuyoz
- 5 ay
Ben adım atmak istemiyorum ya ben eski tip ilişki türlerini seviyorum bu da benim tervihim kimse bir şey diyemez böyle kendimi kadın gibi hissetmiyorum ben kendimi kadın gibi hissedebilevegim bir ilişki istiyorum ve karşındakini de erkek gibi gormek istiyorum
Cevap sahibi5 ayAdim atmayanlara erkek degil demek asagilamadir boyle erkek bekleyebilirsin ama adim atmayana laf edemezsin onlarda sana adim atmamayi tercih ediyor demek ki saygili olmalisin
- 5 ay
Neyse ne
- 5 ay
boş ver ya ben artık laf anlatmak istemiyorum akışına bıraktım kim ne yapmak istiyorsa yapsin
- 5 ay
Bana ne istediğimi soruyorlar ben de istediklerimi söylüyorum
Cevap sahibi5 aySen cok dert ediyon yalnizligi ama senin fazla kriterin var yakisikli uzun erkek bulman zor onlarinda kriteri sen olmayabilirsin ya takma bu konuyu ya da kriterini gozden gecir bence
Evlenmek için evlenilmez neticede sevgi lazım aşk lazım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Beklemiyorum sadece şu an canım istemiyor.
04 Yorumla- 5 ay
Ya Ali neden
- 5 ay
Şu an bekar olmak güzel. Tabi bu düşünceyi değiştirecek birisi çıkarsa o zaman gerekli hamleleri yaparız.
- 5 ay
Ben de böyle düşünüyorum
- 5 ay
Güzel.
- Aile & Toplum konusunda 383 cevap paylaştı.
5 ayDoğru kişi, doğru zaman, doğrular silsilesi
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Adım attıklarım da beni kabul etmiyor ki
02 Yorumla- 5 ay
Neden
Aile & Toplum konusunda 949 cevap paylaştı. Doğru zamanı ve doğru insanı
04 Yorumla- 5 ay
Kanka su erkrklerin cevaolarindan ben doğru insan kaldı mı onu da bilmiyorum 😅
- 5 ay
😂 doğru diyorsun kanka nerede aramaliyuz bilmiyorum ben
Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Maddi imkanım olmadan adım atmam saçma olur
03 Yorumla- 5 ay
Haklısın bir şey diyemiyorum
- 5 ay
Sen kpss ye hazırlanıyordum değil mi umarım atanirsin
Aile & Toplum konusunda 943 cevap paylaştı. Egonuz tavan yapmış nasıl adım atalım
02 Yorumla- 5 ay
Yoo herkes egoli değil
Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı. Düzgün birini bulmayı
00 Yorumla
5 ayBirine güvenmeyi Ama bu zor
00 Yorumla
5 ayGüzelsin attırırssın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayEn güzel ilişkimi burada yakaladım kendi aptallğm yüzünden bitti halen köpek gibi pişmanım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı. Talihli kız bekliyoruz
00 Yorumla
5 ayEkonomi çok kötü.
00 Yorumla
5 ayÖmür boyu mutsuz olmamak için
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
5 aySevgili kalmak daha güzel
00 Yorumla Kimse cekemiyor artık tek eslilik
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı. Evlenmek için yetersizim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayÖbür dünyada inşallah
13 Yorumla- 5 ay
İnsllh
Cevap sahibi5 ay@Berat06905 dimi reis, bu dünyanın kızlarından bişe olmaz Allah bize şöyle güzel bir bakire huri nasip eder inşallah 72 tane
- 5 ay
İnsAllah kardeşim Allahin vaadi haktır huriler müslüman olan kullara çok iyi bir mukafat olarak gelecektir.
- Aile & Toplum konusunda 753 cevap paylaştı.
u 5 ayEvlilik teklifini 😄
01 Yorumla- 5 ay
😂 ben de bakalım hayırlısı nasip
5 ayEllenmemiş hatun arıyorum
11 Yorumla- 5 ay
Açılmamış tamir görmemiş kutusunda sıfır
- Aile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı.
5 ayErkeğimi dkfkf
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
5 ayDaha çok var
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayKısmet
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı.
m 5 ayKorkuyoruz aga
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,6b cevap paylaştı.
5 ayGelin adayı.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
5 ayYakışıklı değilim ya
00 Yorumla kocayı
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım