Kim haklıydı sizce?

• Bi arkadaşımla aramızda gerilim oldu. Kütüphaneye gidecekti bana sen de gelmek ister misin diye sordu ben de gelirim dedim. Ama sonra dersim iptal olunca şehirdışına ailemi görmeye gitmeye karar verdim. akşam da o bana nereye gidelim yazınca plan değişikliğimi ona anlattım. O da kızdı söz veriyorsun tutmuyorsun, daha önce de memleketine çağırıp sonra iptal etmiştin dedi. O zaman da çalıştığım için yoğundum ve ilk davet eden bendim, sen benim hayatımı bilmiyorsun dedim. Bi de 1 haftalığına gidicem demiştim ama 3 gün kalıp döndüm yalan söylemek olarak algılamış bunu. Bende bana hesap soramazsın dedim olabilecek en yumuşak haliyle ve bunun altında psik. bir problem olabilir, kafanda kuruyorsun, aşırı düşünüyorsun bunu kendine yapma dedim. O da sen benim yerimde olsaydın ne düşünürdün falan dedi ama psikologa gitmiş öyle dedim diye, haklıysam diye korkmuş. ve bir yere ait olma ihtiyacından dolayı ve insanların ona değer vermeyip öylesine biri olarak görmesinden korktuğu için, bunun da geçmişte yaşadığı ihanet ve ailesinin onu sevdiği halde çocukluğunda bazı şeyleri eksik vermesinden dolayı olduğunu öğrenmiş.
Kim haklıydı sizce?