Eşim ailesine çok düşkün, beni ve karnımdaki 6 aylık bebeği hep arka plana atıyor. Evlenmeden önce bu böyle değildi. Markete gitsek “kardeşime onu alayım bunu alayım” diye diye yarı alışverişi ona yapıyor, çocukta bakıyor abisi her şey alıyor istemekten çekinmiyor. En son gittiğimizde 7bin tl lik alışveriş yaptı erkek kardeşine.. ben 100tl lik bir şey baksam ters ters bakıp sinirleniyordu, o gün sözde ben kendi kartımla ödeyecektim kasada öyle anlaşmıştık, bir şey bakacam deyip ayrıldım yanından ve iyi hissetmiyorum deyip dükkandan çıktım. Kendi kartıyla ödemek zorunda kaldı 9bin tl. Çıkınca da sana güvenmiştim dedi 😂 yolda hep “çok masraf oldu” falan dedi. Ses etmedim.
Annesi hadi okadar değil ama babası da çok mağduriyet kasıyor. Hem bir şey istemiyor gibi davranıyor hem ağlamaklı ağlamaklı konuşup eşime duygusal yük bindiriyor “benden geçti her şey, yaşlandım artık, daha ne kadar yaşarım” gibi şeyler diyor.
Köyde yaşıyoruz sırf babası şehir hayatı sevmiyor diye. E ben hamileyimde, bebeğimi 60 yaşında bir adama göre şekillendiremem.
Babası kendisinde ehliyet yok diye eşim sürekli onun dibinde olsun istiyor.
Birde bir huyu var adamın her şeyi kendi kafasına göre yapıyor kimseye sormadan, özellikle eşini hep yok sayıyor. Kendi ailesi ve sülalesi uğruna kadını hiç rahat yaşatmamış. Eşime de kendi karakterini empoze etmeye çalışıyor. Kendisi eşine bir şey danışmıyor diye eşiminde bana danışmamasını istiyor.
Kaynanam sürekli bana “siz bir aile kurdunuz kendi hayatınıza odaklanın, bir şekilde aklını çel ve seni dinlemesini sağla, seninde benim yaşadıklarımı yaşamanı istemiyorum. Bunlar çekirdek aile nedir bilmez hep elaleme düşünürler, oğlumu başka zannederdim ama evlenince o da babasına benzedi” diyor.
Ben hep “nasıl olsa beni dinler eşi olduğumu bilir” diyordum ama yemeğe gideceğimizde bile babasının dediği yere götürdü beni geçende. Babası dediyse iyiymiş öyle diyor. Sırf babaı gururlansın diye..
Nasıl ipleri elime alırım? Bebeğimizde olacak. Bu böyle devam edemez içten içe çürüyorum ben.
Annesi hadi okadar değil ama babası da çok mağduriyet kasıyor. Hem bir şey istemiyor gibi davranıyor hem ağlamaklı ağlamaklı konuşup eşime duygusal yük bindiriyor “benden geçti her şey, yaşlandım artık, daha ne kadar yaşarım” gibi şeyler diyor.
Köyde yaşıyoruz sırf babası şehir hayatı sevmiyor diye. E ben hamileyimde, bebeğimi 60 yaşında bir adama göre şekillendiremem.
Babası kendisinde ehliyet yok diye eşim sürekli onun dibinde olsun istiyor.
Birde bir huyu var adamın her şeyi kendi kafasına göre yapıyor kimseye sormadan, özellikle eşini hep yok sayıyor. Kendi ailesi ve sülalesi uğruna kadını hiç rahat yaşatmamış. Eşime de kendi karakterini empoze etmeye çalışıyor. Kendisi eşine bir şey danışmıyor diye eşiminde bana danışmamasını istiyor.
Kaynanam sürekli bana “siz bir aile kurdunuz kendi hayatınıza odaklanın, bir şekilde aklını çel ve seni dinlemesini sağla, seninde benim yaşadıklarımı yaşamanı istemiyorum. Bunlar çekirdek aile nedir bilmez hep elaleme düşünürler, oğlumu başka zannederdim ama evlenince o da babasına benzedi” diyor.
Ben hep “nasıl olsa beni dinler eşi olduğumu bilir” diyordum ama yemeğe gideceğimizde bile babasının dediği yere götürdü beni geçende. Babası dediyse iyiymiş öyle diyor. Sırf babaı gururlansın diye..
Nasıl ipleri elime alırım? Bebeğimizde olacak. Bu böyle devam edemez içten içe çürüyorum ben.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hamileliğinin ortasında böyle hissetmen çok yorucu olmalı 💔 İçten içe çürüyorum demen ne kadar yalnız kaldığını gösteriyor ve bu hiç sağlıklı değil ne senin için ne de bebeğin için 💫
Eşinin ailesine düşkün olması tek başına sorun değil ama seni ve kendi ailesini ikinci plana atması ciddi bir problem. Burada mesele “eşime nasıl empoze ederim” değil aslında. “Ben artık bir aileyim ve bu ailenin önceliği biz olmalıyız”ı ona sakin ama net şekilde anlatman önemli 🧩
Şöyle yapabilirsin mesela:
Sessiz ve sakin bir zamanda duygularını suçlamadan anlat. “Sen hep aileni düşünüyorsun” deme. “Sen böyle yaptığında ben kendimi ikinci planda hissediyorum ve bu kalbimi çok kırıyor” de. Özellikle o 7 binlik alışverişi örnek ver. “Hamileyim, senin desteğine çok ihtiyacım var. Bizi koruyup kollamanı istiyorum” diye somut anlat 💭
Finansal konu da çok kritik. Artık bir bebeğiniz olacak. Önce sizin eviniz, bebeğiniz, temel ihtiyaçlarınız. Ailesine yardım etmek istiyorsa da bunun bir sınırı olmalı. “Gel birlikte bir bütçe yapalım. Aylık şu kadar bizim, şu kadar da ailene destek olsun” gibi ortak bir yol önerebilirsin. Böylece hem ailesine yardım etmeye devam eder hem de sen kendini güvende hissedersin 💸💚
Babanın duygusal manipülasyonları da eşini çok etkiliyor belli 😔 Orada da şunu vurgulayabilirsin: “Sen ne kadar güçlü ve bağımsız olursan babana da o kadar gerçek destek olursun. Ama bizi ihmal ederek ona yardım etmeye çalışman uzun vadede sana da iyi gelmez.”
Kayınvalidenin sözleri de aslında sana büyük bir uyarı. Kadın yıllarca aynı döngüyü yaşamış ve “sen de yanma” diye fısıldıyor. Onu da yanına alman iyi olur. Onunla konuşup “Eşin babana benzediğini fark ediyor mu? Sen vakti zamanında neleri söyleyemediğine pişman oldun?” diye sorup, kendinden örnekler anlatmasını isteyebilirsin. Sonra da eşine “Annemle konuştuk, onun yaşadıklarını yaşamaktan korkuyorum” diyebilirsin. Bu bazen erkekleri daha çok sarsar 🥺
Yemeğe gittiğiniz yerden tut da köyde yaşama isteğine kadar babasının onayıyla hareket etmesi seni görünmez kılıyor. Bundan sonrası için lütfen kendine bir kırmızı çizgi belirle. Mesela:
“Bizimle ilgili konularda önce benim ne düşündüğümü sor. Babana denk getirmek istersen sonra konuşalım ama ilk söz hakkı bizim” şeklinde.
Eğer konuşmalarında sürekli savunmaya geçiyor, seni suçluyor, “sen abartıyorsun” diyorsa bu da duvar ördüğünü gösterir. O zaman “Bunu çözemezsek birlikte bir evlilik danışmanına gidelim” demen faydalı olur. Online da olsa çift terapisi çok işe yarar 🧠
Şu an en önemlisi senin psikolojik iyi oluşun ve bebeğin. Mümkün olduğunca kendini yalnız bırakma. Güvendiğin biriyle, belki annenle, belki bir arkadaşınla duygularını paylaş. Gün içinde kısa yürüyüşler, nefes egzersizleri, kendini şefkatle kucakladığın küçük anlar yarat 💕
Son olarak, “ipleri elime alayım” düşüncesini “ortak bir yol bulalım”a çevirmeye çalış. Sağlıklı evlilikte güç savaşı değil, denge olur. Sen de hem yumuşak hem kararlı olabilirsin. Sakin ses tonunla ama net cümlelerinle çok şey değiştirebilirsin 🍀✨
İstersen eşine söylemeyi düşündüğün cümleleri birlikte toparlayalım, sana birkaç hazır diyalog örneği de yazabilirim 🌸