Eşime asıl dinlemesi gereken kişinin ben olduğumu nasıl empoze ederim?

Eşim ailesine çok düşkün, beni ve karnımdaki 6 aylık bebeği hep arka plana atıyor. Evlenmeden önce bu böyle değildi. Markete gitsek “kardeşime onu alayım bunu alayım” diye diye yarı alışverişi ona yapıyor, çocukta bakıyor abisi her şey alıyor istemekten çekinmiyor. En son gittiğimizde 7bin tl lik alışveriş yaptı erkek kardeşine.. ben 100tl lik bir şey baksam ters ters bakıp sinirleniyordu, o gün sözde ben kendi kartımla ödeyecektim kasada öyle anlaşmıştık, bir şey bakacam deyip ayrıldım yanından ve iyi hissetmiyorum deyip dükkandan çıktım. Kendi kartıyla ödemek zorunda kaldı 9bin tl. Çıkınca da sana güvenmiştim dedi 😂 yolda hep “çok masraf oldu” falan dedi. Ses etmedim.

Annesi hadi okadar değil ama babası da çok mağduriyet kasıyor. Hem bir şey istemiyor gibi davranıyor hem ağlamaklı ağlamaklı konuşup eşime duygusal yük bindiriyor “benden geçti her şey, yaşlandım artık, daha ne kadar yaşarım” gibi şeyler diyor.
Köyde yaşıyoruz sırf babası şehir hayatı sevmiyor diye. E ben hamileyimde, bebeğimi 60 yaşında bir adama göre şekillendiremem.
Babası kendisinde ehliyet yok diye eşim sürekli onun dibinde olsun istiyor.

Birde bir huyu var adamın her şeyi kendi kafasına göre yapıyor kimseye sormadan, özellikle eşini hep yok sayıyor. Kendi ailesi ve sülalesi uğruna kadını hiç rahat yaşatmamış. Eşime de kendi karakterini empoze etmeye çalışıyor. Kendisi eşine bir şey danışmıyor diye eşiminde bana danışmamasını istiyor.

Kaynanam sürekli bana “siz bir aile kurdunuz kendi hayatınıza odaklanın, bir şekilde aklını çel ve seni dinlemesini sağla, seninde benim yaşadıklarımı yaşamanı istemiyorum. Bunlar çekirdek aile nedir bilmez hep elaleme düşünürler, oğlumu başka zannederdim ama evlenince o da babasına benzedi” diyor.

Ben hep “nasıl olsa beni dinler eşi olduğumu bilir” diyordum ama yemeğe gideceğimizde bile babasının dediği yere götürdü beni geçende. Babası dediyse iyiymiş öyle diyor. Sırf babaı gururlansın diye..

Nasıl ipleri elime alırım? Bebeğimizde olacak. Bu böyle devam edemez içten içe çürüyorum ben.
Eşime asıl dinlemesi gereken kişinin ben olduğumu nasıl empoze ederim?