Eşimi nasıl benim sözümü dinlemeye alıştırırım?

Biz evlenmeden önce gayet te bağımsız ve kendi aklını kullanarak hareket eden biriydi.

Evlendik evleneli bir psikolojiye girdi, annesini birkaç sene önce kaybetmişti ve babası ve kardeşiyle yaşıyordu. Evlenince sanki onlara ihanet ediyor gibi düşünmeye başladı kendisine bir aile kuruyor diye.
Benim isteklerim ve ihtiyaçlarımın önüne hep babası ve kardeşini koyuyor. Sadece benim değil, kendi istekleri ve ihtiyaçlarının önüne de onları koyuyor.
Babası ve kardeşide bu durumdan istifade edip onu yönetmeye başladılar. Gittiğimiz 1 haftalık tatilde bile 2. Günde “siz olmadan yapamıyoruz ev çok boş” gibi sözlerle duygusal baskı kurup eşimin sadece benimle geçireceği 1 haftayı bile zehir ettiler. Halbuki evlenmeden önce günlerce evden uzak kaldığı oluyordu da bir halt demiyorlardı.

Yapacağımız her şeyde alacağımız her kararda babası ne derse onu yapıyor. İlla birini dinleyecekse birinin aklıyla hareket edecekse bu benim aklım olsun istiyorum. Bebeğimizde olacak yakında, kendisi baba olacak ama o hala kendi babasının maşası.

İlk başta anlamaya çalıştım, acıları var,
birbirine bağlılar dedim ama bu bağlılıktan da öte. Evlendikten sonra nedense çıktı bu ekstrem bağlılık.
Nasıl beni dinlemesini sağlarım?
Eşimi nasıl benim sözümü dinlemeye alıştırırım?