Babam calismiyor, surekli borca giriyor ve psikolojik olarak cok kotu, biz ne yapabiliriz?

babam 46 yasında hayatı deli dolu geçmiş biri küçükken zorluklar yaşamış biri üvey anne vs. bu yüzden iyi yerlere gelememiş kapasite olsa bile zorluklar çokmuş. neyse ortamı arkadaş çevresi de hep çok geniş biridir tanınır sevilir. 2010larda düzenli işi olan firma türkiyeden çekilince zora düsmüs baya. sonrasında hemen hemen herkes iş bulmuş ama gitmemiş istememiş. senelerdir düzensiz işlere gidiyor düzenli gelir yok bütün sorumluluk annemde. annem çok üzülüyor ve yoruluyor. babam hem calismıyor hemde borc yapıyor sürekli. senelerdir böyle ve düzelme yok. evde sürekli uyuyor. tükenmis gibi. bende sınava calısıyorum yoksa işe girer anneme destek cıkardım. annem bugun soyledı babam gecen aylarda psikologa gitmis ilac vermisler bugun ogrenınce nedense aşırı üzüldüm. Bilmiyorum nolcak bizde zora düşüyoruz haliyle maddi olarak. dershaneye bile gidemiyorum. bu durum da canımı sıkıyor cunku annemı oyle gormek benıde uzuyor babamı da toparlayamıyoruz üstüne borç bindiriyor

Babam calismiyor, surekli borca giriyor ve psikolojik olarak cok kotu, biz ne yapabiliriz?