Mesela annem ben kız olduğum için bana asla kahvaltı hazırlamaz, herhalde 10 yaşıma kadar hazırlamıştır. Sandalyenin üstünde bir şeyler hazırladığımı hatırlıyorum. O kadar küçüktüm yani, 10 yaşımdan da küçük. Ama kardeşime her zaman hazırlamıştır. Hatta kardeşim anneme kötü davrandığında bile. Mesela benim sabah bilgisayarda online dersim vardı, sabah annem benim uyandığımi da gördü, yüzümü falan yıkadım. kardeşimin işi olsa kapısını çalıp oğlum ne istersin diye getirirdi odasına, ya da kahvaltıya gelmiyor musun derdi. Benim kapımı çalıp hiç demedi bunları. 10 dk mola verdi hoca, o sırada hızlıca bir şeyler hazırlamak için mutfağa gittim. Bir yumurta bile haslamamislar. Kahvaltıya yumurta haşlanmaz mı? Ben de benden bundan sonra bir su bile isteme dedim. Babam da annene çay koy dedi işim var dedim. Onlar hep aynı şekilde kadınların ailede ezileceğini sandılar bence, o yüzden bizi yetiştirirken geleceğe yatırım yapmayı, ona göre davranmayı unuttular. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu benim kardeşimi kıskanmam da değil bu arada, ayrımcılığa gösterilen bir tepki.. geçmişte annem kardeşini mi kiskaniyorsun gibi şeyler de söyledi de o ancak 9-10 yaşında çocuklarda ergenlerde olur. Şimdi niye kiskanayim? Artık çocukluk bitti, ama o yaslardayken demek ki kıskanmayi engelleyememisler. Belki de hayat boyu kalacak bir şey...
Şimdiki bu düşüncelerime ancak sığ düşünen birisi kıskançlık der. Annem kardeşime ablan seni kıskanıyor dese o da kıskançlık olarak algılayacak ve inanacak belki de. Ama bu kıskançlık değil ayrımcılığa verilen bir tepki. Aslında ailelerin bunu telafi etmek için çok zamanları vardı, 27 yaşına kadar ailemle yaşadım, kardeşim de evden ayrilmamisti. Bence o yaşıma kadar hala ergenliğim devam ediyordu. O zamana kadar telafi etmek için çok zamanları vardı. Şimdi artık hiç bir şeyi telafi edemezler. Özür dileyebilirler sadece. Ama onu da ancak hatasının farkında olan insanlar yapabilir. Farkındalığı düşük kişiler yapamaz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer