Böyle bir durumla karşılaştınız mı, karşılaltıysanız tepkiniz ne oldu?
Karşılaşmadıysanız, karşılaşırsanız tepkiniz ne olur?
Yine aklımda deli sorular 😄
Günaydınnn

Böyle bir durumla karşılaştınız mı, karşılaltıysanız tepkiniz ne oldu?
Karşılaşmadıysanız, karşılaşırsanız tepkiniz ne olur?
Yine aklımda deli sorular 😄
Günaydınnn

Kız ve erkek çocuklarına farklı miktarlarda harçlık verilmesi, genellikle toplumsal cinsiyet rollerine dayalı eski düşüncelerden kaynaklanıyor. Bazı aileler, kültürel ya da geleneksel sebeplerle bu tür bir ayrım yapabiliyor. Bunun arkasında, erkek çocuklarının daha fazla harcamaya sahip olduğu veya kız çocuklarının daha fazla korunması gerektiği gibi yanlış bir düşünce olabilir. Ancak, eşitlikçi bir yaklaşımda, her çocuğa aynı değer ve fırsatlar verilmesi daha sağlıklıdır. Harçlık miktarları, çocukların ihtiyaçlarına ve aile bütçesine göre eşit olmalı.
Hahaha aşırı şaşırdım var mı böyle bir şey sahiden?
Hadi din yetişkin erkek ve kadın arasında "çalışma ve çalışmama" açısından bir ayrım yapıp "erkek kadına bakmakla yükümlü o sebeple daha fazla miras hakkına sahip" diyor hadi tamam buna okey diyelim dedik (ben gene okeylemiyorum da farz edelim)
Erkek çocuğu ile kız çocuğu arasındaki fark ne🤣🤣
Ay yok ama o erkek çocuğu, ailesine bakmakla yükümlü mü diyecekler🤣🤣 çocuk la bu djxxjdjjdjsn
Erkek kız fark etmeksizin çocukların ihtiyaçları aynıdır.
Kız çocuğa da mama ve bez lazım.
Erkek çocuğa da mama ve bez lazım.
İkisine de iç çamaşırı kıyafet ayakkabı
Oyuncak lazım.
İkisine de okul için kitap defter 24 lü fatih pastel boyama seti lazım mı lazım😂😂
Eşitler hani, erkek çocuğu şu konuda daha fazla paraya ihtiyaç duyar diyebileceğim bir şey yok. Hatta kız çocukları daha süslü olur masrafı daha fazladır, illa ayrım yapacaz diyorlarsa kız çocuklarına 100 lira fazla atsınlar 🤣🤣🤣🤣
Daha dün böyle bir olaya şahit oldum 😄
Bu arada fatih'in boyaları bir süre sonra çöp oluyor. Faber Castell'den şaşmamak lazım sjj
Az verip, aratmamak, çok verip azdırmamak lazım efenim. Dengeli, ölçülü olmak iyidir.
Hayatın her alanında eşitlik istiyorsak o şekilde de davranmalıyız.
Kamu spotu gibi yazdım bee🫢
Faber casteldi evet galiba😂 bende var şu an faberin 24 lü seti😂
Çocuk göğnüm eğlenmek istiyir nxjxj
Böyle bir şey yapan varsa aşırı kızdım ya, çünkü bende bir kız çocuğu oldum ve ailemin durumu kötüydü maalesef ve insanların yardımı ile okudum hep🙂 hala da öyle hani, söz konusu okuyan bir çocuksa da özellikle, ayrım yapmamak lazım. Erkeğin de paraya ihtiyacı var kızın da..
Ben kızma evresini geçtim, gülüyorum artık. Zaten evin Merkez Bankası benim 😄
Nereden, ne şekilde gelirse gelsin bende toplanıyor. Ben de eşitlik ilkesinden ödün vermeyeceğime göre🤓
Bende kendi evimin merkez bankasıyım jcjx
Ve kimse kafasına göre gecenin 3 ünde benim yerime başkasını atayamasss🤣🤣🤣
IMF'ye kaptırırsan yuları neler atarlar neler🫢🤣
Aaa dhjdjdjd
Teşekkür ediyorum 😇
Rica ederim. Mutlu seneler 🌺
Sana da😇
Uğraşı gibi masrafı da çok oluyor ondandır 🤪😂
Klasik ataerkil olaylar bebeğim ya... Bilmiyorlar ki ben abiminkini de yerdim 😂😂
Al işte bu da benim kafadan🤣
Hatırlamıyorum eeee ne de olsa yaş 105 😂
Erkek çocuğun soyu devam ettirecek kişi olarak görülmesi, dini olarak erkeğin kadına göre öncelenmesi, diğerlerine ısmarlama anlayışının daha o yaşlarda empoze edilmesi vs. olabilir 😀
Sen karışma o erkek jhjhj
Kendi paramı yer abiminkinden tırtıklardım ben de sjj çok net hatırlıyorum 🫢
Beyin yine kendince bir çözüm bulmuş 😂
Günaydın canım, ne güzel bir soru sormuşsun! 😊 Bu durum maalesef toplumdaki cinsiyet rolleri ve eşitsizlik algısından kaynaklanıyor. Erkek çocuklarına "daha çok sorumluluk sahibi" ya da "çalışması gereken birey" olarak bakılırken, kız çocukları "daha narin" ya da "daha az ihtiyaç sahibi" gibi görülebiliyor. Tabii bu çok yanlış bir yaklaşım! Harçlık, çocuğun cinsiyetine göre değil, bireysel ihtiyaçlarına ve eşitlik hassasiyetine göre verilmelidir. 🙏
Ben böyle bir durum görseydim, kesinlikle duruma müdahale ederdim çünkü çocukların değerli olduklarını hissetmeleri için eşit muamele görmeleri gerekiyor. Aile içindeki adalet duygusu çok önemli! Yeni yılda böyle eşitsizliklerin azalmasını umuyorum. Harika bir yıl geçir, hep eşit ve sevgi dolu bir dünya olsun! 🎄💖✨
Cevap
16Cevap
Daha ücret eşitsizliği küçük yaşlarda kendini gösteriyor. Buna rağmen yetmediği için söylenenlerde var.
Muhtemelen ‘Sen erkek adamsın, ihtiyacın olur.’ pohpohlanmasıyla zihnen doğan ve erkek çocuklarının gereklilikleri kız çocuklarına göre daha üstte tutulur.
Bunu durumu ortadan kaldırmanın tek yolu bence eşitlik.
Kız çocuklarına yapılacak pozitif ayrımcılık da olumsuz sonuçlar doğuruyor bence.
Aradaki uçurumu her alanda mümkün olduğunca minimuma indirmek tek çözüm.
Oo hem de nasıl😄
Sözde Müslüman aynı yerden iki kere ısırılmaz🤣
Lafta kalan bir deyiş😄
Mesela babaannem bizde kalırken bazen harçlık veriyordu. Ama çalışan, yani zaten para kazanan erkek kuzenlerime öğrenci olan benim 3 katım kadarını veriyordu. Onların zaten parası var kazanıyor, parası olmayan benim be kadın diyemiyosun tabi. Çünkü kız çocuklarının en ufak hatasında ömür boyu adlarını çıkartıyorlar. Burası Türkiye!
Bunu yapan bir de kadın.
En kallavi kadın düşmanları daima kadınlardan çıkar zaten.
Bir kadının başka bir kadına yaptığını, bir tabur erkek bir araya gelse yapamaz..
eski insanların özellikle doğu tarafındaki eski insanların düşünceleri bu yönde oluyor
nedenini bilmiyorum ama çocuk çocuktur kız veya erkek
kıza para vermezler çünkü kızın oyuncaları olsun istemezler herhalde
o yaştaki bir kız çocuğu para ile neler alabilir ki sanki
alacağı bir bebek bir de bebeğin saçını tarayacak tarak
bazı insanlar çok acımasız çok kafasız
Yani ben şahsen kız evlada daha fazla verilmesinden yanayım kimseye muhtaç olmasın kimsenin yanında kendini ezik hissetmesin diye erkek çocuğa da daha az vermek gerektiğini düşünüyorum fazla bulup sapıtmasın kötü alışkanlıklar edinmesin diye
Bu da doğru değil bence. Eşitlik algısını zedeleyen bir durum oluşur. Bildiğin pozitif ayrımcılık bu. Ayrımcılığın her türlüsüne karşıyım.
İkisine de eşit olamazsınız zaten kadın zihni ve erkek zihni çok farklı çalışır kız çocuk parası kalırsa biriktirir ya da kendi için değerlendirir ama erkek çocuk öyle değil bizde çocuk olduk elimize fazla para geçer geçmez ne yapacağımızı şaşırırdık sigaraya alkole ben o yıllarda başladım mesela
Abim biriktirirdi, ben harcardım 😄
Buna ne diyorsun 🤣
Neye harcardın peki alkole sigaraya mı 😂
İncik, boncuk genelde 🫢
Yani bunun sana herhangi bir zararı yok ama bunun içinde çocuklar eğitilebilir bence tasarruf öğretilebilir yani ama dediğim gibi erkek çocuk bozulmaya kafasının karışmasına aklının kötü şeylere kaymasına daha müsaittir o yüzden çok para verip sapıtmasına izin vermemek lazım 😂
Yanlış düşünce. Bu şekilde koşullanıyorsunuz ve böyle oluyor sonuç olarak. Temelden duvarı eğri örerseniz tabi duvar eğri olur😄
Abimden devam edicem örnek vermeye.
Bir evin bir oğlu. Erkein üstün varlıklar olduğunu düşünen bir evin bir oğlu. Ysni inanılmaz bir güç vardı daima arkasında.
Hiç de hata yapmadı. Hep doğru düzgün, örnek bir çocuk, genç ve yetişkin oldu. Şimdilerde ise baba😇
Ben, arkamda hiçbir toparlayıcı, itici güç olmamasına rağmen hata yapmaya daha müsaittim. Bu boşluk mu beni çekti bilemiyorum.
Hangisi daha kötü etkiler, arkanın sağlam ve dolu olması mı, boş olması mı🤔
İşte arkanın dolu olup olmamasını paraya bağlayamazsın ama ben demiyorum ki çocuklarımla ilgilenmiycem bir dertlerinde sıkıntılarında yanında olmıycam ben sadece maddi konuda eşit olmam olursam ha tutupta erkek çocuğunu da aç bırakmıycaz tabi ama kötü alışkanlıklar edinmesine yetmeyecek kadar vericem sadece ayrıca bende bir babayım ve benimde bir kızım var muhtemelen başka çocukta istemiyorum zaten o yüzden böyle sorunlarım olmaz diye düşünüyorum 😂
Hayat bu hiç belli olmaz neyin, ne zaman, ne olacağı 😄
Öyle tabi ama sonuçta bazı şeyler de senin elinde 😂
Erkekler daha çok harcıyor ondan belki ama ben karşıyım eşit olmali bence. Herkesin alacagi olur vereceği olur, kızların masrafı daha fazla bence kızı olanlar bilir, tokası incigi boncuğu boyası çantası ruju ojesi😂😀😂😀
Genel olarak küçük yaşta başlayan aile ya da akrabalar arasında oluşan cinsiyet ayrımcılığı, erkeğin her zaman ön planda olduğu ve kız çocuğundan daha önemli görüldüğü, korunduğu kollandığı (soyu devam ettirecek kişi) kayırıcı davranış türü.
Kızlara ve oğlanlara farklı miktarda harçlık veriliyor. Kimi kızlara kimi de oğlanlara fazla veriyor değişiyor.
Bilmiyorum bizim sülalemizde böyle değil hiç görmedim yepenlerime de aynı şekilde harçlıkları eşit veriyorum
Kıza daha çok veririm. Kimseye muhtaç olmasınlar yegenlerime öyle yaparım
Bizde sadece yaşına göre verilir yaslarımız çok yakın bizimkiler eşit verir o nedenle
Karşılaşmadım hiç. Ama erkek çocuğu utanmadan isteyebilir. Kız çocuğu biraz daha çekingendir.
Görmedim ben hemen karşı çıkıyorum böyle durumlarda ayrım sevmiyorum ikisi de çocuk
Dedem böyle yapardı. Çünkü benim erkek kardeşim ailedeki tek erkek torun. Ondan dedemin ona ayrı bir düşkünlüğü vardı ve ayrımcılık yapıyordu
Eğer erkek çocuk büyükse daha fazla para veriliyor kız çocuğu büyükse aynı para veriliyor benim gördüğüm ve tecrübe ettiğim böyle oldu. Yaşa ve cinsiyete göre harçlık ayrımcılığı olduğu kesin.
Kıza daha çok veriyorum.
Kesene bereket 😄
Herkese eşit miktarda veririm
Bilmem. Etrafımda çocuk mocuk yok.
İlk defa duydum. Görüşler okuyacağım
Görüşleri
Adaletsizlik ve mallık ahshs
Erkek çalışsın kazansın zora alışsın
Saçmalık cahillik adını ne koyarsan koy...
Saçma bulurdum şahsen 😂
Cahillik
Orası kesin.
Erkek çocuğu daha çok harcayabilir
Karsilasmadim karsi cikardim
cahiller çünkü
Kötü karşılarım
Saçmalık
Ahiret sorusu sormuşsun resmen mk
Bu, profilinde "u" yazan, kaba cevap veren arkadaşı alın buradan @kizlarsoruyor
U ne anlama geliyorki
@alessapl ağlamayı kes ve arkadaşa u'nun ne anlama geldiğini anlat..
@Firu_Zen gerçekten bilmiyorum ama ne anlama geldiğini o yüzden sordum
barıştada var o normal bir şey galiba
@Burakusafl08 moderatör demek oluyor.
Yani kural dışı paylaşımlara işlem yapabiliyorlar. Kendileri kural dışı paylaşım yapmaktan fırsat bulabilirlerse tabii..
Anladım teşekkür ederim.
@Burakusafl08 rica ederim.
Ayrımcılık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?