Not-Bu benim kendi kişisel görüşüm buna tabi olan tamamen erkekte olabilir kadında burada temsili göstermiyorum şahısta belirtmiyorum olmayan kadında olabilir olmayan erkekte;saygılar.
Kadınlar-çocukluk hatta bebeklik yaştan gelen ilgiyi kendi tarafından doğal ve suçsuz olarak hayatına empoze eder fakat bir yerden kendisine hukuksuzluk veya adil olmayan psikolojik ve yönetmelik içerisinde gördüğünde sistem bile yapabilir görüyoruz işte bir mahalleyi yöneten hatta koca şehri yöneten kızları aile bile batırıyorlar kimse bana demesin kadın da cinsel istek yok diye anneden haber yok babası zaten babişkosu falan filan abisini zaten hiç sorulmayacak kadar ruhsuzdur kadının kaldıramayacağı hisleri yani kendi kuvveti ve psikolojisi tamamen mahfolur burada türkiye genellemesinde zaten zorla evlilikten eşinden şiddet ve hatta muamele yani kişilik bozukluğu olan babasınından şiddet görmesi tacizler falan intiharlar binbir türlü herşey yani anlatacağım şu afedersiniz ne kaşar olması ne de hürlüğünü özgürlüğünü kısıtlatmadan yaşaması en iyisidir oturup dizini kır evde kal diyemem bu çağda ama yine de insan olsun yeterli kibir ve ego hatta iftirası yaftalandırır itilir ve ikinci sınıf olarak yani kezban olarak görülmesini sağlar BENİM YARGIM BANA BAKAN VE GÖZLERİNDEN ANLADIĞIM O VAZGEÇİLMEZ YENİ NESİL KIZLAR BÖYLEDİR ben kadın olsam NEDEN bir polise şikayet ettirip sevmediğim insanları hatta sevsemde zor çıkartan o insanları, o evi satıp kendime de bir meslek edinip bir yere gitmeyim üstelik güveneceğim aile adamı varsa onu da tercih ederim şahsen
___KIZ DOĞSA DAHA İYİ OLUR DİYENLER İN BEN Aq___
Erkekler çocukluk hatta bebeklik yaştan gelen ilgiyi karıştırır HEM DAYAK HEMDE SEVGİ BU ÇOĞU ZAMAN SEVGİ AÇLIĞI DA OLABİLİR cabası yerleri süpür tozutma, dükkanı 07:00 da aç, eve erken gel, ekmek al, işe git, parayı bana ver, sen kimsin benim kardeşime bakıyosun, sapık, çomar, ödevini niye yapmadın ne bakıyon lan, yol versene olum kıza gibi şeylerle hatta ve hatta dayakla birlikte ağır hakaret ve küfür alan o çocuk bir gün intihara kadar sürükleniyor özellikle çağda yer alan sosyal kitle iletişim araçları ( instagram, facebook, twitch, twitteryou tube, whatsapp, vB..//ASLINDA OLMAYAN) bu mecralarda zorbalığa hatta küçüklükten gelen o depresyonu zaten öğretmenden anneden babadan abiden falan diyerek sıralanarak gider yaftalanması zaten buruk olmasına içe dönmesine eziklik ve aşağılık duygular hissetmesine yol açar iftira üstüne iftira e zaten senden bir baltaya sap olmaz derler BENİM YARGIM BANA BAKAN EFENDİ PİÇ OLAN VE KIZLARIN KENDİSİNİ BUNLAR İÇİN AİLESİNİ VE SEVDİRDİĞİ ADAMI SATMASI SONRASINDA İSE EFENDİ PİÇİN O GÜNDE NAMAZ KILMAYA VEYA DİNİ İBADETLER YAPMAYA ÇALIŞMASI BENİM DE ÇOK GÜZEL OLDU LAN TAMDA İSTEYECEKMİŞİM DEMEM NE YAZIK Kİ OLUYOR
___Aq senin küçüklüğünde böyleydi lan Kemal__
arkadaşlar artık kaldıramıyorum bakın benim görüşlerim bunlar ama bir çocuk yapacaksanız ve bakamayacaksanız yapmayın ya o kadar çöplere atılan çocukların hesabını ne aile ödüyor ne de cumhurbaşkanı eğitimde bile çoğunlukla tuvalet eğitimi görmeyen o çocuklarda erkekler yaftalanıyor genelde yapamıyosanız yapmayın!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılBilinçli Anne Baba olmak zor, hani özgür bırakmaktan bahsetmiyorum ayrımcılık yapmak niye,
ben hemen evlenip aileye karışabiliyor muyum, bana da yemek yapmayı öğretsenize, evimi temizleyeyim bende, temiz bir evde yaşamanın farkındalığını yaşat bana,
kız kardeşimi de pazara götür nasıl meyve sebze seçilir öğret, al onu çalıştığın kuruma götür eve gelen ekmeğin nasıl geldiğini görsün, ona da sorumluluk yükle evin alışverişini yapsın, piyasanın halini oda görsün insanların bakışlarına bazende laf atışlarına şahit olsun ve bilsin
kötü anları iyiye çevirebilmeyi , kendi hayatında ayağının üstünde durabilmeyi öğretin
pempe dünyaları değil00 Yorumla
Evet.. Kız ve erkek çocuğunun ayrımı var. Kız bebeklerle oynamalı erkek oynarsa psikolojisini bozar gibi düşünceler olan aileler de yetiştirdiği çocuğun ilerde öyle olmasının sebebidir. Çünkü fikir neyse zikri onu yansıtır. Kız arabalarla oynarsa erkek fatma olur gibi? Cahilliktir. Bu çocuksa eğer istediğini oynar o onun kendi seçimi. Erkek çocuğuna pipiyi öğreteceklerine onunla ilgili yorumlar yapa yapa ilerde küfre de davranışına da yansır. Kız çocukların da her istediği olursa ne yaparsa yapsın tamam diyen aileler ilerde o çocuktan birşey beklemesinler. Yani erkek kız değil sadece bir çocuk olarak görsel , bir çocuğa öğretilmesi gerekenler belli , oynadığı oyuncaklarda onun seçimi bazı aileler çocuklara izin vermiyorlar aileler ne istiyorsa onu oynatıyorlar. Onların olduğu ortamda büyükler küfür ediyor kadından konuşmalar erkekten konuşmalar izledikleri film ve diziler küçük yaşta çocuğun bilinç altına yerleşiyor. Ailenin çocuklarının yanında birbirlerine bağırması küfretmesi bel altı şaka ve söz bunların hepsi çocuğu etkiliyor ve bu etki de ilerde gözüküyor. Farkındaysınız 5-6 yaşta çocuklar büyüğüne karşı cevap verme , vurma ve bağırma gibi davranışları var bunlar aileden kaynaklanıyor.. Özet olarak ayırıyorlar ama yanlış kız ve erkek olarak değil çocuk olarak görsek ilerde büyüdükçe bazı şeyleri kendileri zaten anlıyor araştırıyor ve kendileri öğreniyorlar. Aileler de yetiştirme olayı çok önemli bence. Doğurmakla bakmakla iş bitmiyor.
212 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVar ya olmaz mı. Hatta aynen görselde yazan gibi. Anneannem anneme dedi ki 2 kere hastaneye götürdün o mu zor geldi. Bir kızı bir oğlu var anneannemin. Oğlu başka şehirde yıllardır, senede 1 kere tatile gelir yanına kışlık erzaklar koyulur gönderilir. Ama tüm sene her işlerine annem koşar. Bir olay yaşandı ve bu laf edildi. Anasıdır babasıdır tabii ki yapacak benim buna bir lafım yok olamazda. Ama biraz da kıymet bilinmeli. Bu lafı duyunca çok üzüldüm. Ne evlatlar var sonuçta. Anneminde bir ailesi var cocugu kocası var. Zaman ayırıp koşabiliyor. Ama kıymet bilinmez, eski insanlarda bu daha çok. Şöyle bir şeyde var, aynı olay için diyor ki ben erkek kardeşlerimden çok çektim. Yıllarca küs kalmışlar anneanneme kadın diye hakkını vermemişler. Bunu yaşamasına rağmen aynısını kendi yapıyor. Biz kendimizide oğlanlarımızı da eğitemiyoruz ne acıdır.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
+1 yıl- Avrupalı, Avustralyalı ve ABD'li ailelerin yaptığını sanmıyorum ama
Türk ve daha birçok başka millette aile böyle bir ayrım yapıyor, bence.
- Aileler, çocuklarına 18 yaşına kadar bakmakla resmi olarak yükümlü.
18 yaşından sonrası içinse yazılı olmayan bir yükümlülükleri var, bence.
Çocuklar da onlara bakan ailelere bakma yükümlü, bence - yazılı olmasa da
"Hayırlı evlat" demem için bu yükümlülüklerden ötede bir "hayır işi" gerekiyor.
Ev işlerinde yardıma gerek duymayacak kadar sağlıklı bir anneye yardım etmek gibi...
Dolayısıyla, paylaşımla ilgili; evet, kız -bir yerde- onları yapmakla yükümlüydü belki ama oğlan da başka birtakım işleri ve yaptığını yapmakla yükümlüydü, diye düşünüyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynen öyle. Bunlar söylenmez ama annemlere çok emeğim geçti annemin eli ayağı benim. Dışarı hayatım yok işsizim zaten ama evde o kdr iş yaptığım oluyor ki akşam topuklarım ağrıyor. Annem toruna bakmaya gidiyor evde babama ben bakıyorum mesela. Evden çıkmıyorum doğru düzgün onu yalnız bırakmamak için. Sadece bu değil bir sürü iş yapıyorum abimler şehir dışında çalışıyor biri evli. İkisininde umrunda değil dünya. Nedense onlara daha çok imtiyaz tanınıyor evde her konuda.
42 Yorumla- +1 yıl
Onlara tabii ki imtiyaz saglanacak haddini bil! Onlarin onundeki cikintidan sende var mi hadsiz? 😂 :P
Cevap sahibi+1 yılEvlenmek istiyorum ona bir sürü bahane buldular mesela. Ömür boyu ana baba hizmetçisi olacam artık. Canımdan bezdim
Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Bu örnek baya uç noktalarda olmuş ama ana fikri anlatmak için gayet güzel.
"Bir gün evden gidecek" mantığıyla kadınlar hep ikinci planda bırakılıyor. İşin kötüsü gittiği evde de "onlardan olmadığı" için yine ikinci planda kalıyor.
Kadın olmak zor. Ama bunun asıl sebebi yine kadınlar. Anneler oğullarıyla, kızlarını ayırmadığı zaman bütün bu sıkıntılar çözülecek.20 YorumlaEvet var kızı hizmetçi olarak kullanıyorlar erkeğe de sen üst başa otur yapıyolar oysa ki her ikisini de yetiştirirken aynı şekilde yetiştirseler böyle olmaz mesela kız çalışıyor eve gelince annesi diyor ki hiç bişeye yardım etmiyonuz her şeyi ben yapıyorum e çalışıyor bu kız nasıl yardım etsin ama oğlu olsa gel oğlum başka köşeye otur sen çok yoruldun yaparlar feminist değilim ama sinir oluyorum
10 Yorumla
+1 yılYok öyle birşey. Bizim evde, ablam tek kız çocuğu. Babam onu evin prensesiymiş gibi davranır. Evin işinin çoğunu da ben yaparım. Ama ablama göre, ben daha iyi muamele görüyormuşum 😂😂
Yani demem o ki, kadına elini ver, kolunu ister. #duygusalsömürüyeHAYIR08 Yorumla- +1 yıl
@Primamon ben inanmıyorum. Hele ki bunu bir kadından duyuyorsam.
- +1 yıl
@Primamon İşte, tipik bir kadın. Saygı bekleyen, ama zerre haketmeyen. Oksijen israfı.
- +1 yıl
@Primamon Speaking in English doesn't make you cool, or smart.
Senin gibi kadına ben ne değer verecem, ne saygı gösterecem? En fazla yüzüne tükürürüm dicem, ama bu da tükürüğüme yazık. Lütfen daha fazla yazmayın. - +1 yıl
@Primamon Boomer olayım, sizin gibi olmaktan yine iyi. İyi geceler.
+1 yılCinsiyet ayrımı var evet.. bir tanıdığım var.. Bir oğlu bir kızı vardı.. Oğlana hep 2-3 yumurta kıza 1 tane derdi.. nedeni ise o oğlan çocuğu, daha çok güce beslenmeye ihtiyacı varmış... Ayrımcılık Anne Babada başlıyor.
30 YorumlaAileler her ne kadar ayrım yapmadıklarını iddia etseler de yapıyorlar. Evet eşit derecede seviyor olabilirler ama erkeklere tanıdıkları imtiyaz ile kızlara tanıdıkları imtiyaz asla eşit değil.
40 Yorumla
+1 yılayrım ayrı bir şey hak olarak asla annem babam birimize daha fazla yoğunlasmaz ama sevgi olarak ablamı akrabalar dahil daha çok seviyorlar sülaledeki tek kız olduğu için küçüklükten beri simartmışlar ben de tam tersine onun gölgesinde büyümüş biraz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle yapıyor benim kardeşim yok tekim ama bir abim olsaydi yapabilirdi misal ananem oglumun cocuklariyla kizin cocuklari bir degildir torun olarak gozde diyor oglan cocugunun evlatlari daha cok seviliyor diyo
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 787 cevap paylaştı. Bizde erkek çocuğu olmadığı için böyle bir ayırım yapmadı annem babam ama maalesef bazı kesimlerde var
10 Yorumla
+1 yılAnadoluda bu ayrumcılık çk fazla. Kaç çocuğun var sorusuna çocuğum yok kızım var diyen şerefsizler gördüm ben.
20 YorumlaEvet çok doğru bu zihniyetteki herkesi değiştirmek için (annem) savaşıyorum. Başaracağım
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Doğru söylemiş. Bu yüzden erkek kardeşi olan kızlar hicbir şey yapmasin. Erkek değil mi yapsın her işi desinler.
00 Yorumla
+1 yılTamamen ajitasyon kim demiş hamarat kızın değeri bilinmiyor diye. Arkadaş ben farklı bir gezegende mi yaşıyorum
00 Yorumla
+1 yılMaalesef yapılıyor özellikle ülkenin bazı kesimlerinde bu daha fazladır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim annem babam hiçbir zaman ayrım yapmadı. Ama çoğu aile yapıyor erkeği daha üstün görüyorlar yazık erkek her şeyi yapar kız yapamaz kafasında olan çok insan var. Maalesef
00 YorumlaKızlara yapılmalı bence zaten ama ariyetten en ufak her zaman kazanır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYapan var farkında olmadan bende yapıyorum sanırım 😏
00 Yorumla
+1 yılEvet yapan aileler var ne yazık ki ama ben ailemde böyle bir ayrım görmedim.
00 Yorumla
+1 yılBence doğru benim yaptığım yemeğin hiçbir önemi yok ama abimler yemek yaptığında gözlerine çok harika geliyor sadece yemek değil tüm işlerde böyle artık takmıyorum zamanı geldiğinde kıymetimizi bilecekler dostlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYemin ediyorum doğru. Evi temizle yemek yap e sen yapmak zorundasın kız değilmisin derler. Ne yaparsan yap yinede yaranaman.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKız köle olarak görülüyor erkek el üstünde tutuluyor hep.
21 Yorumla- +1 yıl
Artık baş kaldirin
çok yapılıyor ben her defasında tepkimi ortaya koyuyorum sonucu ne olursa olsun. Ben bu algıyı her şeye rağmen en azından kendi ailemde yıkacağım.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen erkeksin yavrum ablan ya da kiz kardesin yapar cümlesi her evde duyulan klışe bir cumle
00 YorumlaE gibi gibi var cogu ailede oldugu gibi amman bir sorun olmasin aralarimda mutlu olsunlarda Raziyim hepsinden ❤🤲
10 Yorumla
+1 yılÇok fazla ayrım yapılıyor özellikle doğu bölgesinde maalesef ezandan önce kıziyaret eve yetişemedi diye tekme tokat döven komşulari gördüm ben
00 Yorumla
+1 yılPaylaşım acayip gereksiz, çöp. Yorum yapmaya üşeniyorum. Çok canım biri bu twiti atmış. Üzerinde durmaya da gerek yok aslında.
00 YorumlaTürkiye'de erkek çocuk sevdası çok yüksek takibi uzun tarihimizde var erkek çocuk oldu mu Baba gururlanıyor çok büyük ayrım var zaten
00 Yorumla
+1 yılErkek çocuk ailede kaldığı icin daha üstün tutuluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabi ki de. Her aile yapıyor bunu ne kadar yapmadıklarını iddia etselerde. Erkek çocuk daha üstün tutuluyor. Daha az hayatına müdahale ediliyor.
20 Yorumla
+1 yılAilenden aileye degiştigi gibi anne ve baba evlat sevgisiyle alakalıdır
00 Yorumla
+1 yılHerkes anaya babaya bakmak zorunda bence ayrım yapılmasına karşıyım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 639 cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef ki bu durum oluyor çoğu aile de..
10 Yorumla Toplumsal cinsiyet ayrimi var.
10 Yorumla
+1 yılHala yapan cahiller var malesef
00 Yorumla
+1 yılÇoğu aile bu ayrımı yapıyor 🌺
00 YorumlaEvet yapılıyor genelde istisnalar hariç
00 Yorumla
+1 yılBöyle gelmiş böyle giderciler yüzünden.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Resim güzel anlatmış.
00 Yorumla
+1 yılYapılıyor biz de kızlar çok daha değerli sjdh
00 YorumlaBunu yapan cok aile var malesef
00 Yorumla
+1 yıl%80 oranında çok şanslıyım ki ailem öyle değil
00 Yorumla
+1 yılYapıyor, annem abime daha düşkündür mesela.
00 Yorumla
+1 yılTabiki erkek çocuk hep ilk sirada
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen tek çocuk büyüdüm bilmiyorum
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı. Evet. Yalanlıyolar ama yapıyolar
00 Yorumla
+1 yılEvet kızlara TC de değer verilmiyor
10 Yorumla
+1 yılYapıyor çoğunluk
10 YorumlaKesssinlikle
10 YorumlaEvet
10 Yorumla
+1 yılBazıları yapıyor
00 Yorumla
+1 yılZannetmem
00 YorumlaNe yazık ki fazlasıyla yapılıyor.
00 Yorumla
+1 yılBu tweet fazla doğru
00 Yorumla
+1 yılYapılıyor fazlasiyla
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılHemde çok.
00 Yorumla
+1 yılYapiyor
00 YorumlaAllah'a şükür 💎
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 920 cevap paylaştı. yapan çok var
10 Yorumla- Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler