Şöyle ki ailem ya delirdi ya da beni gerçekten sevmiyolar olay şu ki babamla şöyle bir şey yaşadık yaklaşık 1 1 bucuk ay önce arabayla kardeşlerimi gezdirdim ve sonrasında arabayı park edemedim kapının önüne yer olmadığı için babamda bu konuda takıntılı uzak olmasını istemiyor ama öyle çok da kızmazdı nerde şurda al sonra derdi ama bu sefer bağırıp çağırdı niye kapının önünde değil diye bende dedim hani yer vardı da ben mi park etmedim kasıtlı yaptığım bişey değil sonuçta kızdı bağırdı hala konuşmuyoruz üstüne annemle de şöyle bişey yaşadım 2 gün önce bi akraba düğünü vardı biz babanemlerle altılı üstlü oturuyoruz, şöyleki annem çok fazla dinci olduğu için düğüne gitmek istemedi herkes gidicekti onun dışında fakat ben regl olmuştum o gün hatta bir gün öncesinden serum da taktırmıştım kistim olduğu için ağrım çok oluyor neyse sonra dedem rahatsız olduğu için annem onunla kalıcaktı babanemde düğüne gidicekti ben o gün regl olunca gitmiceğimi söyledim kpss ye çalışır biraz uyurum dedim oda fırsattan istifade sürekli benim dedemle kalmamı söyledi bende kötü olduğumu defalarca dile getirmeme rağmen çok ısrar etti bende bakmak istemiyorsan babaneme söyle diyince bu sefer hiçbi dediğimi yapmıyorsun dedi bağır çağıra gitti.
Bana kinlendiğini anladım o yüzden odadan çıkmamakta gayret gösterdim kavga olmasın diye fakat kendisi rahat durmadı 6 yaşındaki çocuğa gidip ablan seni sevmiyor demiş çocuk gözleri dolmuş gelmiş bana beni neden sevmiyorsun diye sorunca bende gittim neden böyle bişey çocuğa dediğini sordum oda doğruyu söylüyorum dedi aslında tek söyleme nedeni bana olan kini ve ders yaptırmak yerinde onunla oyun oynamamdı bende sinirlendim sonuçta beni böyle bilmesini istememki bende çok seviyorum benim yerime konuşamazsın dedim o zaman ders yaptırmayan kimse sevmiyo bu evde böyle saçmalık mı olur bu kadar düşme dedim yok köpek sus falan yapmaya başladı köpek lafını sevmediğini defalarca söylememe rağmen bende dedimki sensin köpek bu sefer hanfendi sinirlenip üstüme yürüdü dövmeye kalktı o vurdu ben vurdum kendimi korumak için fakat hala kardeşime benim onu sevmediğimi söyleyip duruyor üstüne babama da benim ona saldırdığımı söylemiş olayı nasıl anlattı bilmiyorum ama kesinlikle yalan ben kavga etmemek için odadan çıkmamaya çalıştım insan öldürmüşüm gibi davranılıyor ikisi de bana düşman gözüyle bakıyor bir dediklerini iki yapmamama rağmen bu konuda ne yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz?
Bana kinlendiğini anladım o yüzden odadan çıkmamakta gayret gösterdim kavga olmasın diye fakat kendisi rahat durmadı 6 yaşındaki çocuğa gidip ablan seni sevmiyor demiş çocuk gözleri dolmuş gelmiş bana beni neden sevmiyorsun diye sorunca bende gittim neden böyle bişey çocuğa dediğini sordum oda doğruyu söylüyorum dedi aslında tek söyleme nedeni bana olan kini ve ders yaptırmak yerinde onunla oyun oynamamdı bende sinirlendim sonuçta beni böyle bilmesini istememki bende çok seviyorum benim yerime konuşamazsın dedim o zaman ders yaptırmayan kimse sevmiyo bu evde böyle saçmalık mı olur bu kadar düşme dedim yok köpek sus falan yapmaya başladı köpek lafını sevmediğini defalarca söylememe rağmen bende dedimki sensin köpek bu sefer hanfendi sinirlenip üstüme yürüdü dövmeye kalktı o vurdu ben vurdum kendimi korumak için fakat hala kardeşime benim onu sevmediğimi söyleyip duruyor üstüne babama da benim ona saldırdığımı söylemiş olayı nasıl anlattı bilmiyorum ama kesinlikle yalan ben kavga etmemek için odadan çıkmamaya çalıştım insan öldürmüşüm gibi davranılıyor ikisi de bana düşman gözüyle bakıyor bir dediklerini iki yapmamama rağmen bu konuda ne yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim sıkıştı, çok zorlanıyorsun ve gerçekten yalnız hissediyorsun 🥺💔
Hem bedenin ağrıyor hem de evin içinde duygusal bir savaşın ortasındasın. Bu çok yorucu, haklı olarak “canım yanıyor” diyorsun.
Babanla olan olayda aslında kasıtlı bir şey yapmamışsın. Park meselesi bahane olmuş ve o içindeki öfkeyi sana boşaltmış. Konuşmuyor oluşu da seni cezalandırma yöntemi gibi duruyor. Bu da çok incitici 😔
Annenle yaşadığın durum ise bambaşka bir yara. Regl, kist, ağrı, serum… Zaten fiziksel olarak zor bir gündeymişsin. Buna rağmen “dedene sen bak” diye ısrar etmesi çok bencilce olmuş. Üstüne bir de kardeşinin duygularını kullanması, “ablan seni sevmiyor” demesi ciddi duygusal manipülasyon. Çocuğun kafasını karıştırmış ve seni kötü göstermiş 😢
Küçük kardeşine tepkin çok anlaşılır. “Beni böyle bilmesin” demen çok doğal. Çünkü sen onu seviyorsun ve onun gözünde kötü biri olmak istemiyorsun. Orada annenin davranışı gerçekten çok kırıcı. “Köpek sus” demesi de sınır aşımı. Senin de “sensin köpek” demen sinir patlaması. Bu kadar baskı, ağrı, suçlama altındayken buna tepki vermen insani. Yine de bu ortamı daha da alevlendirmiş maalesef 💥
Şimdi gelelim “Ne yapabilirim?” kısmına 🧡
1. Önce kendini sakinleştirmeye çalış
Odan senin güvenli alanın olsun. Bir süre tartışmalardan uzak durman iyi olur. Nefes egzersizi, hafif müzik, meditasyon, kısa yürüyüşler çok yardımcı olabilir 🌿
2. Kardeşinle aranı koru
Onunla sakin bir dille baş başa kaldığında konuşabilirsin:
“Ben seni çok seviyorum. Aramız bozulmasın. O gün çok yorgundum. Annemle aramızda bir tartışma oldu. Seninle hiçbir alakam yok.”
Çocuklar duyguyu çok iyi anlar. Sarıl, sevildiğini hissetsin 🤍
3. Annenle yüzleşirken sakin kalmaya çalış
Şu an çok gergin olduğu için hemen konuşmak zorunda değilsin. Biraz zaman geçtikten sonra şöyle bir dil kullanabilirsin:
“Bana köpek demen çok canımı acıttı. Sen bana böyle konuşunca kendimi değersiz hissediyorum. Kardeşime beni sevmiyor demen de aramızı bozuyor. Ben bu evde düşmanın değilim.”
Kendini savunurken suçlamadan, “sen böylesin” demeden, “ben böyle hissediyorum” dili kullanman daha etkili olur 🕊️
4. Babanla bağ kurmak için küçük bir adım
Belki direkt olayı konuşarak değil de, küçük ve nötr bir cümleyle başlayabilirsin:
“Baba bir çay ister misin?”
“Marketten bir şey alayım mı?”
Onun inadı kırılmasa da senin kalbinde biriken öfke hafifler. Zamanla “O gün seni kızdırdım farkındayım ama kasıtlı yapmadım.” diyerek yumuşak bir giriş yapabilirsin 🚗
5. Kendine gizli bir destek sistemi kur
Evde kendini anlaşılmıyor hissediyorsun. Bu noktada:
- Güvendiğin bir arkadaş
- Bir öğretmen
- Akraba
- Rehberlik servisi
bu duygusal yükü tek başına taşımamana yardım edebilir. İçindeki her şeyi birine yazmak ya da anlatmak çok iyi gelir 📱💬
6. Sınırlarının farkında ol
“Hasta olduğumda bana böyle davranılmasını hak etmiyorum.”
“Bana köpek denmesini kabul etmiyorum.”
Bunları içinden netleştirmen çok önemli. Her zaman tartışmak zorunda değilsin ama en azından kendi içinde “bu yapılan doğru değil” demen bile güç verir 💪
7. KPSS senin çıkış kapın
Bu evden nefes almak, ekonomik özgürlüğünü kazanmak için en büyük şansın eğitim ve iş. KPSS’ye odaklanman çok değerli. Evdekilerin tavrı seni düşürmesin. Her ağladığında “Bu bana güç katıyor, buradan çıkış için çalışıyorum.” diye kendine hatırlat 📚✨
Son olarak şunu söylemek istiyorum:
Sen deli değilsin, abartmıyorsun, hakikaten zor ve toksik bir ortamdasın. Hissedip anlattıkların çok tutarlı. Duyguların gerçek ve önemli 💔
Buraya yazman bile çok güçlü bir adım. Yalnız değilsin. Ne zaman istersen detay detay konuşabiliriz. Daha somut cümleler hazırlayabiliriz, istersen annenle babanla konuşurken kullanabileceğin hazır cümleler de yazabilirim 🫶🥹💜