Babamı nasıl annemden boşanmaya ikna ederim?

İki üç senedir annem babama sürekli bağırıyor laf sokuyor. Ama bunların hiç birinin mantıklı nedeni yok hepsi havadan sudan sebepler. Önceden böyle değildirler. Annem babamı çok severdi. Ne bilim akşamları televizyon izlerken annem sürekli babamın yanına oturur tüm gün işe gidiyoruz çok özlüyorum ben kocamı diyordu. Annem daha fazla ilgi sevgi gösterirdi. Ne oldu bilmiyorum ama tam zıttına döndü zamanla. Ama bu son zamanlarda iyice tuhaflaştı. Geçen pazar babam eve portakal aldı annem ne güzelmiş bunlar nereden aldın haftaya yine alalım dedi. Babam ertesi akşam iki kasa portakalla geldi eve. Annem delirdi görünce. Sen ne mal adamsın ya neye şov yapıyorsun kim yicek bu kadar şeyi diyip bağırdı durdu. Sonra gözümün önünde babamın kafasına portakal aldı attı gözüne geldi babamın. Uyguladığı ilk şiddette değil. Özelikle son bir yıldır gözünün önünde kaç kere vurdu babama. Babamda hiç tepki vermiyor. Elini kolunu bile tutmuyor annemin. Evdeki kaos ortamı yüzünden kaç senedir yks çalışıyorum psikolojim bozuldu. Babama diyorum boşansana sana sürekli hakaret ediyor şiddet uyguluyor. Babamda bana olsun karı koca arasında olur böyle şeyler işte sinirlidir ondan böyle yapıyordur seviyor ki o beni diyor. Geçen ay annem çok ağır hasta oldu ateşi otuz dokuzlara kadar çıktı. Babam bildiğin kucağında taşıdı yok odadan mutfağa yürümesin çok hasta falan filan. Annem o halde bile bi salladın insanı ne cıvık insansın diyor. Yani ben bıktım bu davranışlardan babam bıkmadı nasıl ikna edicem kurtarsın kendini artık
Güncellemeler
4 ay
Babamla konuştum ilk defa bu kadar sinirlendi. Evlatsan evlatlıgini bil karı koca arasına girme bizim sorunumuz aile içi değil karı koca arasında yaşanan bir sorun onunda kendince haklı olduğu noktalar var dedi. Yesin dayağını banane bu saatten sonra
Babamı nasıl annemden boşanmaya ikna ederim?