Annemi babamdan boşanmasına nasıl ikna edebilirim?

Öncellikle okuyan herkese merhaba, bazılarınıza göre yazacağım şeyler çok hafif problemler gibi gelebilir, herkesin derdi kendine büyük. Ebeveynlerimin ikisinin de maddi durumu yerinde yani boşanma gibi bir durum söz konusu olursa parayı dert etmelerine gerek yok. Çoğu anne ve babasının boşanmasını isteyen çocukların aksine babam bir mağara insanı, geri kafalı, baskıcı, hödük bir herifin teki değil. Annem de babam da güzel okulları bitirmiş, entelektüel, kültürlü insanlar. Annem hayatınızda görebileceğiniz en pozitif insan, uysal, düzene önem veren, etrafına tonlarca enerji ve neşe saçıyor. Babam ise egosu tavan yapmış, hatasını asla kabullenmeyen ve yüzüne vurduğumuzda köpüren, en ufak şeyde sinirlenen, pireyi deve yapan, asabi bir tip. Ayrıca kendisinin narsist olduğunu da düşünüyorum. Psikolojideki tanımı tam ne bilmiyorum ancak çok büyük öfke kontrolü problemleri olduğunu düşünüyorum. Bana veya anneme herhangi bir fiziksel şiddette bulunmadı. Ancak bir gün öfkeden gözü dönüp anneme zarar vermesinden korkuyorum. Daha önce kapıyı hışımla sert kapatarak kapıyı, kocaman tepsiyi fırlatarak da televizyonu kırdı vb. Benim ve annemin (her ne kadar kabullenmek istemese de) psikolojimi feci bir şekilde bozdu ve bozmaya devam ediyor. Annem beni babamın öfke nöbetlerinden her ne kadar uzak tutmaya çalışsa da canım değilimseziyorum. Nasıl anlatsam bilemiyorum. Babamın çok sert (küfürlü anlamında değil) bir dili var. Karşısındaki insanı geriyor. Ufacık, önemsiz bir konu hakkında sohbet edergen sesler yükselebiliyor gerginlik oluyor. Saftirik güzel ruhlu annemin yaşama enerjisini emiyor. Annem bana her ne kadar çaktırmamaya çalışsa da çok mutsuz. Babam sadece anneme karşı değil bana da böyle davranıyor. Beni ve annemi sevdiğini biliyorum ancak bize psikolojik anlamda zarar veriyor. 4 yıl önce babaannem vefat etti ondan sonra daha da kötüleşti her şey. Ayrıca eski işinde patronu tarafından zorbalığa uğramış bir insan. Son üç yıldır işsiz. Evet yaşadığı şeyler korkunç ama canıma tak etti ve kendimi geçtim, annemi bu kadar üzmesi beni öldürüyor. Her gece içiyor, bazen bunu dozu feci derecede kaçıyor. Geçenlerde sarhoşken sokakta biriyle kavga etmiş başka bir sefer yan komşuyu çağırdık onu yerden kaldırması için. Şunu da söylemek isterim, biliyorum ülkemizde maalesef çoğu ailede ev işleri kadının sorumluluğu olarak görülüyor. Ancak üstteki yazımdan da anlayacağınız üzere ebeveynlerimin profilindeki insanlarda böyle olmaması lazım. Bütün işleri annemin başına yıkıyor. Ayrıca son zamanlarda sürekli dışarılarda. Sizce annemi aldatıyor mudur? Annem evde bir kavga çıkınca kafayı yiyor haklı-haksız fark etmez benden hemen özür dilememi istiyor falan. Galiba annemde bu yüzden aşırı uyarılmışlık hali var. Anneme boşan diye baskı yapıyorum, mahvetti bu adam seni vb. diyorum. İnkar ediyor, bu karı-koca arasında diyor Kendimin de bundan etkilendiğini söylüyorum ama görmezden geliyor. Gaslighitinge maruz kalıyor bence. Annemin gözlerini nasıl açabilirim ve boşanmasına ikn

Annemi babamdan boşanmasına nasıl ikna edebilirim?