Feminizm gerçekten kadın özgürlüğü mü yoksa kapitalizmle kadınları objeleştirme aracı mı oldu?

Bu soruyu sorma nedenim asyaya ait magazin sitesinde gördüğüm bir haberden dolayı.

Feminizm kadın hakları eşitlik diye lanse ediliyor diye biliyorum. Yanlış isem düzeltin! Ama kelimenin anlamından açıklamasından koparılmış bir bağlam gördüğümü belirtmeliyim.

Magazin sayfasından gördüğümü kendi kelimelerim ile aktaracak olursam.

"Kadın reşit ise istediği gibi giyinebilir, İstediği gibi gezebilir, vb."

Bu söylem veya söz sanki uçsuz bucaksız bir özgürlük vaad ediyormuş gibi geliyor bana. Ama öyle mi gerçekten?

Kapitalist sistemin ilk önceliği Feminizm kavramını empoze etmeyi amaçlıyor. Daha sonra feminizm adı altında kadınların iş hayatına atılmasına ve kılık kıyafetin nasıl olması gerektiğine kadar fikirleri medya ya da aktivist kisvesi altında bilinç altına işliyor. Moda adı altında crop, mini etek ya da mini dar kesim etek vb kıyafetler ile objeleştiriyor. Kanye West, Çakal, Lvlc5 vb kadını aşağılar şarkılar bu şarkıların kliplerinde yer alan kız/kadın gibi şeyler örnek verilebilir.

Sizin bu konu hakkında fikirleriniz nedir?

Güncellemeler
4 ay
Kadın çalışmasın kırsın dizini evde otursun diye özgürlüğünü kısıtlayacak bir şey ifade etmeye çalışmadım. Şu dönemde iki maaş olmazsa olmaz. Benim kast ettiğim Güçlü kadın diyip işçi olarak sömürülmesi, moda marka vb isimler adı altında parasının elinden alınması. Bunlara istinaden çekici kadın modern kadın ya da kız böyle giyinir dayatması ile sapık zihniyete sahip bazı insanların nefislerine hitap ettirmek. Bunlara ek kadının değeri cinsellikten öte değil. Lvlc5 vb örnek.
Feminizm gerçekten kadın özgürlüğü mü yoksa kapitalizmle kadınları objeleştirme aracı mı oldu?