5 aylık evlilikte sürekli tartışma, ilgisizlik ve evi terk etme normal mi, ne yapmalıyım?

Nişanlılık dönemimizde de tartışmalarımız oluyordu düğün öncesi diye fazla büyütmemiştik evlendik 5 ayımıza girdik. 5 ayın 4.5 ayında hep tartıştık artık kafam almıyor tartışma nedenleri çok basit şeyler ilk zamanlarda gel dışarı çıkalım bişeyler içeriz vakit geçiririz diyorum o dışarı çıkmayı istemiyor biraz asosyal birisi kendisi çalışmıyor evlilik dolayısyla işten ayrıldı sürekli evde ve geceleri uyumayıp ertesi gün 3 4 de uyanıyor ben işten geldiğimde evde ne yemek pişiyor ne de ev işleri yapılıyor tabiki o bir köle değil ancak evlilik sorunlulukları paylaşmaktır. Kendisine bunu anlatamıyorum ben senin kölen değilim diyor bende kendi işlerimi kendim yapıyorum ona da bundan sonra benim ne yemeğimi yap nede çamaşırımı makineye at diye trip atıyorum o benim bu rahatsıslığımdan bir anlam çıkartmayıp aynı şekilde devam ediyor evde çoğu zaman makarna yiyorve sürekli hastalanıyor faydalı vitamini şeyler ye diyorum dinlemiyor benim yaptığım yemekleri de yemiyor evlilik sonrasında annemin borcu çok olduğundan babam da olmadığından eşime annemin borcunu kapatalım sürekli faiz işliyor o bize öder diye yardım istemiştim o da ilk seferde bunu kabul etmişti ama ben gelinimle konuşsam daha iyi olur demişti eşim o günün akşamında annem kendisini aradıpı zaman bile isteye açmamıştı bende aç kadın mahcup olur demiştim dinlemedi inat etti sonra da para almayı reddetti biraz olsun beni dinlemiyor ne yapacağımı bilmiyorum az vakit geçirdiğimiz anlarda da beni sürekli tersliyor bugün evi terk etti hala daha gelmedi

5 aylık evlilikte sürekli tartışma, ilgisizlik ve evi terk etme normal mi, ne yapmalıyım?