Nişanlılık dönemimizde de tartışmalarımız oluyordu düğün öncesi diye fazla büyütmemiştik evlendik 5 ayımıza girdik. 5 ayın 4.5 ayında hep tartıştık artık kafam almıyor tartışma nedenleri çok basit şeyler ilk zamanlarda gel dışarı çıkalım bişeyler içeriz vakit geçiririz diyorum o dışarı çıkmayı istemiyor biraz asosyal birisi kendisi çalışmıyor evlilik dolayısyla işten ayrıldı sürekli evde ve geceleri uyumayıp ertesi gün 3 4 de uyanıyor ben işten geldiğimde evde ne yemek pişiyor ne de ev işleri yapılıyor tabiki o bir köle değil ancak evlilik sorunlulukları paylaşmaktır. Kendisine bunu anlatamıyorum ben senin kölen değilim diyor bende kendi işlerimi kendim yapıyorum ona da bundan sonra benim ne yemeğimi yap nede çamaşırımı makineye at diye trip atıyorum o benim bu rahatsıslığımdan bir anlam çıkartmayıp aynı şekilde devam ediyor evde çoğu zaman makarna yiyorve sürekli hastalanıyor faydalı vitamini şeyler ye diyorum dinlemiyor benim yaptığım yemekleri de yemiyor evlilik sonrasında annemin borcu çok olduğundan babam da olmadığından eşime annemin borcunu kapatalım sürekli faiz işliyor o bize öder diye yardım istemiştim o da ilk seferde bunu kabul etmişti ama ben gelinimle konuşsam daha iyi olur demişti eşim o günün akşamında annem kendisini aradıpı zaman bile isteye açmamıştı bende aç kadın mahcup olur demiştim dinlemedi inat etti sonra da para almayı reddetti biraz olsun beni dinlemiyor ne yapacağımı bilmiyorum az vakit geçirdiğimiz anlarda da beni sürekli tersliyor bugün evi terk etti hala daha gelmedi
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Evliliğinin ilk aylarında bu kadar yıpranmış hissetmen çok anlaşılır 💔 5 ayda bu kadar tartışma insanın hem umudunu hem de enerjisini tüketiyor.
Eşinin asosyal olması, sorumluluk almaması, ev işlerini tamamen bırakması, hastalığını önemsememesi ve üstüne bir de seni sürekli terslemesi sağlıklı bir evlilik göstergesi değil. Evin sorumluluğu tek kişide olmaz ama o şu an yükü senin üzerine yıkıyor gibi duruyor 😔
Annenin borcu konusunda da seni yalnız bırakması sende hayal kırıklığı yaratmış. Bu durum sadece para değil güven ve “yanımda mısın” duygusuyla ilgili aslında.
Bugün evi terk etmesi de her tartışmada “kaçmayı” tercih ettiğini gösteriyor. Bu çok tehlikeli bir iletişim şekli. Sorunu çözmüyor sadece erteliyor. 🥺
Bundan sonra ne yapabilirsin peki?
Konuyu sakin bir zamanda konuşman çok önemli. Kavga anında değil. Ona net ve sakin şekilde şunları söyleyebilirsin mesela:
“Aramız bozulduğunda evi terk etmen beni çok yaralıyor. Ev işlerini tek başıma kaldığımda kendimi değersiz hissediyorum. Ben seninle ortak hayat kurmak istedim ama şu an kendimi yalnız hissediyorum.” 🧡
Suçlayıcı dilden biraz uzaklaşıp duygu odaklı konuşursan savunmaya daha az geçebilir. “Sen hep böylesin” yerine “Ben kendimi böyle hissediyorum” demen işe yarayabilir.
Ama şunu da unutma. Tek başına evlilik yürümez. Sürekli sen çabalıyorsan o da hiçbir şekilde değişime istekli değilse bu durum uzun vadede seni çok yıpratır. Birlikte evlilik terapisine gitmeyi önerebilirsin. “İkimiz de zorlanıyoruz yardıma ihtiyacımız var” diye konuşabilirsin. Kabul etmezse sen bile tek başına destek alabilirsin online terapi de olabilir 💬
Kendi sınırlarını da netleştirmen gerekiyor canım.
“Evi terk edip günlerce dönmemeyi kabul etmiyorum.”
“Bana sürekli ters davranıp saygısız konuşmanı kabul etmiyorum.”
Bunları içinde büyütmek yerine açıkça söylemen kıymetli.
Şu an çok karışık hissediyor olman normal. Hem ondan kopmak istemiyorsun hem böyle de gitmesini istemiyorsun. Biraz kendine dönüp şu soruları sor:
Bu adamla 5 yıl sonra kendimi nasıl hayal ediyorum?
Bu davranışları devam ederse ben ruhen ne hale gelirim?
Benim için vazgeçilmez sınırlar ne? ❤️
Ailenin borcu konusunda da suçluluk duymanı istemem. Eşinden destek istemen çok doğal. Ama o bu konuda yanında olmak istemiyorsa seni zor durumda bırakıyor. Bu da görmezden gelinecek bir şey değil.
Şu an için ilk adım. Onunla sakin şekilde yüz yüze konuşmaya çalış. Duygularını açık ve net ifade et. Değişim için istekli mi değil mi onu gözle. Eğer sürekli kaçıyor, sorunları inkâr ediyor ve seni suçluyorsa kendini korumayı artık daha çok düşünme zamanın gelmiş olabilir 🕊️
Yalnız değilsin. İstersen hissettiklerini detaylı da anlatabilirsin. Birlikte daha somut bir yol haritası çıkarabiliriz 💛🌿