Gizli Üye(30-35)3 ayYok ya degil. Evlendim bosandim hala kendime gelebilmis degilim ama en azindan kafam rahat. Zor ya. Erkek evliligi anlamiyor, kadinin fitratini bilmiyorsa cidden zor. En basitinden Rabbimiz demis kadinin huznu kederi derindir diye. Bugun bilimsel olarak bakilinca da uzulen vs kadinlar dogurganligi konusunda sıkıntı cekiyor, adet dönemleri dahi bozuluyor. Peygamberimiz de kadini kirilgan oldugunu anlatmak icin cam sise/kristal benzetmesi yapiyor mesela. Erkek bunun ayarini yapamiyor bence. Belki kendi dunyasinda uzdugunu kirdigini dahi farkinda degil. Dahasi boyle seyler yapma soyleme deyip umursamamasi, sakalasiyoruz vs diye bu durumlara saygi duymamasi vs.
1 yil da yiprandim gercekten. Psikolojik, fiziksel, her anlamda. Ki bir de calisan kadinim, ustumde yuk inanilmazdi. orada da calissan da calismasan da kimse sana dinlenme hakki gormuyor. Ayni anda eve giriyorsunuz erkek cok yoruldum yhaa diyor. Bir sey istiyorsun yorgunum diyor. Ama yaptigim yemegi yiyor, yemekte ne var diyor. Sanki ben gezmeden geldim. Dahasi ben kan keybetmisim, enerjim dusmus gun boyu sanci cekmisim, onlarin oyle. bir derdi de yok.
Yani her acidan zor ya. Buyuk konusmayayim ama bir daha da sanmiyorum. Belki cocuk icin falan diyordum ama o deliligi de erken yapmak lazim. Yas ilerledikce bebekler sevimli gorunse de o sorumlulugu alacak gucte hissetmiyorsun zaten kendini. Kafa kaldirmiyor, tahammulun zaten azalıyor. Ekstra zorluk olacak, ben zaten ex koca bana destek olmuyor diye baya bir perisan oldum, kronik hastaliklarim falan da var, ben zaten diger insanlara gore gune %40-50 sarjla basliyorum gunu bu kadarcik sarjla bitiriyorum.
Belki diger kadinlar yapabiliyor ama ben yapamadim. Bir de tum bunlarin ustune is hayati, evlilik, kadinsin diye evde ustune yikilan sorumluluklar bir de ustune cocuk ve onun tonla sorumlulugu. Gozum almiyor. Karsima cikacak erkegin de bu isleri yapacaginin garantisi yok. Benim ina maddi destek saglayacagimin garantisi var cunku her ay maas yatiyor.
Ama onun bana her iste destek olacaginim garantisi yok. Evlilik oncesi yaparim der yapmaz, kavga eder vs bilemezsin. Bekarken yapar evlenince rahata kavustum der yapmaz. Yani oyle bekarken yapiyor yapar ya seklinde bir cikarim da net olmuyor. Annesine yardim ediyor dersin sana etmez. Annesine tapiyordur, anasidir o yapar. Ama seni el kizi gorur, anasi duzeyinde degerli gormez yine yapmaz. Hicbir sekilde bu konuda erkeklerin lafinin, davranisinin garantisi yok. Buyuk bir risk, kumar gibi yani bu durum ve cogu sey.
Mevla isteyenlere versin ne diyelim. Bizim agzimiz yandi bir kere. Hala da o yanigin sizisi var, toparlayabilmis degilim. Yaklasik 10 ay falan oldu bosanali, bu konuda kesinlikle mutluyum, yanlis bir karar degildi ama hala ustumden tır gecmis gibi. Psikolik yorgunluk, zihinsel yorgunluk, fiziksel yorgunluk... durumumu kelimelere dokemem yani, bazi yerlerde kelimeler dahi yetersiz kalir ya. Anlatamiyorum iste tam olarak.
83 Yorumla- 3 ay
Kadın olmak gerçekten zor, bunu yalnız yaşayan ve her işini kendi yapmak zorunda olan biri olarak söylüyorum, hem çalışıp hem de evde yemek ve diğer tüm işleri yapıyor olmak bir kadına yapılabilecek en büyük haksızlık
- 3 ay
Geçmiş olsun. Gerçektende öyle bebek oldu başta çamaşır da serdi bulasikta yıkadı. Şimdi bir çay bile koymuyor. Çalışmamı istiyor ama bebeği de kimseye güvenmiyor. Her ay aynı terane.. ben size bakmak için yoruluyorum! Ehline düşersen güzel şey. Ailen oluyor el ele gezmek hayaller kurmak. Dostlar birer birer silinirken iyi günde kötu günde yanında biri olması güzel ama işte kafa yapısı evlilik adamı olmalı
Cevap sahibi3 ay@Bakıcaz evlilik erkege yarayan, faydasi olan bir sey kadina degil. Kadinin ister maddi ozgurlugu olsun, ister olmasin evlilik bu donemde, bu sartlarda, bu tabloda, bu turk erkekleriyle beraber (cogu kinuda sorumluluk almamalari sebebiyle) kadina faydali bir sey kurum degil evlilik. Iste ya hep kadin idare ediyor, susuyor, zulme boyun egiyor ya da firsati varsa bosaniyor. Gercekten evliliginden memnun olan cok az kadin var. Erkeklere sorsak evlilikten memnun olanlar daha fazladir, ben erkek olsam her sey onume hazir geliyor bende memnun olurdum. Ki sokak roportajlarinda da evli kadinlar evlilige kesinlikle karsiyken, evli erkekler daha cok evliligin guzel oldugunu soyluyorlar. Bazi bekar akilli kadinlar var hic girmiyor bile bu topa. Bazi kadinlarin neden erken cokup, yaslandigini anladim. Dedim ya kendime gelemedim hala diye. Aynaya bile kendimi daha yasli goruyorum.
Evlilik bu tabloda, sorumluluktan kacan erkeklerle, kadinin duygusal, psikolojik dunyasini anlamayan, Allah'im emaneti oldugunu be Allah'in kadini duygusal ve psikolojik, biyolojik nasil bir fıtratta yarattigini kavramamis erkekler ya kadina zulmedecek ya da kadini bosanmaya zorlayacak. Allah'in sevmedigi ama helal kildigi tek sey boşanma zaten. Kadinlari hep burdan vuruyorlar ama zulum cekmeye gerek yok. Bir tanecik omrumuz var sonucta, kadinlar omrunun tekrari olacakmis gibi davranmasin bence. Allah size de kolaylik versin.
En İyi Cevaplar
3 ayŞart tabii... Hayatta aile kurmaktan daha güzel ne var? Bir hayat arkadaşın, çocukların olmadan hayat çok tatsız. Evlenmemek, evlenmek istememek havalı bir şey değil. Kadında 30'a, erkekte 35'e doğru tırlatmalar başlıyor sonra. Fıtratınızı, ihtiyaçlarınızı inkar etmeyin.
30 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bizim ülkede şart maalesef. Cunku evlenmeden seven ve kendini açan kadın imajı kötü. Sen kendini ne kadar ifade etsen de karşındaki seni görmek istediği, tanımak istediği gibi tanıyor.. Biraz da ahlak anlayışı ile kişinin dini değerleriyle ilgili bir konu.
10 Yorumla
3 ayAslında şöyle bir şey söyleyeyim evlenmek şart değil bu kişilerin kendi tercihine anlaşıp anlaşamayacağına göre değişirsin bacı birilerinin baskısıyla evlilik yapmak ya da ilerleyen dönemlerde büyük sıkıntılar yaşadığın zaman o insanlar gelip sana yardımcı olmayacak ama şöyle bir şey var Eğer gerçekten güzel bir zamanda yaşasak sadakat Güven duygular aynı zamanda çok güzel yaşıyor olsak emin ol evlenmek Bence güzel bir duygudur ben evlenmedim ama evlenmek isterdim fakat şu anda öyle bir döneme denk geldik ki insanlar evlenmekten korkuyor
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Evlenmek hiç ama hiç şart değil 🧡
İnsanı tamamlayan şey tek başına evlilik değil, sevildiğini ve değerli olduğunu hissetmek 👍
Evlilik doğru insanla olursa çok güzel bir ortaklık olur, yanlış kişiyle olursa da ciddi bir yük ve yalnızlıktan daha zor bir yalnızlık getirir 💔
Kendini, hayatını, hayallerini düşün. “Evlensem mutlu olur muyum yoksa baskı altında olduğum için mi istiyorum?” diye sor 🤔
Kalbin huzur istiyorsa doğru zaman ve doğru kişiyle olur, istemiyorsan da yalnız olmak asla eksiklik değil 💫💕00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlenmek şart değil bana göre boş
04 Yorumla- 3 ay
Neden bir gün yalnız kaldığında yaşlandığında ya da ne bileyim kendi çocuklarını sevmek istediğinde ne yapacaksın yanı bunları istemeyecek misin
- 3 ay
@manyakmisinabii yalnız kalınca düşünürüz dedelerle evleniriz 🤣🤣
- 3 ay
@manyakmisinabii saane
- 3 ay
Yani rastgele birisine sormuştum özel olarak seçmedim kimseyi
Gizli Üye(30-35)3 ay10 yıldır çevremden baskı duyuyorum ama evlenmiyorum. İlk zamanlarda nasip kismet olacağı varsa olur diye pozitif yaklaştığım evlilikden bile soğuttular. Şimdi hiç evlenmiycem diyorum. Durum onu gösteriyor zaten. İllahaki ya kendisinde ya ailesinde ya bişey de sorun bulcam ayrilcam gibi. Bekarlığa alıştım evlenip sorumluluk almak istemiyorum. şu an zaten yeterince sorumluluğum var. Çalışmak gibi. Birde eve ekmek getir. Fatura öde böyle zahmetlere katlananamam. Evliliği yapamam. Bana göre değil. Misafir sevmem. İnsan sevmem. Sevişmek için de evlenmem. Giderim escde işimi görürüm sevgili bile yapmam. Sevgiliyle dışarda harciycagim parayı escye veririm hem sevap işlerim hem işimi görürüm 😅😆😄. Dışarda yemek yemek parasina escler var ucuz ve güzel
10 YorumlaBen evlenmeyi düşünmüyorum, ileride belki fikrim değişir ama şu an ki 5 senelik gelecek planlarım içinde evlilik yok. Ama insanlarla bu fikrimi paylaştığım da o kadar absürt geri tepkiler alıyorum ki inanamazsınız. Yok neymiş ergence bir fikirmiş, neymiş 30 dan sonra ben evlenmek istesem bile kimse benimle evlenmezmiş, neymiş ileride yalnız ölecekmişim vs. O kadar laf işitiyorum ki artık kimseyle paylaşmıyorum bu düşüncemi.
31 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
3 ayŞart illa yapmam gerekiyor diye evlenenler bunu cevaplasın seviyorsan aşıksan onla bir ömür geçirmek istiyorsan hayatımda o hep olmalı diyorsan o imzayı atar evet dersin yoksa zor evlilik kendinden ödün vermej fedakârlık yapmak da demek çünkü yani atamayacağın adımlar için yürümeye yeltenmiceksin 😉
10 Yorumla
3 ayKız olarak niye bu kadar kafa açıyorsun... alt üstü bir imza sallıyıcan. Asıl erkekler oturup şart mı lan demeliyiz. Sizin için sicili olan eroin man herifle evlenmediyseniz cenneti yaşıyorsunuz. Gerçi siz cenneti bile kendinize ve eşinize cehennem etmenin yollarını buluyorsunuz. İnsan dünyayı yok etmeye , kadın huzuru mutluluğu baltalamaya gelmiş.
10 Yorumla
3 aysana iki sorum var. öncelikle ben müslümanım.
1. dinin nedir?
2. Evlilik senin için ne anlama geliyor.
Bence: evlenmelisin. Müslüman isen daha çabuk evlenmelisin. karşı tarafı iyi tanı. Aile içinde tanıyabilirsin ama bir ticarette ve yola giderken ölçmellisin. Evlilik önemlidir. Biz müslümanları çoğaltmalıyız. Etrafta gayrimüslümler neden mutlu. neden sanki bu dünya onlar için miş gibi bir algı yapılıyor. Çocuk yapın. Ama gayri müslümler, müslümanlara çocuk yaptırtmıyorlar: çünkü onlara çocuk büyütmek yerine kedi köpekleri alıştırıyorlar. UYANIN!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayEvlenmek şart değil ama eski insanlar özellikle kadınların evlenmesini isterler, bunu beklerler. Ama kendi sevme sevilme ihtiyacını, cinsel ihtiyaçlarını karsiladiktan sonra evlenme şart değil. Cinsel ihtiyaçtan kastım bir erkek olması da şart değil. Yani tamamen yalnız da bu ihtiyacı karşılayabilirsiniz ama sevilme ihtiyacı tamamen yalnız karşılanmaz ama size destek olan iyi bir aile varsa belki bir erkeğin sevgisine ihtiyaç duymazsınız.
40 YorumlaBence evlenmek şarttır. Çünkü evlilik, insanın gözünü ve kalbini haramdan koruyan en güçlü yollardan biridir. İslam’da insanın fıtratı gereği sevme, sevilme ve birlikte olma ihtiyacı vardır; evlilik bu ihtiyacı helal ve temiz bir çerçeveye alır. Peygamber Efendimiz’in (sav) buyurduğu gibi evlilik, gözü haramdan sakındırır ve iffeti muhafaza eder. Nefsini kontrol etmekte zorlanan insan için evlilik bir sığınak, bir koruyucu kalkandır. Bu yüzden evlilik sadece bir tercih değil; fıtratı, ahlakı ve imanı koruyan önemli bir sorumluluktur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı. Ben sevdiğim kadınla evlenmeyi kısıtlayıcı, yasal sorumluluk yükü, özgürlüğe veda gibi olumsuzluklarla düşünmüyorum. Ölene kadar birlikte yaşamamızı kutlamak bu sadece. Hatta ara ara nikah tazelemek isterim.. bu mutluluk verici. Heyecan verici.. şükür ve minnet dolu anların kutlaması.. ne kadar şahane! Ben sadakatsiz bir adamdım… neden sonra zihnimde sadakatle ilgli güncelleme oldu hatırlamıyorum ama iyi ki olmuş. Eski halimden midem bulanıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bence şart değil. Evlilik bir ihtiyaçtan ya da yalnızlıktan doğuyorsa insanı tamamlamaktan çok daha da eksik hissettirebiliyor. Aile baskısı, çevre beklentisi ya da yalnız kalma korkusu evlilik için sağlıklı sebepler değil. Doğru insanla, doğru zamanda olursa evlilik anlam kazanıyor; aksi hâlde insan evliyken bile yalnız hissedebiliyor. Hayatta evlilikten önce de sonra da insanın kendisiyle barışık olması, ayakta durabilmesi ve hayatını doldurabilmesi asıl mesele.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 ayEvkenirsen kednine yazık edersin. her şey bitiyor neden bitmesinki insan değişkenligi seven bir canlı ama biz Türk kadinlarina bakınca aynı adamla 23 yıl cinsel ilişki yaşamaya calisiyoruz bu mumkunku? İmkansız. Zaten adamlar sizi en başından aldatıyor. Mutlaka ilişki bitiyor aşk sevgi saygı kalmıyor gözün acildigunda aşık olmak istiyorsu. Tekrar başlıyor buyuzden hiç ömrünü heba etme zaten biten birşeye yatırım yapmak kadar saçma bir şey yokmuş onu anlarsin
31 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayGeçen gün otobüse bindim, kursa gidicektim. Kadının bir tanesi bana baktı göz göze geldik. bir şey diyecek sandım. Efendim buyrun dedim kadın bana şey dedi. Keşke senin yaşında olsaydım şimdi dedi. Bana çok gençsin gençliginin tadını çıkart dedi. 27 yaşındayım gençlik mi kaldı dedim awqq jfjfjf şey dedi 20 yaşında evlendim hata yaptım dedi. Cidden hdhdjdj
014 Yorumla
Cevap sahibi3 ayİnsanlarla konuşmayı bırakmam gerek😂😂
Soran3 ayKonuyla alakası var mı ki 😂
Soran3 ayDelisin sen ya fjdjdjdj
Cevap sahibi3 ay😂😂😂knka neler anlattı bir bilsen bana 30 dakikada neler anlattı hshshshshsbs
Bence kimseyi dinleme ne yapmak istiyorsan yap
Soran3 ayOrtaya cik djdjdj bakım merak ettim seni dinlicem bak o kadar yorum yapandan seni seçtim pikaçu
Cevap sahibi3 ay😂😂beni zaten herkes seçer 😎😎ablan star ben bir starım hdjdmf
Soran3 ayYa hadi 😂😂
Cevap sahibi3 aySen herkes olma, beni seçme hshshshsbsbsbs 365 derece dönüşüm hdjdf
Soran3 ayNe varya konuşcaz kafa birsin erkek değilsin demi
Cevap sahibi3 ayNeden travmlarım çok fazla çünkü herkesle sohbet ediyorum😂😂😂shdhdhd
Soran3 ayOhaaaa
Cevap sahibi3 ayYok kız
Cevap sahibi3 ayJdjddjdjdndnd
Soran3 ayYas kac
3 ayevlenmek hiçte kolay değil ve evlenmeni tavsiye etmem bende aile evinden kurtulmak için 10 yıllık sevgilimle evlendim ama daha zor evlilik çok büyük bir sorumluluk ve zor
41 Yorumla- 3 ay
Mesela nasıl zorlukları var anlatır mısınız
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
3 ayHerkes evlenmek zorunda değil. Öyle bir zorunluluk yok.
Ama ben bu kadar yanlış ve gereksiz insan içinde doğru insanı bulup onunla güzel sıcak bir yuvaya adım atmak isterim. Neden olmasın?30 Yorumla
3 ayEskiden çok aktif kullanırdım evet zamanında burada çok sapık vardı eski adım Bendis kullanırdım şu an yaşım 23 17 -18 de burada aşırı aktiftim Eskiden hesabı sildim bu kaldı elimde her neyse konu bu değil o aktif oldum dönemde dedin gibi çok fazla takipçi ve yazan olurdu bugün uzun zaman sonra ilk defa girdim bakalım hala aynı mı :))
20 YorumlaTürkiye'de şart çünkü evde kalmış yaftasi yiyoruz kadınlar olarak.. erkekler de bekara ev verilmez engeline takılıyor. O yüzden evlenin Lerzan mutlu sen mutlu ben mutlu herkes mutlu
20 Yorumla
3 ayAile baskısı yüzünden sığınacak başka bir liman kaçmak için kostugun her yerden biraz daha eksileceksin derler her şey anını bekler biraz daha yaş almayı beklemek gerek lazım..
20 Yorumla
3 ayAile baskısı kısmı kolay...
Nikah merasimi esnasında " Hayır" dersin olay biter...
Şart mı? Değil..
Ama benim duruşum :
" Yoksan da olur, ama hayat seninle daha güzel" noktasında...
00 YorumlaŞart değil ama insan yanında onu seven değer veren biri olsun istiyor
50 YorumlaBence bir insan evlenmek için evlenmemesi lazım o doğru kişiyi bulacaksın ancak o zaman mutlu olursun çünkü elbet bir gün bir yemekte veya anlık bir manzara izlerken kendi hayatını sorguladığın olabilwcek ihtimalleri düşünüyorsum
00 YorumlaHayır ya neden şart olsun bizim toplumumuzn baskısı. şu an evli olanların yüksek kesmi aldatıyor. Neden sizce peki
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı.
3 ayHastalandığında bakacak biri olmalı diodu bı kesim birde öldüğünde Fatiha okuyacak falan zirvaliodu ama kesinlikle şart değil erkeklerin kahrı da ailesi de çekilmiyor
10 Yorumla
3 ayUyumlu olduğun, sana karşı anlayışlı ve sadık biri değil ise evlenmek mantıksız. Yalnızlık da aile baskısı da kötü partner yerine tolere edilebilir şeyler.
10 YorumlaDoğru insanla olacaksa iyi yanlış insansa ölmekten beter bence
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayır. Sma bunun için tek başına aileden ayrı konforlu bir yaşamı sürdürebilecek sürdürülebilir ekonomik bir gücünün olması lazım. Umarım sende o güç vardır. Esen kal.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı. Tabii ki hayır, ayrıca evlenenler napıyor ki hepsi boşanıyor, arada çocuklar rezil oluyor, ayrılmayanlarda hergün kavga, gürültü, çocuklarda travma oluyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
Evlenmek için evlenilmez, gerçek bir sevgi ister, tutku ister, geçici olmayan hoşlantı ister, ne kurmayı istedigini bilmeni ister.
Yani bağımlılıktan öte, bağlılık ister.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayHayır değil. Eski nesilide görüyoruz çoğu evlenmek için evlenmiş. Yetiştirdikleri kaç çocuk mutlu ya da aile ilişkileri bile anormal hepsininde
30 YorumlaEvlenmek istemiyordum şu zamana kadar. Artık istediğime karar verdim. Yani şartlar değişebiliyor
10 YorumlaEvlenmek şart değil. Zaten sevdiğin biri varsa, ekonomik gücün varsa ve kişisel anlamda kendini geliştirdiysen evlilik düşünülebilir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı. Evlenildiğinde yaşlılıkta yalnız kalmamak içinde evlenilebilir
20 Yorumla
3 ayAile evinde kaç yaşına kadar yaşayacağız ki ! eninde sonunda evleneceğiniz
20 Yorumlayok ama bence anlaşabildiğin ve anlaşılabildiğin önem veren bi partner lazım
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Niye şart olsun ya
Tek şart, yaşlandığında el ele verebileceğin bir insan olması bence (kadın erkek, eş dost fark etmez)20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 469 cevap paylaştı.
3 aySeks ihtiyacı var maalesef bbrn bakirim ama evlilik bu gözle bakmıyorum fakat herkesin tek istediği bu
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 670 cevap paylaştı.
3 ayEvlenmeyi doğru bulmuyorum. Çocuk yapmayı ise bencillik ve insanlik disi bir davranis olarak tanimliyorum. Haliyle evliliğe de soğuk bakiyorum
06 Yorumla- 3 ay
Cocuk yapan insanlarin bir cogu heves, cevre baskisi, yasliyken bana baksin akliyla yapar. Bir kısmı da kurtarıcı olarak yahut kıskandirmak icin yapar. Temelden niyet sakat. Farz edelim bir kisi sadece soyunu devam ettirmek amacli yapsin, cocugunu maaşa muhtaç bir calisan yani modern kole yapacaksa niyeti ne kadar masum olur? Cocuk bir hafta sonu Alpler de dolasamiyor baska bir hafta sonu İngiltere de bir cafe de en basit kahve icemiyorsa yaşamasın anlami niye? Elbette cocugu dort dortluk yasatip hayat tucrubesi kazanmaktan kendi ayaklari ustunden durmaktan mahrup birakmakta iyi ebeveynlik sayilmaz. Denge cok onemli. Ebeveyn öyle olmali ki cocuk hayata neden geldim diye isyan da etmemeli hayatta her şeyi yaptim deyip intihara madde kullanmaya da suruklenmemeli.. Kişi dunyanin en iyi ebeveyni de olsa bu da yeterli degil. Zira cocuk sakat ya da hasta dogabilir. Yahut sonradan bu halde gelebilir. Bir ebeveyn dogmayi kendi seçmeyen cocugu bu haldeyken hala onun gözlerine nasil bakabilir? Düzgün bir ulkede de yasamiyoruz. Cocugun bir serseri tarafindan öldürülmeyecegi, tecavüze ugrayip yakilmayacaginin da garantisi yok. Cok zenginde olsam dunyanin en iyi ülkesinde de yaşasam, en iyi ebeveyn de olsam, kendi secmedigi bir hayatta cocuk hastalanir sakatlanir yahut erken ölürse işte bu yanlış benim olur kader sorumlu olmaz. Daha ölümden sonra ne ile karsilacagi riskine bile girmiyorum. Bu yüzden cocuk yapmak insanlık dışı bir eylemdir...
- 3 ay
Ben tesekkur ederim, detayli aciklama firsati buldum. Zira insanlarin bir cogu konuyu basitlestirip gerceklerden kaciniyor
Aile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı. yani kısa vadede her istediğin eline geliyor iyi güzel de uzun vadede bu biraz düşmeye başlayacak konuyu erkenden kapatman iyi olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
3 ayKimi bunu zorunlu görüyor aileden akraba eş dost çok baskı yaptı ama baktılar olmayacak vazgeçtiler
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 436 cevap paylaştı. aile baskı yaptığı dakka aile olmaktan çıkar.
yalnızlık korkusu evlenme motivasyonunsa bu karşındakini kullanmaktır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
3 ayİnsan olana ve karşısına insan bulana evet şart evlenmeden yaşamak helede bi müslüman için olumsuz abi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayEvlenip mutsuz olanlar senin özgür, mutlu ve istediğini yapabilmene katlanamıyor. p sende onlar gibi mutsuz ol istiyorlar hghgh
20 YorumlaSadece kızla değil sülalesiyle evleniyosın bu da çok insan demek 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayBen evlenirim hem cinsel ihtiyac icin hemde cocuklar olsun ne bileyim. Daha duzenli bir hayat oluyor bence evlenince.
Birde sevdigin insana sarilmak falan iyi. Onla uyumak
00 Yorumla
3 ayBazen tamamen yalnız kalma fikri endişelendiriyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
3 ayDaha zamanın var senin. Her kadın evliliği düşünür.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı. Şart tabi allahin vergisi niye yaratti bizi zaten allah tanişin evlenin diye yaratti
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayAvrupaya gitmek için B*ktan bir evlilik yapacağım gibi, sevgi bağ hiç birliktelik hiç bir şey yok, muhtemelen de aldatılacağım, buna değer mi bilmiyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
3 ayBenin şimdiki aklım olsaydı bu hayatı bekar bitirirdim..
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 935 cevap paylaştı. Yani beklentilere bağlı. Zorunlu değil ama kadınlar için yalnızlık zor
00 Yorumla
3 ayEvlenmek belli bir yaştan sonra özellikle, kadına şart, erkeğe değil.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 722 cevap paylaştı. Aslında evlilik güzel bişey de biz insanlar zorlaştırıyoruz hem maliyeti hemde mutluluğu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı.
3 ayDeğil sırf üremek için bişeylerden kaçmak için yapılmamalı
00 Yorumla
3 ayŞart değil. Nasıl mutlu hissediyorsaniz öyle yaşayın
00 YorumlaŞart diye düşünmemek gerek ama insan yalnız yaşayamaz psikolojisi müsade etmez
01 Yorumla- 3 ay
Öyle oluyor da yoksa da ne yapicaz yok yani istediğimiz kişi cikmiyor olmuyor
Kendi ayaklarının üstünde duracak gücün varsa hiç şart değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 aykesinnikle degil cogu kisinin birseyi yapmasi onu dogru yapmaz
00 Yorumla
3 aySoyum devam etsin, çocuğum olsun, ben öldükten sonra benim kanımı taşıyan birileri olsun düşüncesi saçma geliyor. Sen kimsin diyorum. Ölmüşsün, gitmişsin bırak git olum dünyayı işte.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayNeden şart olsun?
İstemeyen evlenmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayŞimdiki kızlar çok saygısız ve egolu mümkünse evlenmeyin böyle davranıcaksanız
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayEvlenmek fuzuli değil zaruri bir ihtiyaçtır. Sadece cinsel yönden değil her yönden.
00 Yorumla- Devamını Gör (151)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat