• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Eşim evlilik moduna neden giremiyor?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
418
Yapay Zekaya Sor

Evli değiliz gibi takılıyor

Eşim evlilik moduna neden giremiyor?
Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
22 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • planZ
    planZ Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 92%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı.

Benim teyzem 80 yaşında , eniştem de 88 galiba.. neyse hikaye şu: teyzem eniştemle evlendiğinde 17 yaşında daha, eniştem de beyoğlu’nda mağazası olan bir terzi. Mesleği ermeni ustasından öğrenmiş iyi zanaatçı yani. Para bol, beyoğlu güzel, çiçek pasajı güzel… Eniştem kafayı çekmeden eve gelmiyor tabi. Teyzem de genç kızcağız her gece bekle bekle dur.. Gayrimüslim komşusu, teyze dediği yaşça büyük bir kadın teyzeme akıl veriyor: kızım senin kocan rakı masasını da rakıyı da seviyor madem, ben sana meze yapmayı öğreteyim akşamları bir şişe rakıyı masaya koyup da bekle. İki kadeh kocanla iç. Ayağını dışarıdan eve sokar alışır, bak görürsün demiş. Hakikaten de eniştem işten çıkar çıkmaz eve gelmeye başlamış. Evde rakı masası, en ala mezelerle hazır. Ee teyzem de güzel rakı içer… lakerdayı da çok iyi yapar.

3
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

İçmeye de gitmiyorlar ki

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Bazen ama her akşam her akşam değil derdi o değil

Yorumla
    • planZ
      planZ
      4 ay

Benim anlattığım bir örnek sadece. Sen çözümü bul uyarla uygula dene

Yorumla
    • Fatmadolunay
      Fatmadolunay
      4 ay

😁😆😂 ne hoş hikaye

Yorumla

En İyi Cevaplar

• misliş
    misliş Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    4 ay

Herkes kıza neler neler söylemiş içini rahatlatavaginiza yok boşa yok sevmiyordur bilmem ne bak güzelim bazj erkekelr böyledir maalesef bu durumu şu an bende yaşıyorum daha yeni evliyiz bizde ama önce sakin ol seni sevmediği falan yok sevmese evlenmez öncelikle konuşmayı dene olmuyor tartışma çıkıyorsa hiç uzatma yapılan şeylerden keyif almaya bak bir gün belirle o gün dışarı cikalkm de ama çıktığında eglenmesen bile deli gibi eğleniyor gibi davran o seni mutlu ettiğine inansın bunu ona bir başarı gibi göster aynı şekilde özel hayatinjzds da geçerli bu erkekler ailelerinden hemen kopamıyor aslında bizim isteğimiz kopmaları değil artık ailesinin biz olduğunu anlamarini istememiz ama bunu hiç kimse yaşamamıştır hiç bir kadın çıkıpta benim eşim hemen alıştı diyemez bazen biz bile sorguluyruz kendimizi ne zaman evlendik diye o yüzden güzelim içini rahat tut ha sana karşı tavırları çok daha farklıysa olduğundan farklıysa orasına birsy diyemem ama şuanda kendine dert etme bunu evliliğinden keyif almaya çalış eğer alamiyorsan dua et huzur bulmak için Allah'a sığın o hayırlısını verir sana onla ya da onsuz

5
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Çok teşekkür ederimmmm öneriler içinn💕💕💕

Yorumla
    • Asafdg
      Asafdg
      4 ay

Siz bize köle olacaksınızn

Yorumla
  • Goldilocks11
    Goldilocks11 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 24
    4 ay

Askim çocuk olmadan boşan bende de aynısını vardı hiçbir aorumluluğun altına girmiyor ailesinden kopamıyor ailesini ve arkadaşlarını memnun etmeyi evliliğinden öne koyuyordu şu an çocuğum var boşanıyorum çok zor tek başıma olsam ailemin evinde bekar gibi takılırım ama çocuğuma bi ev bi oda rahat bi yaşam vermek zorundayım ve adam mal kaçırıyor çocuğumuzun bile tüm sorumluluğunu bana yıkıyor bencil insandan hayır gelmez ne seni düşünür ne de evliliğini banada çok dedilerdi çocuk yapmadan boşan diye şu an pişmanım olmuyorsa zorlamamak gerekmiş bunu bi gün anlarsın ama umarım o gün pişman olmazsın

5
    13 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Aynen çok haklısın. Bazılarıda çocuk olduktan sonra düzelir diyor ama huylu huyundan vazgeçmez bence. Biraz daha bekliycem düzeliyormu bakalım ama çocuk yapmam kesinlikle

Yorumla
    • xgökkuşağıx
      xgökkuşağıx
      4 ay

Ailesinden kopamıyor ne demek kadın? Bir erkek evlenirken kök ailesinden kopsun diye mi bekliyorsun? Sen bu kafa yapısıyla zor mutlu olursun.

Yorumla
    • xgökkuşağıx
      xgökkuşağıx
      4 ay

Kaynanan ve kayınpederinle aynı evde oturabilirsin. Bunu niye düşünmüyorsun da annen ve babanın evinde bekar hayatı yaşamayı istiyorsun?

Yorumla
    • Goldilocks11
      Goldilocks11
      4 ay

×gökkuşağıx benim ve küçücük bebeğimin neler yaşadığını biliyor musun kimseyle aynı evde oturamam benim ve çocuğumun çanını defalarca hiçe sayan insanlara tahammül edemem evliliğini anasının babasının lafıyla yürüten adama tahammül edemem ederim diyen varsa Bile bi yerden sonra sabrı taşıyor emin ol benim kadınlığıma cinsel ilişkime koca diye aldığım mahlukatın babası laf edemez artık hakkımda neler konuşuluyorsa ben bir anneyim kimse benim mahremime dil uzatamaz ve ben tüm bunlara rağmen bak çocuğumuz var yeni bi başlangıç yapalım herşeyi unutalım diyorum adam bana aşığım senden başkasını sevemem diyor ve ertesi gün geliyor ki ailem izin vermedi boşanalım evliliğini bi aile olarak görmeyen erkekten hayır gelmez yani senin gibilerden ben çocuğumu sırf anasının babasının sözünden çıkamadığı için anne baba ayrı bi şekilde büyütüyorum oğlunu seven anne baba gelinine kötülük yapmaz ne oldu şimdi o adamın canı yanıyor ağlıyor çocuğumdan ayrıyım karımı seviyorum diye

Yorumla
    • Goldilocks11
      Goldilocks11
      4 ay

Sakın evliliğini düzene oturtmadan çocuk yapma bacım beni hiçbir şey üzmüyor ama çocuğuma bakınca allahım daha çok küçük neden bu kaderi bu kadar kötü diye ağlıyorum iyi ki çocuğum var çok seviyorum boşanıyor olmama zerre üzülmüyorum ama benim çocuğum bu hayatı haketmedi sebep olan herkes allahın gazabına uğrar inşallah

Yorumla
    • xgökkuşağıx
      xgökkuşağıx
      4 ay

Demekki senin hiç hatan yokmuş. Kocan ve ailesi kötü, sen iyi...

Yorumla
    • Goldilocks11
      Goldilocks11
      4 ay

Aynen öyle biliyor musun keşke bi hatam olsaydı da deseydim ki ben bunu bunu yaptım o yüzden bana böyle davrandılar ama yok maalesef

Yorumla
    • xgökkuşağıx
      xgökkuşağıx
      4 ay

Allah masumların yardımcısı olsun.

Yorumla
    • Goldilocks11
      Goldilocks11
      4 ay

Teşekkürler bunlar böyle diğer iki geline de böyle davranıyorlar hadi ben kötüyüm o ikiside mi kötü birine zorla nişan attırdılar hatta diğeri ne olacak bilinmez

Yorumla
    • xgökkuşağıx
      xgökkuşağıx
      4 ay

Sizin aile ilişkilerini bilemem, ancak bu konularda genel bir değerlendirmem mevcut. Günümüzde bazı genç kadınlar geçinmeyi pek bilmiyor.

Yorumla
    • xgökkuşağıx
      xgökkuşağıx
      4 ay

İnsanlar birbirleriyle geçinmeye niyet ederlerse pek çok sorun çözülebilir. Yeterki insanların geçinmeye niyeti olsun.

Yorumla
    • xgökkuşağıx
      xgökkuşağıx
      4 ay

Dediğim gibi, her ailenin ilişkisi kendine özeldir. Sizin aileyi bilemem.

Yorumla
    • Asafdg
      Asafdg
      4 ay

Kes

Yorumla
  • Vılat
    Vılat Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı.

Evlilik herkese göre değil, mesela bana neden evlenmiyosun diyorlar, çünkü yapamam biliyorum, sürekli hesap vereceksin, her şeyi beraber yapacaksın, sorumluluk alacaksın, bunlar bana göre değil, başkasına yazık etmeyim diye bekar geziyorum 😄

4
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Ay cidden en iyisini yapıyorsun

Yorumla
    • Vılat
      Vılat
      4 ay

İşte herkes toplum baskısına karşı gelemiyor, umarım sende çözersin sorununuzu

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hayat
Hayat Takip Et
Fenomen
4 ay
  • Evlilikte “moda girememek” çoğu zaman duygusal olarak hazır olamama ya da sorumluluktan korkma hali oluyor 😔

Eşin evde sorumluluk alıyor mu, ortak kararlar veriyor musun, seni hayatına gerçekten dahil ediyor mu bunlara bak. Bunlar yoksa kafasında hâlâ bekar rolünü sürdürüyor olabilir.

Onunla suçlamadan konuşmayı dene. “Kendimi evli hissetmiyorum çünkü…” diye kendi duygundan bahset. Savunmaya geçmesini engeller. Gerekirse çift terapisi de düşünebilirsin 💬❤️

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

58

Cevap

83

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.

seni sevmiyordur.

1
    0 Yorumla
  • Erkekfatma22
    Erkekfatma22 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 20 , eic 100%
    4 ay

Özellikle türk erkekleri. İltifat ederek tavlaya bileceklerini sanarlar. Kadının nedenini anlamayacak kadar aptal olduğunu düşünürler. Özellikle 30lu yaşlarda olanlar 10lu yaşlarda kızları tavlamaya çalışırlar. Hatta reşit olmayanları bile. Gerçekten insanlıktan çıkmışlar

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Alakasını anlamadım ama çok haklısın gerçekten

Yorumla
    • Erkekfatma22
      Erkekfatma22
      4 ay

Yanlış soruya cevap yazmışım. Aslında başka soruya yazacaktım kusura bakmayın

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    4 ay

Onunla konuşmalisin durumu böyle ilerleyemeyecegini bende evliyim ve bir evlilik yoluna kolay oturmuyor ve yerine oturana kadar birsuru tartışmalar yaşanıyor eğer bu süreci atlatabilirseniz ne mutlu sabredemeyip atlatamazsaniz boşanmak sıkıntı mutlaka konuşulmalı gerekirse ailelere anlatmalısın aileler de eşin ile konuşulmalı bir evlilik kolay kurulmuyor yıkmak kolay bir imza ama kurması zor bence elinizden gelen çabayı yapın olmazsa nasip

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Evet öyle teşekkürler

Yorumla
  • Eirenee1
    Eirenee1 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı.

Eşinle konuştun mu? Konuştuysan ne söyledi?

Bu arada boşan diyenlere bakma sen, bekâra karı boşamak kolay. Buradakilerin çoğu yeteri kadar düşünüp yorum yazmıyor

2
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Konuşuyorum ama umursadığı yok tamam diyip geçiştiriyor sonuç aynı yine

Yorumla
    • Eirenee1
      Eirenee1
      4 ay

Terapiste gitseniz, belki çözüm bulabilir.

Yorumla
    • minyonnnbirkizz
      minyonnnbirkizz
      4 ay

Ne terapisti adamin huyu bu belli ki değişmez üstelik konuştuğu halde

Yorumla
    • Eirenee1
      Eirenee1
      4 ay

@minyonnnbirkizz Hayır düzelebilir sadece farkındalığı gerçek anlamda sağlamak lâzım. Ciddi ciddi rahatsız olduğunu, geçiştirilemeyeceğini adamın kesin bir şekilde idrak etmesi gerekiyor. Bazı erkeklere rahatsız olduğun bir davranışı defalarca söylesen de o bunu beyninde geçiştirir, kadın dırdırı der başka bir şey der kadına da tamam der geçiştirir. Yaptığı davranışın rahatsız edici ve tehlikeli bir sona gittiğini fark ettirecek bir insan gerekli. O da kişinin dikkâte aldığı, alacağı insandır. İdrak ettirecek ve davranışını düzeltmesini sağlayacak kişinin terapist olduğunu düşünüyorum.

Yorumla
  • Namesizname
    Namesizname Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    4 ay

Benimkide öyle sebebini bilmiyorum hatta moda girsjn diye çocuk doğurdum yine girmedi

5
    7 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Hahahahaha banada yakınlarım çocuğunuz olsun düzelir diyorlardı aman olmasın o zaman düzelene kadar

Yorumla
    • Namesizname
      Namesizname
      4 ay

Sakin yapma banada öyle dediler anası gül benim anam gil yaptım daha kötü oldu hiç evlere bile girmiyo artık en iyisi yapma

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Aynen benimkininde sonu o olur

Yorumla
    • Namesizname
      Namesizname
      4 ay

Cevapların okudum da bence sen biraz sic azına yoksa sonu benimki gibi olur oda böyleydi ben aramı bozulmasın diye sustum sustum bu hale geldi şimdide bana sen beni böyle alistirdin diyo

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Tepki veriyorum ama aramız bozulmasın diye üstüne gidemiyorum ama yetti yani nereye kadar böyle

Yorumla
    • Namesizname
      Namesizname
      4 ay

İşte bende senin gibi yaptım yaptım şimdi kötü ben oldum valla kavga et bu kadar kabul etmiyorum haftada hirokda bı iki saat ben seni bekleyeme bu evde tek başıma de

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Çok haklısın

Yorumla
  • defnekys
    defnekys Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 97%
    4 ay

sen her şeyi rayına oturtup evi çekip çevirdikçe o da kendini zorlamaya gerek duymadan bu rahatlığın tadını çıkarıyor belki

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Maalesef:(((

Yorumla
  • Raisa3
    Raisa3 Takip Et
    Guru Yaş: 103 , eic 99%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı.

Bi gün canına tak edip sen de takılırsın o zaman kıymetli olunuyor

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Vallahi ya

Yorumla
  • Bleblue
    Bleblue Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    4 ay

Yapılcak tek şey evli oldugunu fark etmiyorsa çamaşırlarını yıkama , yemek hazırlama , hatta git başka odada uyu, mümkünse hiç yüzüne bakma , işten eve gelince kapıyı açma , zile bassın dursun canım gibi. Görmezden gel, ozman evli oldugunu fark eder. Sende git kendi kafana göre takıl, canım degilse fark eder. Bunlara çok yüz vermiceksin hepsi aynı hdhd

0
    0 Yorumla
  • Thalia27
    Thalia27 Takip Et
    Master Yaş: 43
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Erkek milleti geç olgunlaşır çok nadir erkek evliligi kaldırabilir bu herkese nasib olmaz

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Cidden öyleymiş ya

Yorumla
    • Thalia27
      Thalia27
      4 ay

yani neden şimdiki bayanlar hemen pat diye evlenmiyor bugün evde oturan hiç çalışmayan bayanlar bile evlenmiyor gerek yok neden evlensin çalışan çalışıyor evde olan da rahatını bozmak istemiyor

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    4 ay

Biz evliyiz şunu şunu şöyle yapsak daha iyi olmaz mı diye konuş. Sen böyle yapınca böyle hissediyorum diye kendini ifade et. Erkekler 30yasimda bile olsa geç olgunlaşıyor. İsteğini beklentinindile getirmeyi öğren. Suçlayıcı şekilde değil evliliğinizi yoluna sokmak adina.

0
    0 Yorumla
  • Silhouettee
    Silhouettee Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    4 ay

Hiçbir Detay vermemişsiniz ne yaşıyorsunuz kaç yaşındasınız Kaç yıldır evlisiniz hiçbir şey yok Hani bazı şeyleri anlamak için biraz da bilgi sahibi olmak gerekiyor

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Dört aylık evliyiz yaşlar 27. Yaşı küçük değil ama ergenler gibi sürekli sürekli arkadaşlarının dibinde

Yorumla
    • Silhouettee
      Silhouettee
      4 ay

Burada o yüzden herkese sürekli ve sürekli olarak ya bir tanıyın birbirinizi, bir sene, bir buçuk sene,2 sene görüştüğünüz kadar görüşün. iyice birbirinizi tanıyın diyoruz. Siz sadece görüşmüşsünüz. birbirinizi tanımamışsınız...

Yorumla
  • princess_Angela
    princess_Angela Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 21
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 820 cevap paylaştı.

Beyni güncelleme yapmıyordur.

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Aynen yapmamış gerçekten

Yorumla
  • Emre3558123
    Emre3558123 Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 328 cevap paylaştı.

😄 kova Burcu olabilir mi 😅

Mor komedyen diye bir fenomen var burçları canlandırırken kovayı böyle canlandırmıştı. O geldi şimdi aklıma 😅

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Skdndmdkdmdmck

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Yok yay

Yorumla
    • Emre3558123
      Emre3558123
      4 ay

Bende yayım. Bu doğum haritasıyla alakaliymis aslında venüs'ü önemliymiş. Venüs'ü kovaysa ondan olabilir. Benim Venüs akrep. Seversem sırılsıklam severim. Bu yüzden. O daha özgürlükçü falan takılıyor olabilir 😅

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Ahahahha hiç bilmiyorum

Yorumla
    • Emre3558123
      Emre3558123
      4 ay

Bende astrolog gibi takılmışim😅 o gün burçlarla ilgili birşeyler önüme geldi sonra bu soruyu gördüm ondan burçlara takildım 😆😅 kişinin kendisinde bitiyor aslında. Nasıl evrilmek isterse oraya evrilir insan

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Jsnsnddndn öyle evet

Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Erkekler bekarken çok özgür takilmaya alistiysa hazmedemeyebilir evliliği.. Ya da belli bir. olgunluk seviyesinde değilse önceliklerinin farkında değildir..

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    4 ay

Sevgiliyken belli ediyorlar aslında. Benim ex'te yok ben karıdan izin almam yok istedigim zaman çıkarım diye nara atıp duruyordu

4
    11 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Sevgiliyken iyiydi ya

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      4 ay

Çok yüz veriyoruz ondan oluyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Cidden

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      4 ay

Net konuş uzun uzun konuşma biraz gözü korksun bu böyle devam edemez etmesini istemiyorum diyebilirsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Artık öyle yapcam mecbur

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Sağoll

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      4 ay

Rica ederimm

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

Sevgiliyken iyidi diyorsunda adam mutlaka gorusun sahibi arkadasin dedigi gibi sana aslinda sifrdleri vermistir. Sen gormezden gelmissindir. Bu aci ama gercek

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

Gormezden gelmissindir derken maksadim suclamak degil. İnsanin gozu bazen bazi seyleri gormek istemiyor. Gorsende onu gormemis gibi yapiyorsun. E sonuclarida oluyor tabi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      4 ay

Haklısınız bende öyleyim en başta tolere ediyoruz sonrası pişmanlıl

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

Taviz tavizi doguruyor bu net. Cizgiyi en bastan cizmek gerekiyir

Yorumla
  • nesorummm
    nesorummm Takip Et
    Xper 1 Yaş: 29
    4 ay

Vallahi Benimki de evli olduğuna 12 senedir daha Anlayamadı daha da anlamaz herhalde

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Offff hep mi aynılar ya

Yorumla
  • dorelendiniz
    dorelendiniz Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.

Moda girmiyor derken mod konusu geniş bir kavram bekar gibi yaşıyor, davranıyor demekte çok geniş yorumlanır.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Arkadaşlarıyla sürekli yani

Yorumla
    • dorelendiniz
      dorelendiniz
      4 ay

Anladım. Konuştunuz mu peki bu konuyu dile getirdin mi? Sürekli her akşam dışarıda arkadaşlarıylasa sıkıntı tabii ki seninle de ilgilenmesi lazım sonuçta yeni evli ve hayat arkadaşısınız ama erkeklerin çoğu böyle geniş düşünmüyorlar ve bizim gibi fedakar olamaya biliyor inan. Benim çevrem de ne örnekler var gerçekten hepsini sevmiyor da o yüzden diyemeyiz.

Yorumla
  • Sinirli_hanım
    Sinirli_hanım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    4 ay

Erkekler öyle evde kadın öldü mü tamam bekarlığa tamam annesinin çenesini kapatmak için evlenen çok adam var evde evli dışarda bekar takılıyorlar

1
    0 Yorumla
  • Zevksizhayat
    Zevksizhayat Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 60%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Anasının evine götür bırak kolay kolay evliliği adapte olamıyor erkekler

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Öyle

Yorumla
  • SakinBirPanda
    SakinBirPanda Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    4 ay

Bilemedim, ben de şu an evlensem o moda kolay kolay giremeyebilirim. :D

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Girilir illa ya

Yorumla
    • SakinBirPanda
      SakinBirPanda
      4 ay

İlla girilir zaten de, evliliğe çok uzak olan bir erkek için o kadar da kolay olmayabilir alışma süreci.. Ki detay da vermemişsin.. ""Evli değiliz gibi takılıyor"" örnek verseydin daha açıklayıcı olurdu..

Yorumla
  • Asafdg
    Asafdg Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    4 ay

Almış seni eve koymuş gelsin yemek yıkansın çamaşır klasik davar ailesinin erkeği

0
    9 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Artık yapmıyorumki

Yorumla
    • Asafdg
      Asafdg
      4 ay

Verme hatta sürünsün

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Sürünürmü yenisini mi bulur bilemiyorum artık dkdndnnd

Yorumla
    • Asafdg
      Asafdg
      4 ay

Kudurt kocanı gel kuçu kuçu de ben olsam karım yapsa öyle yerim o karıyı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Ahahahahhw

Yorumla
    • Asafdg
      Asafdg
      4 ay

Kocan da iş yok be

Yorumla
    • HayretBirşey69
      HayretBirşey69
      4 ay

Kadını kışkırtma zaten boşanma için zor sabrediyo 😅

Yorumla
    • HayretBirşey69
      HayretBirşey69
      4 ay

Soruyu Soran hanım kankam yorum yapmam engellendi istek atarmısın

Yorumla
    • Asafdg
      Asafdg
      4 ay

@HayretBirşey69 kadın da iş yok ozamn 😄

Yorumla
  • Sarpergülsoy
    Sarpergülsoy Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 94%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.

Ne olmasını istiyorsunuz?
    Rol model aldığınız veya eşinizi karşılaştırdığınız biri var mı?

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Yok

Yorumla
    • Sarpergülsoy
      Sarpergülsoy
      4 ay

Ne güzel🤌🏻
      Şahsına münhasır bir karakterle konuşuyorum diye bilir miyim?

Yorumla
  • ilyess
    ilyess Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 42%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Haklı adam ya. Kolay alışılacak bir şey değil.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Her gün arkadaşlarıyla takılmasını da gerektirmez bu ama

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    4 ay

Biz erkekler evlilik moduna çocuk doğunca giriyoruz. Baba olduğumuzu ikinci hatta bazıları üçüncü dördüncü çocukta anlıyor.

Geç olgunlaşıyoruz o yüzden erkek kadından büyük olmalı.

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Oooo üçüncü dördüncü çocuk ne. Çocuk doğurma makinesimiyim ya dıdjdjdndnjd

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      4 ay

Olayı anla diye 😅😂🤣🤣

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Oldu sjdndn

Yorumla
  • ZodyakBeyi
    ZodyakBeyi Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 65%
    4 ay

Herkes akıllı maşallah boşan demiş... Bende boşan diyim bakiyim 🤭

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

De bakalım

Yorumla
    • ZodyakBeyi
      ZodyakBeyi
      4 ay

Diyorum hazır ol :

BOŞ OL!

BOŞ OL!

BOŞ OLLLL!

🤪

Yorumla
  • sokratees
    sokratees Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    4 ay

Çünkü ona annelik ediyorsun bırak onu haline kendi sorumluluğunu kendi alsın yönlendiren biri var herşeyi halleden biri varsa o moda girmez

0
    0 Yorumla
  • Abuzittiniye
    Abuzittiniye Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 100%
    4 ay

Keşke daha açık şekilde anlatsan da biz de yardımcı olabilsek sana

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Sürekli arkadaşlarıyla işte

Yorumla
  • Volkanse
    Volkanse Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 100%
    4 ay

Bu nasıl iş yav? Evlenmeden evvel nasıl vakit geçiriyorsunuz peki? Bir anda böyle olmadı ya adam.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Önceden her gün görmüyordum ama bu kadar değildi kesinlikle

Yorumla
    • Volkanse
      Volkanse
      4 ay

Normal bir olay değil. Seven insan böyle yapmaz.

Sevdiği şeyler organize et. Birlikte vakit geçirmek için planlar yap. Bir süre çabala yani. Baktın düzelme var devam et. Yoksa ayrıl.

Yorumla
  • cupcakee9
    cupcakee9 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    4 ay

En kötüsü o galiba ya

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Evet

Yorumla
  • nirhamm
    nirhamm Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 41%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Alışması zaman alır

2
    4 Yorumla
    • Susmayankarga
      Susmayankarga
      4 ay

Ayakkabı mı bu 😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Bakalım

Yorumla
    • nirhamm
      nirhamm
      4 ay

@Susmayankarga ayakkabıdan beter. Ayakkabıyı olmayınca çöpe atarsın

Yorumla
    • Susmayankarga
      Susmayankarga
      4 ay

Onu diyorum alışmak falan yok bence. O imzayı atıp eşini kucağında o yatağa taşıdığında artık bitti eski hayat.

Yorumla
  • Merops
    Merops Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı.

Evlilik sorumluluğunu içselleştirememiş olabilir, hâlâ bekar rahatlığında davranıyordur.

0
    0 Yorumla
  • Hadiiyani
    Hadiiyani Takip Et
    Master Yaş: 53 , eic 99%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 9,3b cevap paylaştı.

Sen yola sokarsin yuvayı dışı kuş yapar diye boşuna dememisler

0
    0 Yorumla
  • intikam_vakti
    intikam_vakti Takip Et
    Master Yaş: 20 , eic 100%
    4 ay

Demek ki annesi daha büyütememiş

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Ahahahahah öyle olmuş biraz

Yorumla
  • düşünürbirisi
    düşünürbirisi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    4 ay

Kova burcu falan mi jsjsj

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Yay sjnddnndns

Yorumla
  • zirkonn
    zirkonn Takip Et
    Master Yaş: 39
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.

belliki özgürlüğünün kısıtlanması hoşuna gitmedi

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Kısıtlamıyorum ya

Yorumla
  • User09877890
    User09877890 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    4 ay

Evde değiliz gibi takılıyoruz o zaman seni ciddilik düşünmüyor umursamıyor seni daha hala bekar hayatında takılıyor Sen de bu işin çocuk oyuncağı olmadığını söyle seni ciddiye alsın böyle bir şeyin ciddiliğine varsın

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    4 ay

Yaw sıç ağzına boşa benim ki öyleydi şu an boşanma aşamasındayız

1
    30 Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Çok özür dilerim. Daha mı mutlusun? Daha mı rahatsın?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      4 ay

@1sessizfirtina ben sana o huzuru nasıl anlatayım şimdi

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Bir oda içinde köşe koltuğu.. veya sarmaşık çiçeği saksısı gibi mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      4 ay

@1sessizfirtina ebenin şeyi gibi

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Dul kadın ünvanını kendinize neden bu kadar çok yakıştırıyorsunuz?

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Aşılamayacak ne problemin vardı da, yuvanı yıkıyorsun..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      4 ay

@1sessizfirtina sanane yaa ortada bir yuva olsaydı kimse yıkamazdı zaten ben geceden geceye ugradıgı oteli yıkmış oldum

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Peki bu adama sahip çıkmayan sen değilmisin. Bu yola gitmesine biraz olsun senin hiç mi suçun yok?

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Bu hareketi yapan erkeğe bu güveni ve alanı sağlayan sen değilmisin.

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Güzel kardeşim, ben bunu dost ve kardeş olarak söylüyorum. Eğer aşılamayacak probleminiz yoksa kocana ve yuvana sahip çık..

Eğer eşin pişmansa, Sabır ve merhametle evliliğini sürdür. Benden sana abi tavsiyesi olsun.

Hayat çok zor ve acımasız. Dul bir kadın olarak çok yıpranır ve yorulursun..

Eğer döner ve evine sahip çıkarsan kocana eline maşayı alacaksın. Evliliği devam ettirerek ağzına s*çacaksın..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      4 ay

@1sessizfirtina seni aile bakanlığına alsınlar o bile kendini bu kadar savunmadı

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Kardeşim, yuvayı yıkmanın ne kadar günah olduğunu Allah'tan korkan. Yuvayı yıkmaya destek değil yapıcı olurdu..

Biz neler yapıyoruz farkında değiliz.. dedelerimiz ninelerimiz, annelerimiz babalarımız neler yaşadığını geri dönüp baktığınızda bu zorlu günleri anlattıklarını göreceksiniz.

Mahkemeler 7/24 çalışıyor. Yuvayı yıkmak 5 dk iş, bu yuvayı inşaa etmek senelerce emek veriliyor.

Süreci doğru yönetin ve evinize yuvanıza sahip çıkın.. modaya ayak uydurmayın..

Saygılarımla

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Buradan hiçbir kişisel bilgi paylaşmadan konuşmak istersen ulaşabilirsin kardeşim. Destek olmak isterim. Sürecini yönetmene yardımcı olurum. Lütfen yuvanı kurtarmaya bak

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

@1sessizfirtina kardrs mardes ayagina gelmissin kiza salas olmussun. Milletin yuvasina bakacagina once kendi yuvandaki sorunlari halllet. Erkege sahip cikmak nedir yahu? Erkek adam bu kedi yavrusu degil kedi yavrusu sahiplenmiyorsun 😂 evin bir catisi varsa onu kuracak olan erkektir kadin degil. Erkek yuvayi kurar o yuvayi yuva kadin yapar. Bir kere senin de o zihniyetten bir farkin kalmadigi soyledigin sozlerdr acik ve net belli. Sadece gelmissin burada edebiyat yapiyorsun. Ne demek dul unvanini yakistirmak? Dul olmak kotu birseymi arkadasim. Bu nasil bir bozuk zihniyettir. Benim esim vefat etti simdi ben dulum doye kotumu oldum? Bir kaf deyince dedigin lafin nereye gittigini bile bilmeyen biri olarak miletin yuvasi icin ders vermeye hakkin yok. Sen daha uslubunu bile dogru secemiyorsun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      4 ay

@kalp-komutanı anlatamadım işte

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

@kalp-komutanı senden ders alacak çağıda, yaşıda geçtim.

şu an da senin yaptığın ahlaksızlıktır. Yuvayı dişi kuş yapar.

Dul olmak kötü bir şey hele bu devirde çok kötü bir şey, ne kadar zorluklar yaşayıp hayatlarını sürdürmeye uğraşıyorlar. Sizin gibi düşüncelerde onları zayıf anında bulup yararlanmaya çalışıyorlar.

Senin eşin vefat ettiyse buna insanlığın yapacağı hiçbir şeyi kalmamıştır.

Bu zamanda modaya ayak uydururarak boşanmaların arttığı bir ülke olduk nereye gittiğimizin farkına bile değilsiniz.

Çıkmış birde burada demagoji yapıyorsun.. Bu insanlara destek olmak istiyorsa yuvalarını kurtarma yolunda olsun. İt herif

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

@1sessizfirtina snin o kufreden agzini askkrm oc once insan olmasini ogren. Gelip burada kari kiz tavlamak icin cene yaoacagina once adam olmayi ogrrn. Dtinun kilari agaracak yakinda hala oclik pesindesin. Senin namusuna cakrm adam ol

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

@1sessizfirtina bide utanmadan dulluk kotu diyor seni srf ysjunu k. ek seni. Once pstlk etmek yerine insan olmayi ogren. Yalakaya bak. Demagoji yapiyormusum ln ibre kari tavlivcam diye milletin yorumunda edebiyat sallayan sensin. Ajdar kilikli. Once git karini mutlu et sonra gel burada milletin karisina sulan

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

@kalp-komutanı yazı içeriğinin hiçbir yerinde küfür yok, bu senin ne kadar aciz bir insan olduğunu açıkça göstermektedir. Kuyruğuna basılmış yılan gibi zehirini kusuyorsun. Bunu evliysen kadınına bile yapacak karakterdesin.

Hayatım boyunca hiçbir kadına haram yolla bulaşmadım. Evli ve çocuklu biriyim.

Şimdi lağam kokan ağzını hangi belediyeye bağlıysan su ve kanalizasyon idaresine başvur sondaj yaptır..

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

@1sessizfirtina kari yalakasi güzel kardeşim seni. Senin gibiler karilarini satiyor. Burasi senin milletin karisina sarkacagin yer degil gelmia milletin karisina yalakalaniyorssun. Ln hala utanmadan konusamjyoraun kari kilikli hicmi utanman yok. Yukarda kizda zaten durumu anladi aoyledi hala utanmadan konusabiliyorsun. Sratsiz herif

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

@1sessizfirtina burada kari kiz pesinde kosacagina karinla ilgilen. Yiksa gelir baskasi ilgilenir karinla. Sende boynuz cilalarsin.

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

@kalp-komutanı konuştukça ne kadar alçaklaştığını görüyor ve üzülüyorum.

Senin seviyene asla inmeyeceğim. Kudur orada istersen masanın üzerine çık tepin.. umurumda bile değilsin..

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

@kalp-komutanı yukarıda ilk yorumda hayat dersi vermeye kalkarken, kaliteli bir insanmış figürü sergileyip sonra bir bakkal dükkanındaki sakız kadar değeri olmayan insan müsveddesi olduğun anlaşılmaktadır.

Bu suç senin değil, seni yetiştiren ana, baba ve çevrendeki insanlardan gördüğün eğitim ve yaşam hayatındaki it, kopuk ve serseri düzeyindeki arkadaşlardan gelmektedir.

Senin düzeyindeki kişiler hayatları boyunca hiçbir hedefi, çizgisi ve duruşu olmayan sorumluluk bilincinden uzak, kendi menfaatleri kadar insandır.

Sana hiç küfür dahi etmeden senin nasıl bir karaktere sahip olduğunu bir yazım bile köpek olmana yetmiştir.

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

@1sessizfirtina ulan srfsn gvit hem kufur ediyorsun hemde kufir etmeden konusyirum diyorsun senin gibi agzi yuzu degisik dnsz kiliklil kisilerde bir degisik oluyor. Ahahha bide demagoji yapms karktersz ahah kari tavliyacam diye ne bu yalaklanmak yahu. Az kendine gel be. Hicmi seklin semalin yok. Yumos seni

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Cahlsin..

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

@1sessizfirtina olum yasin 37 ous ama kafandaki 07 de kalmis. Sen daha pc den kalkip evin yolunu zor buluyorsun. Hayatinda senin bilemiyecegin seyleri yapiyorum ben hayatinda taniyamayacagim insankari taniyorum. Sen gibi kariyi oturma odasina birakip pc basinda kari kiz tavlamiyorum. Evde kendi karina cocuguna az faydan olsun burada bik bik edip kari tavlamaya calisacagina. Aa sahi seni kari bosamistir millete evliyim dersin 😂😂 kari gibi vir vir vir vir sabahtan beri. Tavlamaya harciyacagin enerjiyi git evine harca kaktrerne tukurdugum

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Senden sığır çobanı bile olmaz.. birde tutup benim tanımadığım insanları tanıyormuş. Senin bu karakterini gören tanıdıkların bırak yanında taşımayı bulunduğu konutun işyerinin 100mt yakınına sokmaz..

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Benim sakin tavrım seni yeterince deli etmeye yetiyor.

Mesele doğru ve dürüst olmaktır. Sözlerine başladığın çizgi ve duruşu kaybederek su alan taka gibi çırpındıkça alçalmaya ve batmaya devam ediyorsun.

Kalp komutanı başladığın sanal alem serüvenini ayak tozu olarak yerlere düşmüştür. Lütfen kullanıcı adınızı ve parolanızı değiştin.

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

@1sessizfirtina ahahah sen sinirden geberiyon dostum kariyi tavlayamadin. Senin boyle lutfen falan diyerek rol yapman agzi bozuk bir dnsz oldugun gercegini degistirmiyor. Kocaman adamsin 37 yasindasin uc yas vwletler gibi sutu bozuk bozuk konusmak ywrine az adam olmayi ogren sonra gel burada edebiyat parcala

Yorumla
    • 1sessizfirtina
      1sessizfirtina
      4 ay

Kendi kendini parçalıyorsun.. ayak paspası..

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    4 ay

Evlilik öncesi bir şeyler yaşandıysa evlilik sıradan geliyor olabilir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    4 ay

Valla benim 5. Yılım bu erkekler mal oluyor herhalde evlenince kendinden nefret ettirmeyi başardı davranış hal ve hareketleri ile

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Cidden ya eskiden böyle değildi

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

5 sendr ancami gozun acildi

Yorumla
  • haklısınızefendim
    haklısınızefendim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    4 ay

Bol bol değişik pozisyonlarda sevişin hangi pozisyonlar hoşuna gider

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Ne alaka

Yorumla
  • ByHarika
    ByHarika Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    4 ay

Tahin pekmez enerji verici birşeyler yedir moduna girer 😅

0
    12 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Sonra yine arkadaşlarına gider

Yorumla
    • ByHarika
      ByHarika
      4 ay

Sen biraz cilve yap gelir 😅

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Hiç eve gelmiyor demedim ya

Yorumla
    • ByHarika
      ByHarika
      4 ay

Ne kadar süredir evlisin?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Dört ay

Yorumla
    • ByHarika
      ByHarika
      4 ay

Erkek olduğun dan emin misin 😅

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Niye gay mi diyorsun shbgcfd

Yorumla
    • ByHarika
      ByHarika
      4 ay

Ola biler 🤭🤣 yeni evlisiniz ben olsam evden çıkmam 🤣

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Gel de ona anlat djnddkdkd

Yorumla
    • ByHarika
      ByHarika
      4 ay

Umut kes bence ondan senin de enerji yüksek 😅

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Ya yüzünü daha çok görsem yine okeyim

Yorumla
    • ByHarika
      ByHarika
      4 ay

Ben merak ettim seni 😅 böyle birine karşı nasıl uzak duruyor diye 😅

Yorumla
  • ben_ze
    ben_ze Takip Et
    Xper 5 Yaş: 126
    4 ay

Kaç tane olgun erkek varki ortalık kendini yetiştirememiş cahil erkek dolu

1
    0 Yorumla
  • Ladybirdy
    Ladybirdy Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 100%
    4 ay

Sıkıcı olduğu içindir evlilik

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Her gün her gün arkadaşlarıyla daha da sıkıcı bence

Yorumla
  • AntalyaElektrik07
    AntalyaElektrik07 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 110
    4 ay

Ah bu erkekler 😂🤣 konuşmak ister misin arkadaşça

0
    0 Yorumla
  • sorucan0640
    sorucan0640 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    4 ay

maalesef bu durum zamanla düzelecek bir şey değil seni bu çok yorar

0
    0 Yorumla
  • moonlight012
    moonlight012 Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 98%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Sıkıntı büyük

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Çok

Yorumla
  • Tubahaniml
    Tubahaniml Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 448 cevap paylaştı.

Ona sor

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Tamam dikkat ederim diye geçiştiriyor ama sonuç yine aynı

Yorumla
  • demetmutlu
    demetmutlu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 76%
    4 ay

Sende fb bulursun takıl

1
    3 Yorumla
    • Alpin_M
      Alpin_M
      4 ay

Herkes senin gibi kşar değil kardeşim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Geçmiş olsun en kısa zamanda dolu bir beyin bulman dileğiyle

Yorumla
    • demetmutlu
      demetmutlu
      4 ay

Senin sordu ğun soruya net cevap verdim alındın, eee soruyu ne amaçla sordun

Yorumla
  • Baleman
    Baleman Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 99%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 776 cevap paylaştı.

evde ayrı mı takılıyor, dışarı mı çıkııyor?

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Dışarıda arkadaşlarıyla sürekli

Yorumla
    • Baleman
      Baleman
      4 ay

peki eşit misiniz, size de müsaade ediyor mu?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Karışmaz bana ama onunki aşırıya kaçıyor gerçekten

Yorumla
    • Baleman
      Baleman
      4 ay

Evet sürekli olması kötü. Aslında biraz kural koyabilseniz iyi olur ayda 1 veya 2 kere gibi. Siz de çıkarsınız değişiklik olur. Benim eşim de ayda 1-2 kez gece çıkıyor arkadaşları ile iyi geliyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Bir iki kere değilde ben de haftada birkaç kez çıkıyorum ama onun her gün yapması rahatsız edici

Yorumla
  • saçmabirkişilik
    saçmabirkişilik Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 81%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Mesela hangi davranışları “evli değil gibi”

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Sürekli arkadaşlarıyla beraber

Yorumla
    • melo455
      melo455
      4 ay

Özel alan tanımalısın. Sosyelleşecek ama sen bunu kısıtlarsan evlilikten soğur... Önemli olan seninle de vakit geçirmesi

Yorumla
    • melo455
      melo455
      4 ay

Çoğu insanın evliliği müdahale etmek sanıyor ve kısıtlıyor. Her şeyden mahrum bırakılıyor. Sen de arkadaşlarınla gez birbirinize güzel anlarınızı anlatın paylaşımcı olun yoksa birbirinizin hayatını zehir edersiniz

Yorumla
    • melo455
      melo455
      4 ay

Hayatı sadece senden ibaret değil arkadaşları ve aileside var odağı sadece kendine çektirirsen bunalır... Önemli olan ara da güven olması

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

@melo455 haklısın ama her gün her gün de yapınca moral bozucu

Yorumla
    • melo455
      melo455
      4 ay

Devam ettirme o zaman. Çözüm yoksa evlilik sürdürülemez

Yorumla
  • kalp-komutanı
    kalp-komutanı Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 99%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Nasi yani. Seni yalnizmi birakiyor

0
    9 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Arkadaşlarıyla beraber hep

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

Butun gece yalnizmiydin? Konusalim bunu gzliden ck

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Yalnız değildim gece geliyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Gelmese daha sorun olurdu

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

Neden 😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Eve hiç gelmese iyi mi olurdu sence

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

Ama sadece ssmk icin geliyor gibi. Sana esc muamelesi yapiyor ki bu iyi biseymi sence?

Yorumla
    • kalp-komutanı
      kalp-komutanı
      4 ay

Boyle gelecekse hic gelmesin daha iyi yanlismiyim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Evin yolunu hiç bilmese daha mı iyi ya

Yorumla
  • GGƏĆƏ
    GGƏĆƏ Takip Et
    Guru Yaş: 126 , eic 99%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı.

Sen neden ev kadıni moduna girfin, relax.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Ya girmedimde sinir bozucu bişey sürekli arkadaşlarıyla olması

Yorumla
  • schrodçg
    schrodçg Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 35%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 723 cevap paylaştı.

Ne yapıyor ne yapmıyor mesela

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Sürekli arkadaşlarıyla

Yorumla
    • schrodçg
      schrodçg
      4 ay

Yeni mi evlendiniz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Dört ay oldu

Yorumla
    • schrodçg
      schrodçg
      4 ay

Zamanla düzelir alışır bence çok üstüne gitme e tabi yaşı da önemli kaç yaşlarında

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

27

Yorumla
    • schrodçg
      schrodçg
      4 ay

O kadar da küçük değil yaşı bence biraz daha evine işine odaklanmalı fazla arkadaş zarardan başka bişey değil

Yorumla
  • arayagirenadam
    arayagirenadam Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı.

Fabrika ayarlarına döndürmelisin

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

İşte bi yolunu bulmalıyım

Yorumla
  • îzahtanVâreste
    îzahtanVâreste Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.

Sorumluluklarını almayacaksa niye evlendı.

0
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Ne bileyim ya

Yorumla
    • îzahtanVâreste
      îzahtanVâreste
      4 ay

İkinizde daha hazır olmadan evlendiniz galiba. Problemlerinizi konuşarak çözün bence. daha bu yaşlarda böyle olursanız ilerde dusunemiyorum bile.

Birde burada cok takılma evliysen psikolojin bozulur. Cok artnıyetlı ınsan var.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

27 yaşındayız bence erken değil artık

Yorumla
    • Üyeyok7
      Üyeyok7
      4 ay

27 yaşında erkek olgunlaşmaz. 27 yaşında kadın da bazen olgun olmayabiliyor ben 27 yim mesela hiç olgun hissetmiyorum erkek arkadaşım da 27 bi kaç ay küçük benden o hiç olgun değil mesela bu yaşlar bence evlilik için günümüzde erken. Eğer okuyan biri ise özellikle o yüzden olgunlasmamıstır genelde liseden sonra okumayan erkekler falan olgun oluyor

Yorumla
    • Üyeyok7
      Üyeyok7
      4 ay

Sürekli oyun oynuyor mesela benim sevgilim de oyun arkadaşları ile telefonda konuşuyor kim çağırsa gidiyor. Mesleği de güzel okumuş biri zaten genelde okumuş erkekler böyle oluyor liseden sonra okumasaydı inşaat işçisi tamirci vs o meslekleri yapan 27 yaşında bir erkek olgun oluyor ama okumuş ise ancak 32 33 yaşında olgunlaşıyor yani 5 6 sene beklemen lazım kocanın eve bağlı olması için daha ergen kafasındadır

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

@Üyeyok7 offf daha çok var desene o zaman dkdndndn

Yorumla
    • Üyeyok7
      Üyeyok7
      4 ay

Aynen kanka daha çok var eşinin olgunlaşmasına. Büyük ihtimalle okumuş biri değil mi beyaz yakalısnız

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

@Üyeyok7 aynen

Yorumla
  • Birrgariban
    Birrgariban Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.

Neler yapıyor ki. sana ilgi göstermiyor mu

0
    13 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Sürekli arkadaşlarıyla

Yorumla
    • Birrgariban
      Birrgariban
      4 ay

Çok kötü ya. Evleneli çok oldu mu

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Dört ay oldu

Yorumla
    • Birrgariban
      Birrgariban
      4 ay

Daha yeni evlisin ve ihmal ediyor seni tam sopalık adam

Yorumla
    • Birrgariban
      Birrgariban
      4 ay

Evde olduğu zaman davranışları nasıl

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Evde iyi aslında

Yorumla
    • Birrgariban
      Birrgariban
      4 ay

Evde iyiyse ve duygularına hitap ediyorsa çok sıkmadan konuşarak arkadaşları ile çok takılmasının önüne geçebilirsiniz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Konuşmak işe yaramıyor o konuda ya

Yorumla
    • Birrgariban
      Birrgariban
      4 ay

Detay sormak isterdim ama burada uygun olur mu? Özel ilişki durumunda seni tatmin ediyor mu

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Evet

Yorumla
    • Birrgariban
      Birrgariban
      4 ay

Seninle zaman geçirmesi eksik kalan taraf doğru mu

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Yani

Yorumla
    • Birrgariban
      Birrgariban
      4 ay

Günaydın. Sohbet etmek isterdim bu konu ile ilgili

Yorumla
  • SpunkyChick1
    SpunkyChick1 Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı.

Ne kadar zamandır evlisiniz?

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      4 ay

Dört ay

Yorumla
  • Yamaç3531
    Yamaç3531 Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    4 ay

Demek ki onu sen o moda sokamıyor

0
    0 Yorumla
  • 1Dehliz1Zirve
    1Dehliz1Zirve Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 100%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Neler yapıyorsun mesela?

0
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    4 ay
    Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı.

Tam olarak neyi eksik yapıyor?

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (81)
Devamını Gör(126)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim evlilik moduna neden giremiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Karım boşanmıyor neden? 194 cevap verildi
Eşim neden boşanmıyor? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Morcistan diye ülke olsaydı ve o ülkede sadece mor giyinme zorunluluğu olsaydı o ülkeye gider miydiniz?
  • Aşk mısın, acı mı?
  • Hamsızlık yaşıyor musunuz?
  • Uslu musun fırlama mı?
  • Tanımadığınız şarkıcının konserine gider misiniz?
  • Benim aklıma yine bir şey takıldı şimdik evlendiğimiz kişi yediğimiz veya yemediğimiz yemeye karışabilir mi buna hakkı var mı?
  • 01:49 Bu saatte ayran içilir mi?
  • Bir kişinin üşenmeyip kaç sorusuna kadar baktınız okuyup cevap yazıdınız sizi gidi stalkerler sizi?
  • Yayın yaparak para kazanıyorum ama bunu yaptığımdan beri çok mutsuzum, hiçbir şey yolunda gitmiyor. Neden böyle oluyor?
  • Aşk hayatınızda en büyük yanlışı kime yaptınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨